01. augusti 2019

Vinterodling del 3 – Växtplatserna

I tredje avsnittet i serien om Vinterodling har vi kommit till september. Nu visar jag mina bästa växtplatser för vinterodling och berättar hur jag förbereder dem. Förberedelserna nu är a och o för att lyckas så och odla i vinter!

Det är september i serien om Vinterodlingen. Trädgården prunkar i det vackra höstljuset och fast många odlare börjar plocka ihop sina redskap känner jag att det här är uppstarten av min fjärde växtsäsong. Förberedelserna jag gör nu blir hela skillnaden i vinter! Blir du en av dem som säger "Det går inte att odla på vintern!" – eller sällar du dig till skaran som glatt ger dig på ett försök genom att fixa förberedelserna i tid?

 

 

För att se vad som passar att så i olika månader kan du läsa min Såkalender månad för månad där jag listar allt jag sår på olika platser under hela året.

 

Se och läs mer

Om du vill fördjupa dig i något annat av det jag lyfter fram i inslaget kanske du kan hitta mer inspiration här:

Höstgrönsaker i djupbädd del 1
Förbereda för vinterodling
Sex tips för att sköta vinterodlingen
Så på snö – vintersådd av smörgåsgrönsaker
Praktisk vintersådd i stor kruka
Vintersådd av grönsaker i pallkrage
Vintersådd i kallbänk
Att förbereda växthus för vinterodling

Vill du se fler filmer om vinterodling har du hela sjuttio videor att välja mellan i min spellista  Vinterodling på Youtube. Här finns det många tips och råd om hur du förlänger odlingsåret både tidigt och sent på året!

För riktigt utförlig läsning hittar självklart också min bok Vinterodling - Skörda när det är kallt i webbutiken här på sajten.

 

Text & foto: Sara Bäckmo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *