01. augusti 2019

Vinterodling del 4 – Tunnelväxthus & växthus

Nu har vi kommit till oktober i min serie om Vinterodling. I detta avsnitt gör jag en riktig djupdykning i min absolut bästa plats för odling när det är kallt - tunnelväxthusen! Hoppas jag kan inspirera dig till att odla mer än sommargrönsaker i ditt växthus.

Det är skillnad på tunnelväxthus och på glasväxthus. Jag odlar i tunnelväxthus och ser massor av fördelar med det när jag förlänger säsongen, övervintrar och startar tidigt på året, men vinterodlingen fungerar även i glasväxthus. I denna del av Vinterodling kommer vi gå in på djupet av odling i växthus - när det är kallt. Som i tidigare avsnitt får du också följa vad jag gör i trädgården. Vi har nu kommit till oktober.

 

 

För att se vad som passar att så i olika månader kan du läsa min Såkalender månad för månad där jag listar allt jag sår på olika platser under hela året.

Se och läs mer

Om du vill fördjupa dig i något annat av det jag lyfter fram i inslaget kanske du kan hitta mer inspiration här:

Färgglad vinterodling i tunnelväxthus
Om värme i tunnelväxthuset
Hur fäster du tunnelväxthuset?
Läge för tunnelväxthus
Glöm inte att vädra vinterodlingen i tunnelväxthuset
Har din tunnel rasat under snön?

Vill du se fler filmer om vinterodling har du hela sjuttio videor att välja mellan i min spellista  Vinterodling på Youtube. Här finns det många tips och råd om hur du förlänger odlingsåret både tidigt och sent på året!

För riktigt utförlig läsning hittar självklart också min bok Vinterodling - Skörda när det är kallt i webbutiken här på sajten.

 

Text & foto: Sara Bäckmo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *