01. augusti 2019

Vinterodling del 7 – Vintermat

Avsnitt 7 av serien Vinterodling handlar om maten. Det är dags för skörd, resultatet av all vår strävan att odla när det är kallt. Vilken känsla att få plocka ihop en full korg mitt i januari när snön ligger vit på backen!

Burr, nu är det kallt i min serie om Vinterodling. På vissa håll i trädgården lägger sig snön i täcken och kyliga vindar letar sig fram. Ändå finns det massor att skörda! Trots att vi kommit till januari äter vi massor av mat direkt från tunnelväxthuset, stukan och från friland. Vilken lycka, att få äta färsk hemodlad mat - mitt i vintern.

Nu kikar vi på min snöiga trädgård, ser vad som hänt sist, vad om är bra att göra i januari och så berättar jag om den fantastiska maten.

 

 

För att se vad som passar att så i olika månader kan du läsa min Såkalender månad för månad där jag listar allt jag sår på olika platser under hela året.

 

Se och läs mer

Om du vill fördjupa dig i något annat av det jag lyfter fram i inslaget kanske du kan hitta mer inspiration här:

Övervintra purjolök
Min provisoriska stuka
Så odlar du svartrot
Varmbänk i tunnelväxthus
Vintersådd av grönsaker i plastback
Glöm inte att vädra vinterodlingen
Att vattna vinterodlingen
Lär dig odla: Flytta in kål i växthus

 

Vill du se fler filmer om vinterodling har du hela sjuttio videor att välja mellan i min spellista  Vinterodling på Youtube. Här finns det många tips och råd om hur du förlänger odlingsåret både tidigt och sent på året!

För riktigt utförlig läsning hittar självklart också min bok Vinterodling - Skörda när det är kallt i webbutiken här på sajten.

 

Text & foto: Sara Bäckmo

Ett svar till “Vinterodling del 7 – Vintermat”

  1. […] Vinterodling del 7 – Vintermat […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *