01. augusti 2019

Vinterodling del 9 – Vårskötsel

Nu börjar växtperioden igen. Alldeles underbart, men en del att tänka på för att hänga med i svängarna. I del 9 i min serie om Vinterodling berättar jag om de fem viktigaste sakerna jag försöker hinna med för att sköta om vinterodlingen på våren.

I ombytliga mars gäller det att ta hand om odlingen. Övervintrarna behöver sitt, vintersådderna som tar fart kräver sin uppmärksamhet, precis som jorden och de nya sådderna. Vi behöver gödsla, vattna, vädra, rensa bort och framför allt äta upp!

I video nummer 9 ger jag er mina fem bästa tips på hur jag gör. Det här försöker jag hinna med. Men kom ihåg! Får du inte ihop allt så växer det faktiskt ändå. Precis som jag får du säkert njuta av att fylla byttor med späd lökblast, sallad och microblad av kål även om du missar något.

 

 

För att se vad som passar att så i olika månader kan du läsa min Såkalender månad för månad där jag listar allt jag sår på olika platser under hela året.

 

Se och läs mer

Om du vill fördjupa dig i något annat av det jag lyfter fram i inslaget kanske du kan hitta mer inspiration här:

Fyra snabba gödsel till trädgården
Därför blommar Pak Choi
Skörd av vintersådd dill
Tidiga blad i växthus
Tips för tidig sådd i växthus

 

Vill du se fler filmer om vinterodling har du hela sjuttio videor att välja mellan i min spellista  Vinterodling på Youtube. Här finns det många tips och råd om hur du förlänger odlingsåret både tidigt och sent på året!

För riktigt utförlig läsning hittar självklart också min bok Vinterodling - Skörda när det är kallt i webbutiken här på sajten.

Text & foto: Sara Bäckmo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *