01. augusti 2019

Vinterodling del 12 – Frågor och svar

Varje trädgårdsår ger lärdomar till nästa. Med ett helt års vinterodlingen i bagaget avslutar vi på topp med ett gäng frågor och svar om att odla året om!

Det är rätt häftigt att i den här serien ha följt köksträdgårdens utveckling under ett helt år, med ett så tydligt fokus på vinterodling. Även om du inte driver en trädgårdsblogg kan det vara idé att dokumentera och sedan gå tillbaka för att ta in hur tidigare säsonger varit i trädgården. Det är ju tidigare år som lägger grunden till det som händer i trädgården just precis nu.

Idag knyter vi ihop hela den här serien och avslutar med ett avsnitt där jag svarar på frågor som tidigare ställts med tema vinterodling.

 

 

Om bara ett litet tag är mina odlingsplatser fyllda med grönsaker för sommar och höst. Då börjar jag genast så och skapa odlingsplatser som ska ta mig genom vintern som ligger framför mig. Jag har många förhoppningar och många utmaningar. Antagligen precis som alla er andra som odlar - oavsett årstid.

För att se vad som passar att så i olika månader kan du läsa min Såkalender månad för månad där jag listar allt jag sår på olika platser under hela året.

 

Se och läs mer

Om du vill fördjupa dig i något annat av det jag lyfter fram i inslaget kanske du kan hitta mer inspiration här:
Övervintra purjolök
Så odlar du svartrot
Varför blir kålen ranglig inomhus?
Glöm inte att vädra vinterodlingen
Förbered för tidig odling - 6 tips
Förbered växthus för vinterodling

 

Vill du se fler filmer om vinterodling har du hela sjuttio videor att välja mellan i min spellista  Vinterodling på Youtube. Här finns det många tips och råd om hur du förlänger odlingsåret både tidigt och sent på året!

För riktigt utförlig läsning hittar självklart också min bok Vinterodling - Skörda när det är kallt i webbutiken här på sajten.

 

Text & foto: Sara Bäckmo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *