Stäng menyn

4000 följare på Facebook

Sara Bäckmo fixar stöd till märgärter, juli 2014. 

Skillnadens Trädgård har passerat 4000 följare på Facebook! Med råge. Jag tar det som ett tecken på att intresset för att odla mat på hemmaplan är stort och lägger på ännu en växel för att dela med mig av de möjligheter som finns.

Jag är Sara Bäckmo, 36 år. Radiojournalist/-programledare. Trebarnsmamma. Gift med Philip. Min utmaning, om att under tre odlingssäsonger skapa en köksträdgård som ger oss alla grönsaker i behöver under större delen av året, resulterade i Skillnadens Trädgård. Ett dignande Småländskt trädgårdsskafferi som är navet kring hela vår mathållning. 

Ytan jag odlar är ca 350 kvadratmeter. I vår trädgård. Alldeles utanför vardagsrumsfönstret. I genomsnitt lägger jag en timmes fysiskt arbete per dag med att odla de grönsaker vi behöver. Ett kretsloppstänk tillsammans med en hållbar estetik i köksträdgården gör att jag har minimala utgifter för material. Jag använder ingen gödsel i odlingarna utan går runt enbart på täckmaterial och kompost. 

150 olika sorters grönsaker och varianter av dem växer här under året. Genom dem lever vår familj ett lyxigt matliv som vi annars inte hade haft råd med. 

Väldigt många skulle kunna göra som jag gjort. Odla upp en stor del av trädgården, en kolonilott eller gemensam yta i ett bostadsområde och framställa den finaste, godaste och nyttigaste maten. Giftfri, närproducerad och kärleksfullt framställd.

Genom att följa Skillnadens Trädgård får du inspiration och en del av verktygen till att göra detta. Välkommen i gänget!

Vill du också följa Skillnadens på Facebook kan du enkelt trycka "gilla" i Facebook-rutan i högerspalten.
/Sara Bäckmo

02. september 2014