06. april 2016

Alla fina möten

Jösses så många som vill odla mat! Igår kom 200 personer till Falköping för vårens sista föredrag om Skillnadens Trädgård. Var och en med drömmar och längtan, precis som jag. Grönsaker förenar.

Vintern och vårvintern har varit fantastisk. Jag har haft förmånen att resa runt och berätta om hur jag odlar grönsaker och jag har träffat så otroligt många fina människor. Glada, entusiastiska, nyfikna och sugna på att odla.

Det är lite som att programledaren i mig vaknar till liv och jag skulle så gärna vilja stanna upp med var och en för att få ta del av alla berättelser. Om hur trädgården helat efter en stor sorg, om alla perennrabatterna som fått lämna plats för grönsaksland, om vansinnigt galna projekt som skänkt livsglädje och om mening, kärlek och hopp som väckts genom att - odla grönsaker.

I förordet till boken om Skillnadens Trädgårds skriver om kort om hur jag själv upplevt att livet förändrats och fått en helt ny mening sedan jag började odla mat. Och att möta så många som vittnar om samma upptäckter är underbart. Tänk att jord och vad som kommer ur den kan föra oss samman.

Jag har ju aldrig tid att möta er alla sådär ordentligt som jag egentligen skulle vilja när jag är ute och pratar. Det blir så kort och så rumphugget. Ibland känns det nästan lite fräckt att inte kunna stanna upp och ge ett samtal den uppmärksamhet det förtjänar. Men de där små orden du och ni droppar i förbifarten fastnar i mig och det betyder jättemycket att höra att mina ansträngningar med att fixa en trädgård som gör skillnad för vår familj också gör skillnad för fler. Ett stort och innerligt tack!

 

Paus för resor
Nu är det snart dags för vår bebis att göra entré och av den anledningen tar jag paus från resandet en tid. Det är inplanerat ett besök på Nordiska Trädgårdar i Stockholm om några veckor, förstås, och om det blir med eller utan bebis återstår att se. Jag kommer snart att dela de tider för korta föredrag som är bokade på trädgårdsmässan.

Du som är nyfiken på föredrag inför hösten ska förstås höra av dig, gärna i god tid eftersom tiderna bokas snabbt och dessutom är lite begränsade i antal. Läs mer i Föredrag under hösten om vilka månader som är aktuella och vilka kontaktuppgifter du använder för att nå mig.

Och du som gärna skulle vilja ha en signerad bok men inte kunnat besöka något av föredragen under våren kan höra av dig direkt till mig och göra en beställning. Det finns info om hur du beställer i inlägget Jag skickar förstås signerat ex av boken.

Och hur blir det med resten? Jag odlar på, lite mindre måttfull än jag kanske först hade tänkt mig den här våren. Det är ju så kul! Och så bloggar jag vidare, spelar in fler klipp till YouTube/Play och skriver mina artiklar till Land som jag brukar. Det mesta är som vanligt med andra ord - fast lite mer bebis. Snart. Hoppas jag.
/Sara Bäckmo

 

3 svar till “Alla fina möten”

 1. Caroline skriver:

  Tack för igår det var en toppen föreläsning fick flera nya tips, även fast jag följer bloggen.

 2. Annika skriver:

  Du är ju en superkändis! Kul! 😀
  Välförtjänt!

 3. Ingela skriver:

  Tack för allt. Du är en riktig förebild för den ideologin jag har. Synd medieteknik strul, men så är ju verkligen.,,,sniglar, rådjur, sorkar, mullvaden eller tekniken. Häromdagen var jag belönad kirskåls soppa långt över förväntan. I dag kirskål och nässlor rödlök från frysen tidigare skörd, färsk gräslök med div andra kryddor och soya grädde å redning. Guda gott å gratis till en tajt ekonomi 🙂
  Jag brinner fr eko systemet men har tyvärr inte ekonomi att handla enbart ekologiskt, har prövat...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *