Alla mina mässfynd - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Alla mina mässfynd

Va! Har du köpt en rosa flamingo?!?! Mitt allra sista inköp på Nordiska Trädgårdar var det mest oväntade. Nu har den boat in sig i tunneln i väntan på vår.

En bild på Sara som håller en planta blåbärstry i handen.

Badrumsbild på ett av mina inköp. Plantorna fick bo i duschen på hotellrummet så de kunde vattnas lite.

 

Jag lovade en sammanställning över det jag köpt på Nordiska Trädgårdar i år. Så här kommer den:

Blåbärstry 'Blue Rocket'
Plommonträd 'Super Yellow'
Minikiwi honplanta 'Vitakola'
Minikiwi hanplanta 'Adam'
3 vita jordgubbar 'Bianca'
1 röd jordgubbe 'Honeoye'
Vindruva 'Swenson Red'
Tomat 'Todd County Amish'
Tomat 'Green Giant'
Tomat 'Aunt Gerties Gold'
Tomat 'Galina's'
Citrusträd - Kaffirlime

Bok Permakultur - Framtiden i din trädgård (Ylva Arvidsson, Johan Arvidsson)
Bok Åkerbär (Martin Ragnar)

Jättemånga fröer, bland annat en tålig utomhustomat/körsbärstomat som heter Bajaja (Rödluvan på tjeckiska) och som enligt försäljaren lär kunna producera 900 tomater på bara en enda planta och en ny sorts minigurka för växthus som ska producera rasande många små gurkor. Samt massor av röda groddfröer, sojabönor och lite annat som jag skulle vilja att Maria Strömberg Bååth odlade som råvaror och rekvisita till de vackra matfotografierna på sajten.

 

Till barnen: 
3 små korta riktiga grävspadar
Vattenkanna i form av en liten delfin i plast
Uggla i porslin
Liten flodhäst i sten
Låtsasfjärilar
Plåtgroda som liknar Crazy Frog
Rosa galen flamingo

 

En rosa flamingo i plåt står i en bädd i tunnelväxthuset.

Här är vår nya flamingo! Barnens favorit.

 

De här dagarna var väldigt flaxiga och jag missade att köpa några saker som jag verkligen hade tänkt. Till exempel några funkior, Lena Israelssons nya version av Handbok för köksträdgården, mulltoa, luktärtsfrön, skruvmojäng till grönsaker för att göra ätliga spiraler och grejer, soldriven fontän.

Ja, ja. Jag är så nöjd så nöjd ändå. Och viktigast faktiskt med presenter till barnen. Jag ska försöka skriva mer om det där med att göra det kul för barnen med lite fina grejer. Idag har vi haft trädgårdsmys med kaka i tunnelväxthuset och placerat ut de nya fina prydnaderna bland krukor och tråg. Så nice!

Förhoppningsvis kan du innan veckan är slut kolla föredraget jag höll på mässan på min YouTube-kanal. Och snart kommer en längre rapport från mässan som min kollega Elin skriver för er som är medlemmar på sajten (Bli medlem på Sara Bäckmo - Skillnadens Trädgård ). Sen lämnar vi mässan för i år och styr kosa mot våren, för visst är den väl på väg?
/Sara Bäckmo

28. mars 2018

2 svar till “Alla mina mässfynd”

  1. Magdalena Warkander skriver:

    Jag bara ÄLSKAR flamingon!!!
    Kram Magdalena

  2. […] redan fyra olika sorters kiwi i trädgården, plus flera plantor av en okänd sort som jag fått. På Nordiska trädgårdar i Stockholm snubblade jag över Vitakola, samt hanplantan Adam, och slog […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *