23. juli 2014

Allt står sig

Skillnadens märgärter tillsammans med sommarrudbeckia 'Goldie Locks'.

Drygt en veckas heltidsjobb på dagtid. Just nu sänder jag P4 Kronobergs eftermiddagsprogram. Det är stor skillnad mot att jobba tidiga mornar med sändning mellan sex och tio på. Då är jag hemma efter lunch och har hela eftermiddagen tillsammans med barnen. Då tillbringar vi mycket tid i köksträdgården. Nu nästan ingen tid alls.

Saknar!

Köksträdgården står sig. Jag skördar världens godaste jobbluncher och hinner också skörda dagens grönsaker till familjen innan jag åker till jobbet. Vattningen är lätt att få till under morgon och kväll. Ogräsrensning ägnar jag mig inte åt i någon större utsträckning eftersom jag täckodlar. En liten stund varje dag behöver jag dock binda upp något som är på väg att krokna, så nya grönsaker, plantera ut saker eller underhålla på annat sätt.

Jag är glad att jag varit förutseende och hunnit förbereda så mycket innan mina fem veckors heltidsjobb började!

Just nu äter vi: Savoykål, spetskål, svartkål, grönkål, gul lök, gräslök, kinesisk gräslök, potatis, palsternacka, selleri, morötter, dill, persilja, sockerärtor, sallat, bondbönor, mangold, nyzeeländsk spenat, squash, paprika, vitlök, kronärtskocka och en del kryddor.

Det går att trolla fram en mängd fantastiskt goda maträtter med innehållet i det trädgårdsskafferiet!
/Sara Bäckmo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *