Äntligen i Finland!

Snö, skog, träbyggnader och underbart sjungande finlandssvenska. Jag är i Finland för en jobbhelg.

De här dagarna har planerats i nära nog ett år. Redan förra hösten hörde Mikaela Smedinga av sig och ville diskutera ett föredrag i Finland. Sen blev det bebistider och föredraget blev framflyttat.

 

Mamman är orolig
Det känns ju som en evighet att tänka sex månader fram i tiden. I våras innan Loa fötts var november långt borta, nu är det plötsligt dags. Och nu sitter jag i Finland och undrar om jag gjort rätt som åkt iväg. Det är tufft där hemma och lilleman är ledsen. Jag pumpar mjölk och oroar mig, sådär som man gör. Som man ska göra. Suck.

 

Senaste två veckorna har jag varit dunderförkyld och stundom utan röst. Men rösten höll hela föreläsningen, som tur var!

Senaste två veckorna har jag varit dunderförkyld och stundom utan röst. Men rösten höll hela föreläsningen, som tur var!

 

Fina möten
Kvällens föredrag gick i alla fall bra. Många kom för att lyssna. Och jag är överväldigad över att få veta att så många följer min blogg från Finland. Det går ju inte att gissa bara med tanke på namn vilka som bor i grannländerna. Men jag är så väldigt glad att ni alla finns. Ni är så otroligt positiva och generösa med fina ord. Ni ger mig styrka!

Extra stort tack till tjejgänget som stannade in i det sista för att prata, fotografera och bekräfta hur rätt det är att odla tillsammans med barnen. Nu planerar vi för att hejdundrande odlingsår 2017! Heja alla hemmaodlare!

 

Publik på rad som lyssnar.

I vanlig ordning var publiken utrustad med anteckningsblock och pennor. Jag hoppas de antecknat vinterportulak och vintersallat till nästa års fröinköp.

 

En kö framför ett bord för boksignering.

Många köpte boken om Skillnadens Trädgård, tackade för bloggen, fotograferade och pratade trädgård.

 

Imorgon åker jag till Närpes för ännu ett föredrag. Sedan har jag fått veta att det väntas en middag i ett utomordentligt fint växthus i krokarna. Det ska bli spännande!

Bilderna i det här inlägget är tagna av Sandra Neuman som bloggar som Lagombackan. Tusen tack för hjälpen! Nästa vecka hoppas jag kunna visa mer från min resa i en vlogg. Håll utkik på min YouTube!

11. november 2016

2 svar till “Äntligen i Finland!”

  1. Kitty skriver:

    Det var bara såå roligt och intressant att hänga med dig efteråt! Du är fantastisk på scenen och har en obeskrivlig personlighet som gjorde att vi bara inte kunde slita oss igårkväll! Nu är man laddad med ännu mera odlingsinspiration, var ska detta sluta?! Datorn går på overload som försöker ladda upp allt jag filmat under kvällen... Med tur kanske jag hinner få upp det på bloggen innan kvällen 🙂
    Tack för att du tagit dej tid att komma över hit till oss!
    /Kitty

  2. Nina skriver:

    Tack för en intressant föreläsning och bok! Och för all inspiration, både odlingen och hur du jobbar med att nå ut med ditt budskap. Det är jag som står och pratar med dig på bilden längst ner 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *