02. december 2015

Årets gröna utmaning är slut

Jaha. Så har plötsligt sju månader passerat. Alla grönsaker vi ätit de senaste sju månaderna har kommit från vår trädgård. Men nu är årets gröna utmaning slut.

Från maj-december har alla grönsaker vi ätit kommit från den egna köksträdgården. Tänk att det går! Jag bestämde mig för att helt enkelt tänja lite på gränserna för några år sedan och gav mig fanken på att odla merparten av alla grönsaker vi behöver hemma. Det går aldrig, sa en del. Men det gick.

Nu har vi avslutat ett tredje år med vår Gröna utmaning. I veckans klipp från Skillnadens Trädgård delar jag några tankar om månaderna som passerat: [YouPlaySinglePlayer video="104,495,55875" yod yot ]

 

Var tredje månad har jag gett en liten rapport om läget under perioden som gått. Så här sa jag alldeles i starten, i maj:[YouPlaySinglePlayer video="104,495,46477" yod yot ]

 

Tre månader senare var det högsommar och då såg det ut så här:[YouPlaySinglePlayer video="104,495,46417" yod yot ]

 

I november har många köksträdgårdar packat ihop sig, men inte min. Så här såg november-rapporten ut:[YouPlaySinglePlayer video="104,495,52348" yod yot ]

 

Imorgon ska jag dela lite fler tankar om månaderna som passerat och möjligheterna som faktiskt finns i våra trädgårdar eller på odlingsbar mark runt omkring oss. Vi behöver odla!
/Sara Bäckmo

Läs också gärna:
Jag kan odla mat
Odla och spara pengar
En trädgård för växter och människor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *