Att frysa paprika - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Att frysa paprika

När alla plantor skördats brukar det bli en stor mängd grön paprika att ta hand om. Det blir fint till vinterns matlagning. Ett enkelt sätt att lagra dem på är i frysen.

Om sanningen ska fram blir det en hel del gröna paprikor på plantorna jag odlar. Visst äter vi röda fina med, men en stor del av frukterna som tynger plantorna hinner inte mogna. Det gör mig inget.

När sommaren är utom räckhåll skördar jag alla paprikor och tar in. Dessvärre eftermognar inte frukterna inomhus på samma sätt som tomater, så det är lika bra att ta hand om skörden på annat sätt. Jag brukar frysa eller lägga in mitt överskott.

 

Närbild på ljusgröna paprikafrukter.

De smala frukterna är lätta att dela på längden och kärna ur innan de fryses.

 

Fryser färsk
Enklast att använda är paprikorna om de delats och kärnats ur innan de frysts. De stora frukterna delar jag i små bitar, medan mindre paprikor skärs i halvor eller klyftor. På bilden syns en chili som heter Lombardo, den är mild som paprika. Stora påsar Lombardo finns redan i frysen och den är jättefin att plocka fram en näve av och toppa en hemmagjord pizza eller att använda i en omgång ugnsbakade bönor med tomat.
/Sara Bäckmo

 

13. september 2016

5 svar till “Att frysa paprika”

 1. Raymond skriver:

  WOW - tack för en så fin video!!
  Din lilla flicka har den bästa lekplats nånsin 🙂
  Det är bara att gratulera och tack för tipset!!

  Vilken tomat - haha!!

 2. […] Att frysa spenat Att frysa mangold Att frysa rödbetor Att frysa lök Att frysa sockerärtor Att frysa paprika Att frysa […]

 3. Maria Selin skriver:

  Har i flera år tagit in paprikaplantor med gröna paprikor från växthuset och ställt dem i tvättstugan. Fort går det tills de blir röda. Så varje höst står jag med ett 50-tal paprikor som blivit röda ungefär samtidigt.
  I år tänker jag prova att grilla dem och sen frysa in dem.

 4. Emma Axelsson skriver:

  Jag tänkte frysa för att ta fram i vinter och grilla. Har du provat det eftersom du gör tvärtom? Jag har aldrig provat

 5. Patrik Stenborg skriver:

  Jag läste på en annan sida att man bör förvälla paprikan innan man fryser in den, annars blir den lätt sladdrig. Stämmer det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *