07. augusti 2014

Barnens favoritmat

Svartkål. Växer under nät hela säsongen och blir hög och ståtlig under hösten. Kallas också för palmkål.

Detta är en storfavorit, särskilt bland barnen som kallar den för ”grön sås”. Barnen är också gröna efter att ha ätit rätten, särskilt ettåringen som äter många portioner  - med händerna. Under odlingssäsongen fryser jag in förvällda blad i förpackningar stora nog för en måltid.

Receptet räcker till ca 4 portioner.

Repa 8-10 svartkålsblad från mittnerven. 
Förväll bladen 5 minuter. 
Spola i kallt vatten och krama ur vätskan. 
Hacka bladen. 

Fräs sedan i olivolja i en kastrull, tillsammans med lök (går också bra med endast lökblast, om du vill spara själva löken till annat) och vitlök utan att det tar färg. 
Späd med grädde. 
Lägg i en stor näve ädelost eller getost i bitar. 
Servera tillsammans med pasta. 

Har du små barn som nyss lärt sig äta är såsen lika god mixad.

Fler svartkålsbilder från förra säsongen på Pinterest

/Sara Bäckmo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *