Bättre mat och mindre utgifter - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Bättre mat och mindre utgifter

Kylskåpet hos familjen Bäckmo i slutet av september. Utöver varorna här finns kött och fisk i frysen.

Aldrig förr har hyllorna i vårt kylskåp gapat så tomma. Varje morgon då jag öppnar drabbas jag av en snabb undran över hur jag ska lyckas sno ihop både lunch och middag på de mejeriprodukter och inläggningar som finns här utöver frukostmat. 

Väldigt många hushåll har merparten av matvarorna i kylskåpet. Men vi har de flesta i trädgårdsskafferiet.

Trots att kylskåpet är till synes oroväckande tomt är både min man och jag överens om att vi just nu äter den godaste, vackraste, mest kreativa och nyttiga maten någonsin. Allt baserat på råvaror som står i vår köksträdgård, eller som skördats från densamma och lagras på olika platser i vårt hus (mer om skörden nästa vecka). Oavsett hur mycket pengar vi haft att lägga på inköp av mat tidigare har vi aldrig någonsin varit i närheten av den matkvalitet vi har nu! 

Igår kom också senaste fakturan för inköp av mat och hushållsartiklar. Våra kostnader minskar med mellan 30-50 % under den tid vi skördar som mest. För vår trebarnsfamilj var kostnaden för mat och hushållsartiklar (inklusive blöjor) förra månaden 4000 kronor och då var ändå merparten av alla inköp ekologiska och/eller miljömärkta. 

Det finns något att göra för att förbättra både matkvalitet och ekonomi. Odla själv!
/Sara Bäckmo

23. september 2014