22. augusti 2019

Bok-fokus den här veckan

Den här veckan gör jag inga nya blogginlägg. Istället är det fullt fokus på att få klart mitt nya bokmanus. Det blir en bok om grönsaker som jag tycker är extra bra att satsa på i en ny odling. Inte alltid de lättaste grönsakerna kanske, men tillsammans blir de en skön mix för den nya odlaren. Kul!

En frodig grön köksträdgård i upphöjda pallkragar.

Min nya pallkrageodling i köksträdgården på framsidan av huset. I den här odlingsplatsen har vi tagit merparten av bilderna till den nya boken. 

 

Jag är tillbaka i stugan efter några fina dagar på västkusten med barnen. Det är alltid härligt att komma hem! Fastän det gått så kort tid finns massor för mig att upptäcka. Du känner säkert igen känslan. Plötsligt finns nya saker att skörda i landen, och mer av det som redan fanns när vi lämnade innan helgen. Tomater, björnbär, blåbär, bönor, squash och gurkor i massor. Det blir några intensiva kvällar med att ta vara på delar av det.

Den här veckan håller jag lite låg profil här på bloggen och lägger mitt krut på att i första hand avsluta mitt nya bokmanus, om du undrar var jag håller hus. I veckan kommer en längre artikel för er som är medlemmar, där jag ska berätta om sommaren i tunnelväxthuset, och i slutet av veckan ett nytt avsnitt av Sara säger. Medan jag knappar på tangenterna får du också gärna höra av dig med frågor till månadens Q&A, som jag ska sätta tänderna i som en liten bonus när mitt manus är färdigt. Tjoho! I vanlig ordning tipsar jag under veckan också på Facebook om saker att läsa. Podden får vila någon vecka till den med. Hav tålamod!

Det här med att kunna prioritera bland sysslorna i jobbet är för övrigt en väldigt viktig sak för mig. Mitt jobb har så många beståndsdelar att det är lätt att förlora sig, allt är ju så förbaskat kul. Men just böckerna kräver ibland mer sammanhängande fokus, så jag tar mig friheten att prioritera det när det behövs.

 

Ny bok om vad?

Och vad är det jag skriver nu då? Ja, böckerna är ju något som löper med vid sidan av allt annat jag gör, men du ser resultatet av det arbetet långt senare. Innan nästa bok Odlingskalender ens är släppt i butik är det inläming av bokmanus till den bok vi släpper i februari. Det är en bok där jag berättar om grönsaker jag tycker är bra att satsa på i en ny grönsaksodling. Enkla fakta om cirka femton grönsaker och tips på hur de kan odlas. Maria Fors Östberg fotograferar och jag vet att hon har precis lika bråda dagar som jag med att få färdigt allt material, som ska vara inlämnat på söndag.

Den här boken har ingen titel än, men det behöver vi lista ut snart. Vi har precis fått veta att boken kommer att släppas i februari, efter mitt önskemål. Det är så himla kul! I februari är det traditionellt inte så många böcker som ges ut eftersom bokhandlarna har fullt upp med rean. Men jag ville så gärna ha boken släppt när jag startar min föredragssäsong och bad extra snällt. Det blev ett ja! En så tidig utgivning ska bli spännande att följa, men det betyder också att jag verkligen måste rappa på med manusarbetet.

Så det gör jag nu.

Sist men inte minst; glöm inte tävlingen den här veckan. Vinn receptpublicering på sarabackmo.se och min fina bok Vinterodling. Du har till och med 31 augusti på dig att skicka in ditt bidrag. Och ni som vunnit juli-tävlingen - böckerna är på g!

Och så hoppas jag att du sett nya videon från min vän Ninnie's trädgård? Den har fått riktigt många visningar och människor från hela världen hör av sig med fantastiska kommentarer. Det är otroligt roligt och jag är så glad. Men gladast är Ninnie som får motta alla virtuella rosor och fina ord om trädgården hon skapat. Helt fantastisk!

 


Nu kryper jag in i min skrivarbubbla!
/Sara Bäckmo

4 svar till “Bok-fokus den här veckan”

 1. helene_johnson skriver:

  Lycka till! Jag ser fram emot resultatet!

  //Helene

 2. Elin skriver:

  Ååå så jag ser fram emot den boken också! Kan man förköpa den på siten innan den släpps?

 3. Fia skriver:

  Låter som en superspännande bok - och blir en bra anledning till att faktiskt längta efter februari så småningom! Heja dig!

 4. bergstromsmaria2 skriver:

  Hejja dig!
  Så härligt att du matar på!
  Mer Sara till folket!!😂😂👏👏👏👏

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *