10. december 2016

Bredsådd, Uppsala och misslyckad blomkål

Veckan som gått har varit fullproppad av roliga saker. Möten inför 2017 med stora förväntningar, trädgårdstid, julpyssel och två föreläsningar - årets sista.

September, oktober och november är lågsäsong när det gäller trädgårdsbloggar. Både min egen och andra trädgårdsbloggar noterar att trafiken är så låg att man nästan börjar bli orolig. Har läsarna tröttnat? Vill ingen odla längre?

Men, nej. I december vänder det och vi börjar bli nyfikna på att starta upp odlingarna efter en paus. För trots att jag gärna vill tro det så är nog ändå de flesta ganska traditionella, än så länge, och tar en välförtjänt paus efter sommaren. Men nu är det dags, hörrni!!! Nu börjar säsongen 2017.

 

Veckan som gått
Några korta rader om veckan som gått. Jag har hunnit göra årets två sista föreläsningar. I år har jag berättat hur jag odlar under en lång säsong. Det känns lite vemodigt att lämna det här föredraget bakom mig, för det har varit väldigt uppskattat. Många har hört av sig efteråt och berättat hur peppade de har blivit och det har gjort mig väldigt glad.

I onsdags reste jag till Uppsala och mötte 200 personer (varav ett gäng som rest ända från Sundsvall för att lyssna!!!). Otroligt häftigt. Där tog Lasse Fröjdlund bilden överst i inlägget, tack för lånet.
Och i lördags pep jag iväg till Lund och träffade en drös odlare som lyssnade det allra sista föredraget. Nu har jag paus innan jag börjar nästa års lilla turné med en resa till Åland 15 januari.

 

Blomkål i podd
I veckans korta poddavsnitt pratade Johannes Wätterbäck och jag om den blomkål han längtat efter, men som blev en besvikelse rent odlingsmässigt. Lyssna på avsnittet nedan. Och är du nyfiken på hur blomkålsbollarna blev så hittar du receptet på Farbror Gröns recept.

 

 

Erbjudandet om att köpa fröer, bland annat till vintersådd, till specialpris via Landbutiken gäller fortfarande. Själv sår jag spenat, svartkål, morot och en del annat nu under vintern och de fröerna finns utvalda att köpa. Erbjudandet är ett samarbete med Impecta Fröhandel och gäller till 18 december.

Nästa vecka börjar vi spela in fullängdsavsnitt av nya podden Två odlare emellan. Jag ska förhoppningsvis hinna avsluta de sådder jag tänkt göra i december. Och så väntar jag på ett spännande jobb-besked. Håll tummarna!
Ha en jättefin söndag!
/Sara Bäckmo

Ett svar till “Bredsådd, Uppsala och misslyckad blomkål”

  1. Kikki skriver:

    Jag är inte måttligt avis på de odlingsmöjligheter du har där du bor. Här i Luleå är det för närvarande 16 grader kallt...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *