22. oktober 2015

Dags att mata djupbädden

Nytt klipp från Skillnadens Trädgård. Jag visar hur jag gör för att fylla djupbäddarna med näring inför nästa odlingssäsong.

Nu är det bra väder för att ägna mig åt lite grävjobb. Under året som gått har du kunnat följa arbetet med en av mina djupbäddar. Jag har anlagt den, vårgrävt den, odlat, täckodlat, skördat och nu är det dags att packa ihop den fina bädden och låta den vila lite inför nästa säsong. Då passar jag på att mata den med allsköns växtmaterial som jag samlat på mig senaste månaderna.

I senaste klippet på min Play-kanal kan du se hur jag gör för att mata bädden:
[YouPlaySinglePlayer video="104,495,51646" yod yot ]

I förra veckans klipp skördade jag höstmorötterna som vuxit här i år och visar hur jag gör för att lagra dem i torv. Det går lika bra att använda det här sättet för andra rotsaker. Dock verkar palsternackor vara rötter som trivs bäst med att övervintra på sin växtplats. [YouPlaySinglePlayer video="104,495,49018" yod yot ]

Jag lägger ut ett nytt klipp från köksträdgården varje vecka. Är det något särskilt du skulle vilja se mer av?
/Sara Bäckmo

2 svar till “Dags att mata djupbädden”

  1. Therese skriver:

    Jag vinterförvarar morötterna i samma jord som de har vuxit i, det fungerade också bra. Till våren lägger jag tillbaka jorden där den togs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *