Stäng menyn

En av Tusen Trädgårdar

Majs, rosenbönor och sommarblommor i Skillnadens Trädgård 2013.

Skillnadens Trädgård kommer att visas under Tusen Trädgårdar den 29 juni 2014! Under en tid har det varit oklart om jag kan vara med, på grund av brist på parkering häromkring. Men ikväll har grannarna erbjudit sig att upplåta en gammal hästhage till parkering den aktuella dagen, så nu är det klart. Och jag tycker det ska bli så roligt! Hurra!

Jag har tänkt mycket på om köksträdgården har DET att visa upp. För i den här trädgården är det endast köksträdgården som alls går att visa upp. Resten är under blivande.

Jag landar i ett rungande - ja!

Ur mitt perspektiv finns det en stor poäng i att visa en köksträdgård som mitt i vår mest hektiska tid i livet ger oss alla grönsaker vår familj behöver under en stor del av året. Här kan också en småbarnsförälder hitta igenkänning och se möjligheter i att odla grönsaker i den egna villaträdgården.

"Kan du - så borde jag kunna" skriver en del som hör av sig och just så vill jag att det ska vara. I min köksträdgård visas tydligt på den mängd av grönsaker som går att få odla i en villaträdgård, samplanteringar, täckodlingar, komposter och smarta sätt att odla tillsammans med barn. Kan jag - så kan du!

Välkommen hit under Tusen Trädgårdar!
/Sara Bäckmo

31. mars 2014