En kväll med tunneln

Min man missade att det stod en halvfärdig växthustunnel i trädgården då han kom hem! Själv kan jag knappt tänka på nåt annat.

Jag ser fantastiska möjligheter att odla på ett helt annat sätt än tidigare då jag snart har tillgång till en mer skyddad miljö än friland och lådor under lock och fiberduk. I ett huj kommer jag att kunna dra upp långt många fler plantor för att sedan plantera ut än jag tidigare kunnat. Skörden av en del grödor vi äter mycket av kommer att kunna bli både tidigare och senare. Och rikare!

Efter tips igår hade jag uppskattat att det skulle ta flera dagar att få upp stommen till tunneln. Men min vän Therese snodde ihop det mesta (med fyra barn i trädgården!!!) medan jag gjorde kvällsmat. Tusen tack!

Nu återstår att gräva runt foten av tunneln för att få ner täckplasten i backen så den stadgas något. Det är svårt eftersom det är vansinnigt mycket sten i marken. Jag ska också slå ner, om det är möjligt, stolpar att förankra tunneln i så den inte blåser iväg.

Tunneln är köpt på Ebay. Sök på "6 x 3m Polytunnel Greenhouse Poly Tunnel Pollytunnel Galvanised Frame" om du vill se mer. Med frakt kostade den ca 2700 kronor. Den var väldigt lätt att sätta ihop, alla delar passade.

Nu återstår som sagt bara några detaljer innan jag kan täcka den och börja bära ut mina plantor. Och sen kan jag så ännu mer! Tjoho!
/Sara Bäckmo

24. april 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *