En månad kvar till jul - det här händer - Sara Bäckmo
Stäng menyn

En månad kvar till jul - det här händer

Här är vad vi har på gång för dig som läser bloggen Skillnadens Trädgård och/eller är medlem på sajten. Inför jul har vi laddat lite extra med sådant vi vet att ni gillar särskilt.

En närbild på bladverk hos en illröd kålplanta.

Salladskål 'Scarvita' lyser med sina rödlila blad nu i novembermörkret. Det är kanske den grönsak med mest julfärg just nu.

 

Jag tycker väldigt mycket om julen och har enkla men fina traditioner tillsammans med familjen kring de olika högtiderna i december. Det känns fint att det närmar sig. Och jag tröttnar aldrig på att få vara en del av barnens förväntningar inför jul.

Vi som jobbar med Skillnadens Trädgård har planerat lite extra för veckorna fram till jul. Jag vet att många av er som följer tycker det är bra med framförhållning, det är något jag lärt mig. Så jag tänkte helt enkelt berätta lite vad vi har på gång.

 

 

Medlemskap som gåva

Inför julen har vi äntligen ordnat så att medlemskap på sarabackmo.se kan köpas som gåva, för 3, 6 eller 12 månader. Det går att köpa i webbutiken redan nu och kan betalas både med Swish och kort. Jag hoppas att någon kommer att önska sig ett medlemskap för att ta del av alla artiklar, videodagböcker och erbjudanden på sajten, eller att det kan vara en fin gåva till någon som är intresserad av odling. Tänk på att medlemskapet startar så snart det betalas, och då meddelas mottagaren genom ett mail (det står tydligt i beskrivningen till medlemskapet i butiken). Om du inte vill avslöja din gåva ställer du prenumerationen till dig själv och ändrar mottagaruppgifterna då du fått välkomstmailet.

Kika på vårt medlemskap som gåva här!

 

 

Böcker i julklapp

I webbutiken säljs mina tre böcker om Skillnadens Trädgård, alla är signerade. Tänk på att beställa i god tid för att säkert få böcker innan julafton, eftersom både posten och utlämningsställena kan väntas ta lite längre tid på sig att leverera och sortera. Sista beställningsdag för böcker i julklapp är 10 december, beställ gärna innan dess.

Se alla mina böcker i webbutiken!

Glöm inte att logga in när du beställer böckerna så att din medlemsrabatt dras automatiskt.

Vi har fått frågan om att redan nu ta emot beställningar på Odla med barn, som släpps i mars, men bestämt oss för att avvakta med förhandsbeställningar till våren.

 

 

Odlingskurs med Sara

Tipsar också om att jag håller två odlingskurser till våren och att dessa också är en fin julklapp. Den 30-31 mars hålls en kurs om Vinterodling, som passar både för oss som provat att odla på vintern och för den som är helt ny och förhoppningsvis nyfiken. Den 13-14 april håller jag en nybörjarkurs om grönsaksodling, om hur man kommer igång och skapar sin odlingsyta, väljer växter och sköter odlingen under säsongen.

Bägge kurserna bokas hos Majja och Kajsa på Rinkaby Gård, där kurshelgerna hålls.

Läs mer om kurserna och anmäl dig eller en vän här.

 

 

Grodda till julen

Till och med söndag 25 november kan alla som läser Saras trädgårdsbrev fixa fina frön till skott och groddar. I senaste brevet ger jag tips om odling av småblad och groddar. Trädgårdsbrevet (som alltså inte ska förväxlas med medlemskapet på sarabackmo.se, som jag får en del frågor om) är gratis att läsa och kommer i din e-post då och då, fyllt med matiga tips. Extra glad är jag över att i varje brev dela med mig av familjens veckomenyer för kvällsmat. Har fått många kommentarer om att just den delen är så uppskattad. Hoppas du vill läsa! Anmäl dig till trädgårdsbrevet nedan så får du genast det senaste brevet till din e-post.

Här skriver du din e-post för att prenumerera gratis på Saras trädgårdsbrev.

 

 

För dig som medlem

Det har varit ett fantastiskt år för oss som jobbar med Skillnadens Trädgård! För mig, Sara, som haft idén om att utveckla sajten och producera en del av mitt material särskilt för medlemmar har det varit extra roligt, eftersom jag inte hade en aning om hur det skulle gå och hur gensvaret skulle bli. Ert fina stöd har överträffat alla mina förväntningar! Jag känner mig otroligt glad och ödmjuk inför det som växer fram på sarabackmo.se. Stort tack! För att ge något fint tillbaka har jag med Elins hjälp (Elin är ju redaktör/projektledare/marknadsansvarig och lite till för Skillnadens sedan september 2017) snott ihop en liten present till er härliga medlemmar som jag tror att ni kommer att ha stor glädje av. Det är hemligt fram till 5 december, men då hoppas jag ni håller utkik på medlemssidorna.

I december har vi också ett nytt medlemserbjudande till er medlemmar och den här gången har vi lyckats få till något som vi vet att många frågar efter och vill ha. Sparris! Hela december kommer ni att kunna handla fina sparris-kronor till bra pris genom oss. Kronor är alltså rotsystem av sparris, vilande. De beställs nu och levereras till våren. Perfekt som julklapp, till sig själv (kan hända att jag själv råkar beställa ett par med...) eller annan odlingsglad vän.

Strax innan jul hoppas jag också att jag har en liten grej att bjussa på till alla sticksugna medlemmar.

Vill du bli medlem? Det finns flera alternativ. Antingen blir du medlem för 3, 6 eller 12 månader, som jag skriver om ovan, eller så tecknar du ett vanligt medlemskap som löper månad för månad tills du säger upp det. Det finns ingen bindningstid. Vi ger en liten rabatt till er som köper medlemskap en längre period, vanliga priset för medlemskapet är 79 kronor per månad.

Läs mer och bli medlem på sarabackmo.se här.

 

Ja, det var lite av det vi har på gång. Till våren väntar ju boksläpp och en ny runda föredrag, plus några nya projekt som jag ska berätta mer om senare. Så ja, vi har att göra här i Skillnadens idé-verkstad. Massa spännande saker!

Hälsningar från hon som gläds otroligt av att ha läckra gröna bladgrönsaker under extrabelysning inomhus redan. Det är så fint!
/Sara Bäckmo

 

23. november 2018