26. mars 2020

Erbjudanden, rabatter och köpställen

Letar du efter bra erbjudanden på trädgårdsprylar eller undrar över köpställen till produkter jag använder? Här uppdaterar jag löpande med tips om erbjudanden, inköpsställen och rabatter.

En glad Sara i ett grönt prunkande tunnelväxthus

Operose – arbetskläder för kvinnor

Det här kan vara världen härligaste jobbarkläder för tjejer! Jag köpte mina första för många år sedan och trivs så fint i byxorna från Operose. Nu när trädgårdssäsongen på allvar är igång har jag ordnat en fin rabatt till mina läsare, som gäller både på byxor och andra kläder och skor i Operoses sortiment.

Handla i webbutiken på operose.se och ange koden SKILLNADENS10 i kassan. Då får du 10% rabatt på hela ditt köp. Rabatten gäller alla produkter och du kan använda den fram till och med sista april 2020.

 

Riktigt bra arbetsbyxor till trädgården - operose.

Här är ett par av mina snygga brallor, i grönt. Tyget är kraftigt och slitstarkt och håller länge.

 

Arbetskläder

I Operose sortiment finns jobbarbyxor. De ser du mig ofta i, jag har flera varianter och färger. Byxorna är otroligt sköna eftersom de har elastiskt material över rumpan och knäna, som gör att det är lätt att röra sig smidigt. Extra plus för den höga svanken på byxan och att jag aldrig riskerar att visa för mycket rumpa när jag böjer mig ner! Det finns alla fickor du behöver på byxorna och extra fickor som hakas på med fiffiga knappar. På knäna finns särskilda fästen för knäskydd – de är guld värda när man sitter och rensar!

 

Närbild på ficka och redskap som hänger på byxor.

Med de fiffiga fästena på byxan kan både redskap och fickor fästas där du själv tycker att de passar.

 

Löstagbar ficka hänger på en tråd.

Fickorna kan fästas direkt på byxorna och behöver inget bälte för att hållas på plats. Bild från operose.se.

 

Närbild på kvinna som sitter på en grusplan och rensar.

Elastiskt tyg på knäna och bekväma knäskydd, då går det att rensa länge utan att det sliter på benen. Bild från operose.se.

 

En kvinna i långt hår står och gräver i trädgården

Här ser du arbetsbyxor och fiberpälsjacka från Operose. Modellen heter Anja Hellström och bilden är från operose.se.

 

Förutom byxorna älskar jag min goa fiberpälsjacka (Torsby-kavaj eller liknande är andra vanliga namn…) som hängt med i många år. Den nya varianten som säljs nu har bra fickor. Och självklart är jackan längre baktill så det inte blåser in kall luft i ryggen när vi jobbar böjda eller sittande.

För dig som är gravid kan jag särskilt tipsa om mammabyxorna hos Operose. De har till och med fått pris! Grymt bra med rejäla byxor som går att använda genom hela graviditeten, utan att tulla på det praktiska. Dessutom blir byxorna en fin present att ge vidare när magen blivit en bebis.

Hoppas ni nappar på det här fina erbjudandet med rabatt hos Operose!

 

Soldriven bevattning

Ni är många som varit intresserade av den solcellsbevattning jag flera gånger visat i Berghem. Glada nyheter: Impecta ger Skillnadens läsare rabatt på systemen under resten av året! Jag kommer dessutom att ha med mig demo-ex ut på vårens föredrag så att du som är nyfiken kan få klämma och känna innan du bestämmer dig.

Systemet är superfiffigt. Det enda som behövs är solljus och vatten, till exempel i en tunna. Inga krångliga elkopplingar behövs och när du väl satt upp systemet doserar det ut lagom med vatten utan att du behöver lyfta ett finger. Jag älskar det!

Erbjudandet från Impecta ger 10 % rabatt på två system, ett större och ett mindre. Klicka direkt på produkterna här för att beställa dem. Ange rabattkoden vattna2020 när du kommer till kassan så dras rabatten automatiskt.

Soldrivet bevattningssystem C24

Soldrivet bevattningssystem C12

Obs! Rabattkoden kan inte kombineras med andra rabatter eller kampanjer.

 

Smart droppmunstycke i det soldrivna bevattingssystemet.

Smart solcellssystem i rabatt med sallat.

Styreneheten i det soldrivna bevattningssystemet.

Styrenheten som samlar upp solenergin och pumpar runt vattnet är liten och smidig. Du sätter lätt upp den på en solig plats på väggen eller en lådkant. Observera dock att den brummar lite när den är igång, det stör dock inte mig ett dugg.

 

Ny bok: Skillnadens favoriter

I Skillnadens favoriter har jag gjort femton grönsaksporträtt. Alla skrivna på ett sätt så att också den allra nyaste odlaren, som kanske inte ens har odlat någonsin förut, ska förstå hur grönsaken funkar. Vilka delar käkar man? Hur ser fröet ut? Vad behöver växten för att utvecklas bra? En bok om rätt grundläggande saker om odling - på mitt sätt - för nybörjare och andra som vill ha inspiration till sin odling.

I boken finns också en kort introduktion till hur jag odlar, lista med förslag på samplanteringar, förklarande ordlista och enkel beskrivning av utvecklingstid för de olika växterna. Med andra ord är Skillnadens favoriter en bra handbok till hur du odlar femton bra grönsaker från grunden. Därtill råkar det vara den finaste boken vi gjort! Fast det säger vi kanske om varje...

Boken kostar 299 kr + porto. Du som är medlem på sajten har förstås rabatt och köper alla mina böcker för 200 kr + porto. Alla böcker är signerade. Passa gärna på att köpa ett ex extra och ge bort till någon som funderar på att börja odla i år.

Beställ Skillnadens favoriter här

 

Bokomslag där Sara sitter i gul kofta i trädgården bland växter och grönsaker.

Så här ser omslaget ut till Skillnadens favoriter. Det fotograferades en jättetidig morgon i augusti 2019, då vi sågs i trädgården redan vid klockan fem för att förbereda fotograferingen. Foto: Maria Fors Östberg

 

Uppslag ur boken med text och bild på vitlöksknippe.

Boken består av femton porträtt av bra grönsaker i en köksträdgård. Här är inledningen på kapitlet om vitlök.

 

 

Så året runt - frösortiment

Tillsammans med Nelson Garden har jag tagit fram en egen frökollektion. 'Så året runt' finns i butik året om och är speciellt framtaget för att passa att så även under de kalla månaderna. Superunikt för sortimentet är de säsongsanpassade odlingsbeskrivningarna, som skrivits av undertecknad. När som helst på året är det bara att läsa vad jag föreslår för sådd för respektive årstid med enkla beskrivningar.

Här hittar du frökollektionen Så året runt hos Odla.nu. Nu under våren ser det ut att vara 20 % rabatt på fröerna.

 

Om Erbjudanden, rabatter och köpställen:
Många av er frågar ofta var ni kan köpa mina fröer eller andra produkter som jag använder i trädgården. Många företag hör också ofta av sig och vill erbjuda mina läsare olika rabatter av olika slag. Jag vill helst inte göra sponsrade inlägg på bloggen, men samtidigt vet jag ju att många av mina läsare vill ta del av rabatterna så ekvationen går inte riktigt ihop. Helst vill jag att alla ska trivas riktigt bra här på sajten, både du som vill ha en reklamfri blogg och du som gärna vill få reda på när webbutikerna har fina erbjudanden på odlingsrelaterade, bra produkter.

Hur göra? Jag och redaktionen har försökt klura på en bra lösning, och landat i att vi ska testa det här upplägget: Att samla rabatter och erbjudanden, samt hänvisningar till var du får tag på produkter som är aktuella, på ett och samma ställe. Vi tror det blir bra, då vet alla var erbjudandena finns och du kan själv välja när och om du vill ta del av det.
/Sara Bäckmo

29 svar till “Erbjudanden, rabatter och köpställen”

 1. Siv Svensson skriver:

  Hej Sara
  Jag tycker det låter alldeles utmärkt. Sidan blir ju på sätt och vis reklamfri, vi är väl alla intresserade av att kunna handla med rabatt.
  Tack för en kanonfin medlemssida.
  /Siv S

  • Sara Bäckmo skriver:

   Tack snälla! Alla som kommenterat har varit positiva till det här sättet att kommunicera rabatter och annat, så jag tror vi provar den varianten ett tag till. Kul!

 2. lisapetersson skriver:

  Hej
  Jag får inte trädgårdsbreven trots att jag vid ett par-tre tillfällen lagt in min adress.
  Det verkar inte heller landa i skräpposten.

  / Lisa

 3. monika.bergman skriver:

  Väldigt bra idé!!

 4. Mikaela Palmér skriver:

  Från en som verkligen OGILLAR reklam så tycker jag att detta upplägget är SUPER BRA!!🙏
  Då kan jag själv välja att kika in & se erbjudande OM & NÄR jag vill 👌
  (Ps. Har slutat följa vissa andra sidor/bloggar pga att man blir bombaderad av reklam)

  Må väl 🍂

  • Sara Bäckmo skriver:

   Alltså, så himla värdefullt för oss att veta Mikaela! Har bara läst positivt om det här upplägget så jag tror att vi försöker utveckla det. Känns kul och spännande, men framförallt så skönt att ha en strategi för att hålla mitt "vanliga" innehåll utan den typen av info. Och så litar jag på att ni i järngänget hojtar om/när vi gjort fel val!

 5. Kerstin Allmér Olsson skriver:

  Toppenbra idé! Då kan man ju välja själv när man vill titta vilka erbjudanden som finns, och när man bara vill läsa och njuta av alla dina fantastiskt inspirerande artiklar och annat material. Tack snälla Sara för att du så frikostigt delar med dig av erfarenheter och tips 💖

 6. Nina Granath skriver:

  Hej!
  Har helt missat erbjudanden och tips om bl.a. Kleen Canteen mm, vilken sida har de legat på?

  Har däremot alltid sett dina månadens medlemserbjudanden från Nelson, Medevi mm och tycker att de är jättebra. Skulle gärna få erbjudanden om kläder att ha ute och arbeta i t.ex byxor, scarfs, underställ, fleece mm. Det gäller ju att köra lager-på-lager nu när det börjar bli kallt.

  • Sara Bäckmo skriver:

   Tack snälla Nina för feedback! Vi har ganska nyligen börjat utforska det här sättet, så infon har bara varit nåbar från den här "annonsen" och inte på någon särskild sida. Vi håller på att fundera på hur vi gör detta bäst så att det blir användbart utan att sticka i ögonen för de som inte vill ha den här typen av info. Stick-grejer är ett jättebra tips! Det vet vi att flera är intresserade av och att vi kan ordna bra erbjudanden på, tack!

 7. Nina Granath skriver:

  Hoppsan! Nu såg jag den stora postern med erbjudande. Har ju faktiskt sett den tidigare men skrollat förbi i all hast för att läsa inläggen istället. Sorry!,

 8. nina.granath71 skriver:

  Åh, jag glömde! Erbjudanden på stickor, garn och mönster på halsdukar/tubar, mössor och tröjor. Du har gett mig inspiration till att handarbeta igen, något jag inte gjort på många år.

 9. brigitte.karoline skriver:

  Hej Sara!
  Jag blir hela tiden utslängd här så nu törs jag inte skriva mer.
  Snälla titta på vad som kan vara fel
  Hälsn.
  Brigitte Kotrnetz

 10. […] Ärtskott är helt enkelt den första stjälken och de första bladen hos en ärta som gror. Det är vanliga gula ärter som sås, sådana som används för att koka ärtsoppa. Ärterna köps i matbutiken men för att förenkla för nybörjare har vi också valt att ha med ärter i min frökollektion Så året runt, som du hittar här. […]

 11. surdegsmilla skriver:

  Hej!

  Toppen att ha en speciell sida med länkar! Men har du inte samarbete med någon som säljer tunnelväxthus? Vill inte missa någon rabatt! Mvh Milla

 12. ida skriver:

  Hej Sara!

  Är såklart nyfiken om du planerat något medlemserbjudande från Bokashi.se den närmaste tiden? Du har inspirerat mig till att våga vinterså (så himla kul att pyssla med!) och nu har du inspirerat mig ang bokashi. Tack!

  //Ida

 13. helena1 skriver:

  Har precis lånat boken Skogsträdgården av dottern, som var med och crowdfoundade. Wow,vilken bok. Vare sig man är intresserad av att göra trädgården till en skogsträdgård eller inte så är den ett måste i bokhyllan. Superbra-
  /Helena i Medevi

 14. tillannacarlson skriver:

  Jag skulle önska mig ett rabatterbjudande på Gjordnäras olika täck- och skyddsdukar/nät. Är det något som är aktuellt?

 15. […] Här nedanför kan du se några videos jag gjort om pak choi. De som är pyttepyttesmå är en sort som jag hittade hos Baker Creek Heirloom Seeds, men den verkar inte finnas kvar. Lilla 'Green Fortune' finns hos Impecta Fröhandel och 'Bonsai' hittar du i mitt frösortiment hos Nelson Gardens återförsäljare, typ de flesta trädgårdsbutiker. Länk till nätbutik där du hittar fröerna till rabatt finns här.  […]

 16. […] Här nedanför kan du se några videos jag gjort om pak choi. De som är pyttepyttesmå är en sort som jag hittade hos Baker Creek Heirloom Seeds, men den verkar inte finnas kvar. Lilla 'Green Fortune' finns hos Impecta Fröhandel och 'Bonsai' hittar du i mitt frösortiment hos Nelson Gardens återförsäljare, typ de flesta trädgårdsbutiker. Länk till nätbutik där du hittar fröerna till rabatt finns här.  […]

 17. […] Läs mer: Rabatter, erbjudanden & köpställen […]

 18. Maria skriver:

  Så bra med egen sida för reklam och erbjudande! Gillar detta upplägg skarpt! Mvh Maria, en nybliven trädgårdsägare!!

 19. […] finns erbjudanden och rabatter att se på Din medlemssida och för bloggläsare nås de genom boxen ERBJUDANDEN en bit ner på förstasidan på […]

 20. Nadja Johansson skriver:

  Länken ” Beställ Skillnadens favoriter här” fungerar ej.

 21. Gudrun skriver:

  Jag undrar om det planeras någon medlemsrabatt hos Gjordnära... Laddar för att köpa lite grejer där... 🙂

 22. Anja Kelvin skriver:

  Fed måde at lave det på. Bliv endelig ved med det.
  Anja Kelvin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *