07. mars 2017

Ett jordigt avsnitt

Podcast: Det är i första hand jorden jag odlar. Genom att mata den med godsaker kan den växa fram mat till mig och min familj. Veckans avsnitt handlar om mylla.

Som alldeles ny grönsaksodlare tänkte jag mig nog i första handa att det var grönsaker jag skulle odla. Nu odlar jag jord. Och är det nåt jag älskar så är det tanken på att min jord är hemvist för miljarders miljarder mikroorganismer som samverkar och hjälper mig att ordna mat. Men, hur funkar det där i en jord som är konstruerad, sammansatt från olika påsprodukter och odlad till exempel på ett tak?

Johannes Wätterbäck och jag har det gemensamt att vi älskar jord, men våra odlingar erbjuder olika förutsättningar för hur vi kan jobba med den. Hör mer om jord och olika sätt att bygga jord i senaste avsnittet av Två odlare emellan - Bäckmo & Wätterbäck:

Det här är ett fullängdsversion av ett kortare avsnitt du hört tidigare under vintern.

Veckans avsnitt sponsras av Larsvikens potatis och Nelson GardenTvå odlare emellan har fler än 100 000 nedladdningar varje månad och finansieras genom sponsring. Vill du eller ditt företag vara med i vår podcast så hittar du information och kontaktuppgifter på vår sajt tvaodlareemellan.se.
/Sara Bäckmo

3 svar till “Ett jordigt avsnitt”

  1. Margaretha skriver:

    Vi odlar mycket på odlingslimpor. Blir väldigt mycket tidigare och senare skörd då dom alstrar värme. På liten yta får vi mängder med grönsaker sedan näe vi använt dem i 3-4 år har vi jätte bra jord till nya limpor.

  2. Vi skal til at have orme kompost i haven. Det er fantastisk hvilke jord de kan lave.

  3. Lotta skriver:

    Hej Sara och Johannes! Har någon av er testat att odla i halmbalar? Har läst lite om det på sistone och tycker det verkar intressant, om än vattenkrävande. Ett led i att inte köpa så mycket jord till tomat- och paprikakrukorna kanske?
    Se t.ex: http://awaytogarden.com/straw-bale-garden-craig-lehoullier/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *