Stäng menyn

Ett samtal om vatten och bevattning

Hur kan vi odla vattensnålt? I vårt senaste avsnitt av podden Två odlare emellan samsas vattenkannor och täckodling bland tipsen för att odla med lagom mycket vatten.

Våren har varit torr fram till nu. Och på nyheterna hör vi om vattenbrist. För en del känns det marigt att starta säsongen med information i nyhetskanalerna om hur ont om vatten det är runt om i landet. Det känns slösaktigt att föreställa sig att använda enorma mängder vatten till en odling.

Min odling är väldigt sparsam när det gäller vatten. Förra sommaren vattnade jag i princip bara när jag sått eller planterat, sen fick grönsakerna klara sig bäst de ville på friland. I tunnelväxthuset var jag mer noga eftersom det inte kommer in något vatten utifrån där.

Nu är det dags för Johannes Wätterbäck (www.farbrorgron.se) och mig att prata om vatten i podden Två odlare emellan.

 

 

Veckans avsnitt sponsras av Runåbergs Fröer och Granngården.

Vad tänker du om det du hör i podden? Är det något du hajar till inför eller undrar? Har du fler smarta bevattningstips att dela med dig av? Lämna gärna en kommentar.

På bilden överst i inlägget syns vattenslangen som jag berättar om i podden. Här skjuter den upp vatten i luften, men det går alltså också att vända på den så den skjuter ner vattnet i jorden.

Alla våra poddavsnitt finns att lyssna på och ladda ner via appar och sajter för podcasts, samt på vår sajt www.tvaodlareemellan.se.
/Sara Bäckmo

17. april 2017