Evenemangsdatum för hösten - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Evenemangsdatum för hösten

Vinterodling är temat för mina föredrag och framträdanden under hösten. Här har jag listat orterna jag besöker och också övriga evenemang kring boksläpp och frösläpp.

Sara tar en selfie genom en spegel, och både hon och kameran syns i bild.

Egentligen skulle jag gjort en härlig kvälls-live på YouTube idag. Jag har rest hela dagen med bil från Småland till Värmland och hade gjort planer. Men väl framme i Sunne fick jag veta att mitt boende har världens svajigaste wifi, så det blev inget med det. Mitt jobb är lite knivigt på det viset. Det jag jobbar med kräver bra uppkopplingar och förvånande många hotell har verkligt kassa linor.

 

Nåväl. Här i Sunne ska jag medverka på Trädgårdsfestivalen i Rottneros Park imorgon söndag. Det ska bli otroligt roligt! Jag har sett fram emot detta länge, för att komma hit är att komma tillbaka. Jag bodde i Torsby, några mil norr om Sunne, mellan 1997-1999 då jag jobbade på Stjerneskolan med att driva en närradiostation. Jag hade precis gått ut gymnasiet. Min vän Angela bodde här i Sunne och det blev förstås att jag var mycket här med. När jag kommer tillbaka nu känns det helt overkligt att det gått tjugo år sedan!

 

Mina bästa grönsaker

Morgondagens föredrag är vårens sista. Det handlar om hur jag odlar några av mina favoritgrönsaker. Nästa vecka spelar jag in det föredraget och det kommer att finnas under begränsad tid att se för er som är medlemmar på min sajt (läs gärna här om du är nyfiken på att bli medlem). Det kommer sedan att finnas att ladda ner i min nya webshop på sajten som har premiär senare i sommar.

Efter Värmland gör jag en paus innan höstens föredrag drar igång. Temat då är vinterodling, förstås för att nya boken kommer då. Boken finns i butik från 6 september, men jag kommer att kunna skicka ut ex som beställs via webshopen några dagar tidigare än så. Mer info om det senare.

Jag vet att många är nyfikna på var jag bokat evenemang för hösten, så här kommer en lista med de orter jag besöker. Jag kompletterar snart med länkar för biljettbokning, samt lägger alla tillfällen som evenemang på Facebook.

 

29 augusti - Medlemsdag på Rinkaby Gård/Skillnadens Trädgård.
8-9 september - Gunnebo slott, Mölndal. Scenvärd på Jordens mat.
8 september - Releasefest Vinterodling på Gunnebo slott, Mölndal (eventuellt release för frösortimentet Så året runt med).
10 september - Folkets hus, Landvetter. Premiär för föredraget Vinterodling.
19 september - Gränna. Föredrag Vinterodling.
29 september - Bokmässan, Göteborg.
6 oktober - Rinkaby Gård, Växjö. Föredrag Vinterodling.
10 oktober - Västervik. Föredrag Vinterodling.
24 oktober - Haugesund, Norge. Föredrag Vinterodling.
4 november - Falkenberg. Föredrag Vinterodling.
14 november - Jakobstad, Finland. Föredrag Vinterodling.
24 november - Ronneby. Föredrag Vinterodling.

 

Oj, säger du kanske efter att ha läst listan. Besöker du verkligen inga orter norr om Gränna, det var konstigt. Ja. Jag behöver boka mina föredrag i god tid så att de klaffar med familjens övriga scheman och de få tillfällen jag har att resa iväg bokas snabbt. Så här blev schemat den här gången.

Inför nästa år funderar jag på att sköta bokningarna själv för att kunna ordna bra spridning på evenemangen. Vilka orter skulle du i så fall vilja att jag besöker?

Utöver ovan nämnda datum kommer det att dyka upp ytterligare något eller några tillfällen i samband med boksläppet, då jag till exempel besöker bokbutiker. Och när frösortimentet Så året runt som jag gör tillsammans med Nelson Garden släpps kommer det också att ordnas någon slags release för detta.

Hoppas vi ses vid något av alla tillfällen! Kanske redan imorgon i Rottneros Park?
/Sara Bäckmo

16. juni 2018