16. juni 2018

Evenemangsdatum för hösten

Vinterodling är temat för mina föredrag och framträdanden under hösten. Här har jag listat orterna jag besöker och också övriga evenemang kring boksläpp och frösläpp.

Sara tar en selfie genom en spegel, och både hon och kameran syns i bild.

Egentligen skulle jag gjort en härlig kvälls-live på YouTube idag. Jag har rest hela dagen med bil från Småland till Värmland och hade gjort planer. Men väl framme i Sunne fick jag veta att mitt boende har världens svajigaste wifi, så det blev inget med det. Mitt jobb är lite knivigt på det viset. Det jag jobbar med kräver bra uppkopplingar och förvånande många hotell har verkligt kassa linor.

 

Nåväl. Här i Sunne ska jag medverka på Trädgårdsfestivalen i Rottneros Park imorgon söndag. Det ska bli otroligt roligt! Jag har sett fram emot detta länge, för att komma hit är att komma tillbaka. Jag bodde i Torsby, några mil norr om Sunne, mellan 1997-1999 då jag jobbade på Stjerneskolan med att driva en närradiostation. Jag hade precis gått ut gymnasiet. Min vän Angela bodde här i Sunne och det blev förstås att jag var mycket här med. När jag kommer tillbaka nu känns det helt overkligt att det gått tjugo år sedan!

 

Mina bästa grönsaker

Morgondagens föredrag är vårens sista. Det handlar om hur jag odlar några av mina favoritgrönsaker. Nästa vecka spelar jag in det föredraget och det kommer att finnas under begränsad tid att se för er som är medlemmar på min sajt (läs gärna här om du är nyfiken på att bli medlem). Det kommer sedan att finnas att ladda ner i min nya webshop på sajten som har premiär senare i sommar.

Efter Värmland gör jag en paus innan höstens föredrag drar igång. Temat då är vinterodling, förstås för att nya boken kommer då. Boken finns i butik från 6 september, men jag kommer att kunna skicka ut ex som beställs via webshopen några dagar tidigare än så. Mer info om det senare.

Jag vet att många är nyfikna på var jag bokat evenemang för hösten, så här kommer en lista med de orter jag besöker. Jag kompletterar snart med länkar för biljettbokning, samt lägger alla tillfällen som evenemang på Facebook.

 

29 augusti - Medlemsdag på Rinkaby Gård/Skillnadens Trädgård.
8-9 september - Gunnebo slott, Mölndal. Scenvärd på Jordens mat.
8 september - Releasefest Vinterodling på Gunnebo slott, Mölndal (eventuellt release för frösortimentet Så året runt med).
10 september - Folkets hus, Landvetter. Premiär för föredraget Vinterodling.
19 september - Gränna. Föredrag Vinterodling.
29 september - Bokmässan, Göteborg.
6 oktober - Rinkaby Gård, Växjö. Föredrag Vinterodling.
10 oktober - Västervik. Föredrag Vinterodling.
24 oktober - Haugesund, Norge. Föredrag Vinterodling.
4 november - Falkenberg. Föredrag Vinterodling.
14 november - Jakobstad, Finland. Föredrag Vinterodling.
24 november - Ronneby. Föredrag Vinterodling.

 

Oj, säger du kanske efter att ha läst listan. Besöker du verkligen inga orter norr om Gränna, det var konstigt. Ja. Jag behöver boka mina föredrag i god tid så att de klaffar med familjens övriga scheman och de få tillfällen jag har att resa iväg bokas snabbt. Så här blev schemat den här gången.

Inför nästa år funderar jag på att sköta bokningarna själv för att kunna ordna bra spridning på evenemangen. Vilka orter skulle du i så fall vilja att jag besöker?

Utöver ovan nämnda datum kommer det att dyka upp ytterligare något eller några tillfällen i samband med boksläppet, då jag till exempel besöker bokbutiker. Och när frösortimentet Så året runt som jag gör tillsammans med Nelson Garden släpps kommer det också att ordnas någon slags release för detta.

Hoppas vi ses vid något av alla tillfällen! Kanske redan imorgon i Rottneros Park?
/Sara Bäckmo

32 svar till “Evenemangsdatum för hösten”

 1. Ingun Solli skriver:

  Hva med Charlottenberg området 😉 ?

 2. Emma skriver:

  Kanske Hässleholm, Kristianstad, Malmö eller Helsingborg 😀

 3. Angelina Svensén skriver:

  Gärna nära Vingåker =) Har skrivit till Impecta att dom kan bjuda in dig till något då jag bor ganska när dom =)

 4. Kim skriver:

  är själv från karlstad och tycker ju det är sveriges mittpunkt 😉 Lätt att ta sig och bra föredragsscener i olika storlekar. LLL, CCC och sundstaaulan för att nämna några. annars är ju oslo och örebro väldigt bra orter samt Gävle och Tierp

 5. Anette skriver:

  Du är hjärtligt välkommen till Östersund 😀 !

 6. Anna Holmberg skriver:

  I Östersund vill vi gärna se dig

 7. Ines Scholz skriver:

  Skaraborg eller Örebro Län 😊

 8. Tina skriver:

  Uppsala! Du har många som gillar dig här 🙂

 9. Laura skriver:

  Vad skoj att du kommer till Finland, det datumet ska prickas in!

 10. elapalmer77 skriver:

  🙏ÖSTERLEN🙏

 11. Anja Alfredsson skriver:

  Jag var på ditt föredrag i går i Rottneros och vill här passa på att tacka för mkt inspiration såväl live igår som på nätet. Dagens projekt blir att skaffa täckmaterial till pallkragarna med kål. En liten fundering är hur jordloppor påverkas av detta? Har ganska stora problem med jordloppor i alla kragarna med kål tyvärr.

 12. Helen Ringbo Widoff skriver:

  Hälsingland -Edsbyn, Bollnäs eller Järvsö.

 13. Angelina Svensén skriver:

  Gärna när Vingåker. Har skrivit till Impecta som jag bor ganska när att dom kan bjuda in dig =)

 14. Elin skriver:

  Jag skulle jättegärna vilja att du kom åt Linköpings hållet 🙂 Tack för en suverän blogg,du är grym!!

 15. charlotta.jaderholm skriver:

  Jag missade dig när du var i Jönköping senast. Vi byggde på vårt växthus då. Du får gärna komma till Jönköping, Nässjö eller Eksjö. 🙂

 16. Erika skriver:

  Östersund

 17. nina.granath71 skriver:

  Helsingborg!,,

 18. Angelina Svensén skriver:

  Gärna nära Vingåker. Har skrivit till Impecta att dom kan bjuda in dig till dom, då jag inte alls bor så långt ifrån Impecta.

 19. Maria skriver:

  Dalarna. Gärna falun/borlänge/rättvik/leksand!

 20. Veronica skriver:

  Hej Sara!

  Jag blev helt överlycklig när jag såg att du skulle till bokmässan i Göteborg den 29/9 men jag hittar dig inte bland utställarna 🙁 Kommer det vara en föreläsning där det krävs biljett för att delta eller kommer det räcka med entrén?

  Dags att boka hotellrum... 😉

  Kram Veronica

 21. Sandra skriver:

  Västerås! 🙂

 22. Sofia skriver:

  Skåne Sara, Skåne!!!

 23. mk.pierre skriver:

  Hej!
  Önskar att du kommer till Östersund eller Sundsvall. Har ungefär lika långt till bägge städerna. Vore kul att få höra en till föreläsning med dig. 🙂

 24. Sus skriver:

  Vore roligt om du kom till Falun/Borlänge!

 25. annica.christina.holmstedt skriver:

  Norrköping ❤️

 26. Kicki skriver:

  Skåne, helst södra.

 27. ingalisaadler skriver:

  Hurra! Hur anmäler en sig? Vill gärna boka in 10 sep beroende på vilket klockslag det blir 😁

 28. lg skriver:

  Umeå!
  Och så förstås gärna Umeå ...
  Senast tror jag du hoppade över Umeå och for till Sundsvall(!!) och Luleå (!!) i stället för Umeå; vilken miss!
  😉
  Behöver du nån lokal samarbetspartner som arrangerar, eller har du det fixat redan från början?

 29. Viviann Roslund skriver:

  Skellefteå såklart 🙂
  Blomsterlandet är säkert intresserade som medarrangör.

 30. Jenny skriver:

  Valfri by på Öland under skördefesten 2019 skulle göra succé!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *