03. februari 2020

Citrusskal till marmelad

Gör du citronmarmelad av enbart skalen?Jag har sparat alla klämda citronhalvor av crowdfarming-citronerna i frysen. Nu tänkte jag koka marmelad men blir tveksam om det blir gott med bara skal, i princip. Samma tvivel gäller apelsinskalen. Där finns ju inget inkråm kvar alls, bara skal. Jag har köpt två kilo vanliga apelsiner för att ha apelsinkött till marmelad. /Katinka Bille Lindahl

Citronmarmeladen jag gjort består enbart av citronhalvor efter att jag pressat citron, samt citronskal. Den är underbart god! Till apelsinmarmeladen har jag betydligt mer skal och gör som du, tar några apelsiner utan skal och blandar i. Jag har också sparat clementiner från samma leverantör, de som börjat mjukna, för att blanda ut med allt skal. Jag tror det blir jättegott! Men så gillar jag också den lite bittra smaken som blir i hemlagad marmelad, står inte ut med köpt apelsinmarmelad. /Sara

Läs mer...