Ersätta banan

Jag inspireras alltid av dina supersmarta tips på hur man kan använda sin skörd, framför allt om man kan använda eget odlat istället för exotiska importerade varor. Har du något bra tips på ersättning för banan?! /Camilla Wallander

Det är svårt att säga något om ersättning eftersom jag inte vet i vilket sammanhang du vill ersätta. Det bästa tycker jag är nog bara att utesluta banan, i till exempel fruktsallad, smoothie eller liknande. Jag kan inte komma på något vi gör som direkt kräver banan. Jag tror att det är en vanesak generellt att låta smaklökarna acceptera lite syrligare toner, som från våra svenska bär. Vi använder inte så mycket sötningsmedel generellt i smotthies och vardagsmellanmål, däremot använder jag socker med gott samvete de gånger vi till exempel bakar kakor och liknande. Det blir lite "allt eller inget" när det gäller sötning. Men nu var det inte riktigt det frågan handlade om.... /Sara