29. juni 2015

Farbror Grön kollar täckodling hos Skillnadens

Förra året var odlarvännerna Theres Lundén och Johannes Wätterbäck, som driver bloggen Farbror Grön, i Skillnadens Trädgård. Nu har visar de ett klipp de spelade in i trädgården.

Theres och Johannes är lika härligt galna i att odla som jag är. Med den skillnaden att de har hur många odlingar som helst att sköta om. De odlar på tak. I backen. På landet. I stan. Coolt.

I våras släppte de sin fina bok Alla fingrar gröna. Alla som bläddrat i den säger oj och nämen och gud så fint om de läckra illustrationerna av grönsaker. Och sen säger vi men och ja och hurra för alla bra tips kring både odling och användning av de grönsaker som presenteras. Boken är den tredje mest sålda trädgårdsboken på Adlibris just nu. Grattis!

Akvarell av Tatiana Shirbidova ur boken Alla fingrar gröna av Theres Lundén och Johannes Wätterbäck.

Illustration av Tatiana Shirbidova ur boken Alla fingrar gröna av Theres Lundén och Johannes Wätterbäck. Utgiven av LUX Publica.

Alla fingrar gröna

Alla fingrar gröna av Theres Lundén och Johannes Wätterbäck, illustration av Tatiana Shirbidova. Utgiven av LUX Publica.

När Johannes och Theres var här förra året passade vi på att prata en del om de olika grönsakerna vi odlade, varav fänkål var en. De tog också ett gäng bilder som finns att se på deras blogg.

Och! Så gjorde de några korta klipp från trädgården. Nu ligger ett av dem uppe på deras  Youtube-kanal.
Senare under sommaren kommer du att kunna se mycket mer rörligt material från Skillnadens Trädgård. Nya projekt är på gång.

Lycka till Theres och Johannes med den fina boken och alla sommarens odlingar!
/Sara Bäckmo

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *