01. april 2019

Föredrag om Vinterodling i Kil

I takt med att snön smälter i Värmland är det dags att blicka framåt nästa vinter. Med rätt förberedelser kan du förlänga skördeperioden och hämta hemodlade grönsaker i trädgården också när det är kallt. Kom och lyssna på mitt föredrag i på lördag så får du massor av bra inspiration!

Presentationsbild inför föredraget

 

I helgen är det dags för mig att leta mig upp till Värmland och Kil för att hålla ett föredrag om vinterodling. Jag hoppas kunna inspirera åtminstone ett gäng till att utmana trädgårdstraditionerna och satsa på skörd när det är kallt.

I det här föredraget får du tips och idéer om hur du kan utöka din skördesäsong både på våren och hösten, genom att planera, välja växter väl och odla specifika växtplatser smart. Vill du vinterodla går det inte an att börja med förberedelserna i september, då är det för sent. Redan nu på våren sås växter som ska hålla långt in på senhösten och kanske till och med till nästa vinter. Kom på mitt föredrag och få med dig enkla tips som gör att säsongen 2019 blir riktigt lång!

 

Tid och plats

Lördagens föredrag hålls i Kulturhuset KilArena. Evenemanget startar klockan 14.00 och förutom mitt föredrag siktar vi också på ett rejält fröbyte. Ta gärna med plantor och annat trädgårsrelaterat som du vill byta bort. Det brukar till exempel vara en del som tar med lakvatten från bokashi, vilket brukar vara mycket populärt!

Datum: 6 april
Tid: 14.00-17.00
Plats: Kulturhuset KilArena
Pris: 300 kr

 

Köp/beställ din biljett på Kulturhuset KilArena.

Har du frågor kan du ringa Gustav på telefon 0793-34 55 10.

Under dagen finns också Malin Sairio från bokashi.se på plats. Hon svarar på frågor och har också med sig bokashi-prylar till försäljning. Passa på att komplettera om det är något du saknar, eller kanske köpa ditt första bokashi-kit!

 

Böcker och frön

Vid föredraget finns mina alla mina fyra böcker till försäljning, också nya boken Odla med barn! Odla med barn och Vinterodling kostar 280 kronor, Skillnadens Trädgård och Skillnadens Skörd kostar  240 kronor. Betalning via kontanter, Swish och kort.

Jag har också ordnat så att alla mina fröer i kollektionen Så året runt finns till evenemanget. Du som deltar får rabatt på fröerna och köper dessa för 30 kronor/påse (vanligtvis ca 40 kronor i butik).

Varmt välkommen till mitt föredrag! Hoppas vi ses.
/Sara Bäckmo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *