30. september 2019

Föredrag 'Skillnadens Trädgård 2011-2013'

Under tre år mellan 2011 och 2013 skapade jag min odling Skillnadens Trädgård. I detta föredrag visar jag i ord och bild hur det gick till.

Här är min berättelse om hur Skillnadens Trädgård skapades! Det är något som många av er frågar efter och vill inspireras av. Jag har, konstigt nog, gjort himla många bra grejer i den här trädgården, trots att jag var så grön när jag startade, och här har jag grävt fram bilder och visa mer i detalj hur jag gjort och tänkt. Det har varit så roligt! Att starta trädgården är det viktigaste jag gjort i mitt vuxna liv, förutom att möta min man och få barn förstås. Extra fint är det att få visa den första tiden eftersom jag då inte hade någon blogg eller sociala medier.

 

 

Jag hoppas att det ska vara spännande att se hur jag skapade min trädgård! Det har varit fantastiskt kul att gräva i arkiven och konstatera att trots att jag var så ny på odling så skapade jag ändå en del häftiga saker.
/Sara Bäckmo

18 svar till “Föredrag 'Skillnadens Trädgård 2011-2013'”

 1. granath.katarina skriver:

  Jag älskar dina längre videos och kurser. Vinterodling är superbra och nu ser jag fram emot detta föredraget! Tack Sara💕

 2. helene.hanellohrstrom skriver:

  Stort ska det va, stämmer så bra! Jag brukar använda the bigger the better, hejja Sara👍🏻

 3. bergstromsmaria2 skriver:

  Åhh så fint Sara!! Riktigt roligt att hänga med & sitta här & le åt din trädgård som jag följt såå många år & känner igen. Jag har städat kallskafferiet på plastbyttor (spm nu åker till återvinningen) samtidigt som jag haft dig framför mig 😂😂😂 & samtidigt gjort rum för morgondagens skörd, alla rotselleri & palsternackor som ska in innan de fryser fast . Tack tack för underbart sällskap i kväll & så roligt att höra om allt igen! ..Du får gärna underhålla varje dag😊/Mia

 4. elapalmer77 skriver:

  Så FANTASTISKT att få se ditt paradis byggas upp från grunden! Någonstans där på vägen ”hittade” ju jag Skillnadens 😍 & det är jag SÅÅÅÅÅ tacksam för 🙏 Det gjorde jag när jag letade efter inrednings detaljer, nämligen gamla cyklar🙈
  & det här med att ”hitta sig själv” genom att odla en egen köksträdgård känner jag igen så HIMLA väl 👩🏼‍🌾 Tack för all inspiration genom åren & ännu ett intressant föredrag 🙏❤️

 5. Maria skriver:

  Jättefint föredrag, stort tack! Svårt att kunna ta mig iväg, så att kunna se detta när det passar in i schemat var super! ❤

 6. Carina2 skriver:

  Tack Sara! Jag är på år 1 i min köksträdgård och behövde verkligen se ditt föredrag idag. Nu känner jag mig peppad att fortsätta min odlingsresa, efter att ha tappat lite fart efter sommaren. Som vanligt fyller du mig med lugn förtröstan!

 7. Lena Örebro skriver:

  Tack fina Sara!! Har följt dig sen starten och jag kommer ihåg när vi skickade bondbönor till varann i någon form av frökedja tror jag det var..? Du skulle bestämt ha de röda som jag hade 🥰 Fortsätt precis som du gör! Hoppas kunna följa med på resan ända tills du sitter under äppleträdet som 100a åring ! Bara det att då är jag 110 ? Haha ! Må gott!

 8. susanneljungberg24 skriver:

  Hej Sara!
  Detta föredrag är så otroligt bra och man vill ju bara odla 🙂 Hade jag fått göra om min köksträdgård så vet jag idag vad jag hade gjort istället och gjort annorlunda.. Du är så himla duktig på detta med odling 🙂 Älskar när du lägger ut nytt eller kör live.. Detta är så så bra Sara Bäckmo..
  En stor Kram till dig/Susanne Ljungberg

 9. Camilla Lundkvist skriver:

  Stort tack för ett bra föredrag. Väntar med spänning på att få böckerna jag har beställt.

 10. rockingbell skriver:

  Så otroligt bra och inspirerande föredrag!! Önskar jag hittade till dig och Skillnadens tidigare. Jag vill bara ut i trädgården och skapa odlingsyta överallt!!

 11. Elenore Söderström skriver:

  Tack för ett härligt föredrag. Jag och min man (Mats) följer dig med ett stort intresse och du ger oss massor av inspiration. Du hjälper oss att vilja fullfölja våran dröm på Öland. Tack för allt du ger oss. Många kramizar från oss.

 12. Inger Mannby skriver:

  Tack för ett otroligt inspirerande föredrag. Nu har jag boken kvar Skillnadens favoriter som jag ska grotta ner mig i. Jag har planer på att göra några täckodlingar, ska bli kul att testa. Många kramar till dig Sara.

 13. Agneta F Blom skriver:

  Tack Sara för ditt härliga föredrag, du inspirerar och avdramatiserar odlandet på ett sätt vilket gör mig pepp och lycklig, fantastiskt trevligt🌸

 14. Nina Skårholen skriver:

  Elsker de lengre filmene😍

  Tenk, mange av ord og uttrykk innen odling (finner ikke et like hyggelig norsk ord, odling er mitt nye ord) kan jeg kun på svensk grunnet at du er min største inspirasjon! Det må være et kompliment. Hehe!!

  Elsker at det er mye å ta av når det gjelder materiale både blogg, pod og youtube. Har alltids en youtubevideo eller pod på øret når jeg driver i hagen! Behagelig Og hyggelig å høre på. Har nettopp oppdaget odling og har mitt første år i hagen. Det viktigste med odlingen er kanskje at det gir meg ro. Et fristed etter barn er lagt for eksempel.

  Jeg liker godt at du mange ganger presiserer hvor viktig det er at man må prøve og at ting ikke er så farlig. Går det ikke, prøver man igjen. Det gjør det lettere å være en nybegynner-følger!

  Reddikene mine ble sterke som pepper, da leste jeg at de hadde hatt det for tørt, og det hadde vært to veldig tørre uker. Så da sådde jeg nye, og de ble milde og gode!
  Kålen min ble «ranglig», ranglete, som det stod i et tips fra deg, så nå har jeg fulgt listen med tips og sådd på nytt!

  Dette ble mye babbel,
  Tusen takk for alt du deler! ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *