15. december 2017

Frågor och svar om nya sajten

Här har jag samlat några av frågorna efter att nyheten om min nya sajt släpptes igår. Den 2 januari är det premiär. Frågorna handlar bland annat om betallösningen och läsare i andra länder.

Jag var så lättad och alldeles rörd igår när jag läste era kommentarer om min nya satsning. Jag tror stenhårt på den här vägen för mig, men det är ändå en hemlighet som jag gått och fnulat på en tid så det är klart att jag undrat en del över reaktionerna. Tack för all pepp! Det gör det ännu roligare att räkna ner dagarna till premiären den 2 januari.

Här svarar jag på frågor som kommit in efter att gårdagens blogginläg (Jag blir min egen på ny sajt!):

 

Sofia - Hur lång är en prenumeration?
Prenumerationen är löpande och månadsavgiften dras automatiskt från det kort som registreras då medlemskapet tecknas. Jag räknar med att en del prenumererar en längre tid och att vissa gör det en kortare tid, till exempel under högsäsong.

 

Anna - Kommer man teckna prenumeration på ett visst antal månader eller är det löpande med uppsägningstid?
Samma svar som ovan, med ett litet tillägg. Jag har valt att undvika att göra olika erbjudanden, prenumerera si många månader för så många kronor eller tvärtom. Enkelt är mitt ledord och alltså kostar prenumerationen alltid 79 kronor per månad. Istället satsar jag på att kunna ge medlemmarna fina små överraskningar. Till exempel har jag köpt på mig ett lager fröpåsar som skickas ut till de första prenumeranterna. 

 

Gerd - En undring från mig är om man kan få något ” register eller vad man ska kalla det ” över dina tips. Även i kronologisk ordning skulle vara bra. Då kan man se hur ditt arbete och dina lösningar har utvecklats under åren.
Den nya sajten har ett bra kategorisystem, kombinerat med en bra sökfunktion. Här kan du leta efter artiklar/blogginlägg i respektive kategori, samt månadsvis och årsvis. Beroende på vilka önskemål som finns kan jag utveckla detta vidare ännu mer om jag vill. Det är en av de absolut största fördelarna med min nya sajt - det är jag som bestämmer vilka vidareutvecklingar vi satsar på!

 

Pia - Vill bara understryka att det är viktigt att det blir en rejäl skillnad på att följa bloggen gratis och att betala 79 kr per månad.
Oh, självklart! Jag har ju inte ordnat kollegor och samarbeten och gjort mitt livs absolut största ekonomiska investering för att bara jobba med bloggen på samma vis som nu. Medlemsmaterialet kommer att vara mycket väl genomarbetat och varierat rent innehållsmässigt, med hög kvalitet. 

 

Lena - Ska bli roligt att följa hoppas betalningen inte är krånglig lyckades aldrig premenuera på videon.
Nej, YouTubes betalsystem var allt för bedrövligt! Här använder vi tjänster som är väl etablerade och inkörda på plattformen (i det här fallet WordPress) vi arbetar med. Och till skillnad från YouTube så har jag fina möjligheter tillsammans med byrån Fete Typer + Savant, som utvecklat och skapat sajten, att göra justeringar om och när det behövs. 

 

Anette - Toppenbra och hoppas att även vi ickesvenskar ute i havet på Åland smidigt kan köpa medlemskap!
Det här är min enda smolk i bägaren. Eftersom jag inte vet hur gensvaret ser ut rent ekonomiskt har jag varit tvungen inledningsvis att välja bort betallösningar för läsare utomlands. Om allting går i den riktning jag önskar är detta en av punkterna som står överst på att-göra-listan. Bloggen är helt öppen och kan läsas precis som nu, det är endast medlemsartiklarna som inte går att nå inledningsvis. 

 

Camilla - Hoppas det funkar bättre på ipad än det tidigare betalalternativet (YouTube, Saras anmärkning).
Det ska det absolut göra. Och i det fall det skulle krångla finns resurser att åtgärda problemet.

 

Marianne - Flyttar du över dina tips och råd, eller finns den gamla sidan kvar?
Allt som finns på nuvarande bloggsajten flyttas över till nya Sara Bäckmo - Skillnadens Trädgård. Det kommer att möbleras om lite i olika kategorier men finns att läsa och söka efter på enklare sätt.

 

Kerstin - Se bara till att du inte har för många järn varma du måste hinna ta igen dig emellanåt.
Så fint av dig och er att visa omtanke om mig! Det värmer. De nya projekten är omöjliga att driva helt själv. Därför har jag varit mån om att bygga en modell med superkompetenta medarbetare som gör en del av jobbet. Att ha Elin Iderström vid min sida nästan 100 procent under nästa år borgar för att jag kan fortsätta jobba med det jag brinner för i en utsträckning som är rimlig och rolig. Jag har också ett helt gäng andra medarbetare i olika former. Dessa tänkte jag presentera lite mer framöver. 

 

Eva - Grattis! På tiden. Ser fram emot ett eget tv-program också. 
Under åren har det diskuterats flera varianter med olika tv-bolag men inte resulterat i något. Just nu känns det superhärligt att tänka att jag driver det jag vill i egna kanaler. Samarbetet med Filmfabriken i Växjö kommer att utvecklas under året och ge mer och bättre material, som jag själv producerar och distribuerar i samarbete med dem. Det känns som en roligare väg just nu!

 

Naturarv - Vad ska vi göra nu då för att inte tappa bort dig? Jag fattar ju inte sånt här med sajter...
Jag kommer att finnas på samma adresser och konton som tidigare, sånt går att sköta rent tekniskt. Bakom kulisserna händer en massa nya saker men ni som följer behöver inte tänka på något alls. Jag har kvar min Instagram, Facebook och YouTube, precis som nu.

 

Den nya sajten går live 2 januari. Varmt tack för all underbar uppmuntran!
/Sara Bäckmo

16 svar till “Frågor och svar om nya sajten”

 1. Ulrika Karlsson skriver:

  Hoppas det inte dröjer allt för länge för oss ålänningar att få följa dig igen ???????

  • Sara Bäckmo skriver:

   Åh, då uttryckte jag mig klumpigt och ska genast redigera texten. Bloggen kommer ni att kunna läsa precis som nu. Det är endast medlemsmaterialet som inte är nåbart. Vi hoppas kunna dra igång det så fort vi ser att skeppet flyter. Tack för att du vill läsa! /Sara

 2. Karin skriver:

  Heja dig!

 3. Pia Ruthgård skriver:

  Ska bli så himla roligt - räknar ner! Du är bäst ?.
  Önskar en riktigt god jul med familjen ???✝️

 4. Kroatkringlan skriver:

  Så himla kul! Hoppas att det går superbra för dig, ser fram emot det nya!

 5. Kerstin skriver:

  Jag hänger självklart med på flytten till din nya sajt.
  På min önskelista för funktioner för medlemmar står det högst upp:
  Dina sorttips listade per gröda.
  Jag läser nu med glädje dina tips om en sort spetskål, en sorts bondböna, och många olika sorters spenat. Men får jättesvårt att hitta tillbaka till dem när jag behöver informationen vid såtillfället, eller när det är dags att beställa frön.
  Heja Sara!

 6. Christina skriver:

  Måste

 7. Christina skriver:

  Måste man ha en särskild sorts kort för att kunna betala prenumerationen: maestro eller mastercard, går det med vilket som av dem? Eller fonns det andra betalningslösningar. Har lite dåliga erfarenheter av att ha ett kort öppet så att det kan dras pengar regelbundet. MVH Cristina

  • Sara Bäckmo skriver:

   Hej,
   Tråkigt att du haft dålig erfarenhet av prenumerationstjänster på nätet. Min erfarenhet är att de brukar fungera mycket bra. Detta är den betallösning jag kan erbjuda just nu. Vi diskuterar också betalning via till exempel Swish, men det ligger längre fram i tiden. Inget särskilt kort behövs för att betala, de vanliga funkar fint. Hälsningar Sara

 8. Eva Dyren Öberg skriver:

  Jättekul Sara jag hänger förstås med till din egen podd. Jag har lärt mig så mkt av dig.. Tack för det.
  God jul och Gott nytt år ?

 9. Agnes skriver:

  Hej Sara! Så spännande med din satsning på nya sajten 🙂 Jag undrar om det finns planer för ett något lägre pris för studenter och pensionärer?

 10. jeanette Larsen skriver:

  Hej
  Jeg følger dig og er ked af ikke at kunne følge din nye side?Håber det går så jeg i dk kan se med snaaaart???

  • Sara Bäckmo skriver:

   Tack Jeanette! Vad fint att veta att det finns önskemål om att läsa i Danmark med =) Du kommer att kunna läsa bloggen precis som vanligt, det är bara extramaterialet som du inte kan köpa inledningsvis. Hälsningar Sara

 11. Lena Andrén skriver:

  Kommer gamla bloggen också att få flytta med? Det vore kul! Jag letade rätt på den en gång och läste en hel del, det var roligt att läsa om hur det började, och det skulle nog fler tycka!

  • Sara Bäckmo skriver:

   Ja, precis som jag skriver i inlägget så kommer hela bloggen, inklusive alla tidigare inlägg att följa med. /Sara

 12. Maria skriver:

  Hej Sara!
  Jag vill också ta del av extramaterialet på nya plattformen, men bor i Finland. Vi är ju många finlandssvenskar som läser din blogg så hoppas det i något skede blir möjligt att få tillgång till allt här från andra sidan sjön 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *