Gå på kurs via nätet - två dagar kvar! - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Gå på kurs via nätet - två dagar kvar!

I veckan var det premiär för min första webbkurs Odla alla bönor och ärter. Mycket bra tajming att sätta igång med sådderna nu! Du har fortfarande chansen att knipa en plats.

Vackra torkade blåärter ligger i fina glasskålar.

Blåärten Blauwschokker är en vacker spritärta som får torka och användas under hela vintern ungefär som kikärter. Det finns så många fina bönor och ärter som passar vårt klimat perfekt. I min nya webbkurs får du utforska ett helt gäng av dem.

 

Ända sedan jag började hålla odlingskurser har det kommit önskemål om att också göra kurser på nätet, så att alla som vill kan gå även om man bor långt bort. Det har stått på min lista över önskeprojekt under lång tid. Det vore så roligt att bjuda in många fler till en temakurs!

I torsdags var det äntligen premiär för min första odlingskurs på nätet och jag är så himla stolt över det här!

 

Köp min kurs: Odla alla bönor och ärter! 

 

Tema bönor och ärter

Till första kursen har jag valt temat baljväxter - ärter och bönor. Det är en så viktig grupp grönsaker, både för trädgården och matlagningen, att jag skulle vilja lägga rejält med krut på att inspirera till att odla riktigt mycket av dessa. Oavsett hur stor eller liten din odlingsplats är, om du har en trädgård, balkong eller kolonilott, så kan du odla massor av baljväxter!

Kursen består av sju delar, där jag går igenom olika slags baljväxter och vad de kan användas till. Jag berättar ingående om att välja baljväxter till odlingen, olika sätt att så, skörda och äta dem. Till kursen har jag spelat in ett gäng nya videos, skrivit nya guider och texter och planreat uppgifter som hjälp till att strukturera upp en rejäl odling som ger betydande skörd. Hoppas att du blir nyfiken!

 

Tre kurstillfällen

Min webbkurs om att odla ärter och bönor kommer att vara öppen vid tre tillfällen nu på våren och försommaren. Vi har valt att göra så för att kunna ha bättre överblick över eventuella frågor och kommunikation i samband med kursen.

Vårens kurstillfällen är:

24 april - 30 april
20 maj - 26 maj
10 juni - 16 juni

Ni som går kursen har tillgång till allt material i ett år från det att kursen köps. Webbkursen Odla alla bönor och ärter finns som produkt i min webbutik och kostar 349 kronor. Du som är medlem på sajten har fin rabatt, som dras automatiskt när du är inloggad. Priset är då 249 kr.

De som hittills har testat kursen och hört av sig är väldigt positiva. Det gör mig så glad!

 

Lagom till kurssläppet har Impecta ett fint erbjudande på bönor och ärter. Ta tre, betala för två på hela deras sortiment av baljväxter. Det gäller fram till 5 maj och för alla deras kunder. Här kommer du till erbjudandet. Toppen att komplettera och testa nytt!

 

En rostfri bunke är fylld av läckra sojabönor.

Sojabönorna, serverade som edamamebönor, är en storfavorit i familjen! Särskilt Loa mumsar på dem så mycket han bara får.

 

Två frön ligger i varje cell i en root trainer som är fylld av jord.

Det är perfekt läge att börja så sojabönor nu påmånga håll i landet. Sojabönor har svårt att hinna mogna till torkade bönor, men om du äter dem som späda baljor går det lättare.

Gratis långläsning om sojabönor

Jag har skrivit mycket om hur jag odlar ärter och bönor i min trädgård och både här på bloggen och medlemssidorna finns mycket att läsa. Som en liten present i samband med kurspremiären bjussar jag alla bloggläsare på medlemsartikeln Odla egna edamamebönor - alltså späda sojabönor. Gratis långläsning alltså, till och med 30 april.

 

Läs mer: Odla egna edamamebönor

 

Användbart för framtiden

Jag hoppas att den här formen av kurs ska kunna användas till många fler teman och byggas ut på flera olika sätt. Under hösten gör jag ju inga föredragsresor utan kommer att satsa på ett rejält webbföredrag istället, som alla kan delta i oavsett geografisk tillhörighet. Med en bra struktur för digitala kurser och föredrag öppnas ju en mängd nya sätt att kommunicera och mötas kring odling och det tycker jag ska bli väldigt spännande att utforska!

Det här är den första webbkursen som jag och Elin Iderström (min kollega som är redaktör för kursen och gjort ett jättejobb med hela strukturen och allt det formmässiga - hurra, hurra!) gör tillsammans. Vi blir jätteglada för feedback och tar gärna emot idéer på ämnen som du tycker skulle vara roliga att följa i till exempel en webbkurs. Kommentera gärna inlägget här så samlar vi på oss feedback och går igenom. Du får också gärna mejla om du vill på kurs@sarabackmo.se.

 

Närbild på vackra yin-yang-bönor som torkats.

Yin-yang-bönor pryder sin plats i trädgården, på tallriken och medan den förvaras. Vilken pärla! Kanske inget för nybörjaren, men för den som vill ha en bönutmaning, javisst!

 

Hoppas du tycker det är ett kul initiativ med webbkurs och blir sugen på att ha mig som sällskap när du startar årets baljväxtprojekt. Jag är precis i startgropen för att dra igång alla mina sådder av bönor och ärter i dagarna - tajmingen är perfekt!
/Sara Bäckmo

28. april 2019