Gratinerad pasta med tomat och broccoli - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Gratinerad pasta med tomat och broccoli

På vintern gäller det att trolla med grönsakerna som finns lagrade i frysen och på andra platser. Här är tips på gratinerad pasta med tomat och broccoli.

Den här vardagsrätten är god oavsett årstid. På sommaren med färska grönsaker, på vintern med blandat grönt från frysen. Gott med nybakt bröd till och lite sallad till.

 

Ingredienser
5 dl tomat i bitar
honung
2 klyftor vitlök
0,5 dl grädde
getost
svartpeppar
salt
pasta
broccoli

 

Gör så här
Koka tomaterna (från frysen eller färska) så de blir en fin sås. Pressa i vitlök och späd med grädde. Lägg i tärnad getost.

Koka pastan nästan klar och häll av vattnet. Lägg pasta i ugnsfast form, med förvälld broccoli över. Häll på tomatsåsen. Gratinera i 225 grader cirka 15 minuter.

Fler recept och beskrivningar på mat från min köksträdgård under Skillnadens mat.
Läs också Frysa färska tomater och Odla broccoli för stor skörd hemma.
/Sara Bäckmo

 

08. mars 2017

3 svar till “Gratinerad pasta med tomat och broccoli”

  1. Johanna Öhman skriver:

    Tack! Står i ugnen nu. Gjorde på snålröra.

  2. ttstilse skriver:

    Tack så mycket! ! ! Du lärde mig en hel del

  3. Tord Karlsson skriver:

    Koka tomaterna? I vaddå och hur mycket?

Lämna ett svar till ttstilse Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *