Grattis till vinnarna av fröpaket!

Äntligen har vi valt ut de två inskickade sagor som belönas med varsitt fint och stort fröpaket till odling på skola och förskola. Läs om sagorna och vinnarna här!

En teckning med många figurer gjorda av barn.

 

Tusen tack alla barn som har skickat in svar till tävlingen om fröer till odling på skola och förskola! Jag har läst igenom ALLA och är så imponerad över er påhittighet. Det har varit mycket kärlek i era sagor, en hel del spänning och många oväntade saker som har hänt. Om jag ska säga det själv var det faktiskt mer spännande att utse en vinnare i frö-tävlingen än att kolla på Melodifestivalen - det är sant!

Jag har valt ut några sagor som mina barn Otto, Viggo, Alba och Loa och jag har läst tillsammans. Nu har vi kommit fram till två vinnare, en förskola och en skola. Och en bonus-vinnare!

 

Skolpriset går till den här sagan:

Det var en gång en broccoli och en morot som skulle gå på restaurang.
Men moroten skulle få en bebis för att broccolin och moroten hade gift sig.
Nu var de på väg till sjukhuset istället.
Sedan födde moroten ett barn som hade en form som en morot, men där morötter är orange hade bebisen grön färg och bladen var orange!
Bebisen fick heta Råra.
Råra tyckte bara om att äta tomater, men en gång fick hon kycklingfjädrar och då spottade hon ut dem på mammans ansikte så hon såg ut som en kyckling.
Nästa gång fick hon ägg, dem spottade hon också ut. Då gav dem henne tomater.
När Råra växte upp fick hon många barn som såg ut precis som deras mamma.

Alltså, det här är ju bara så bra! Spännande med många olika grönsaker inblandade, samt bebisar OCH kycklingfjädrar! Väldigt oväntad vändning i sagan. Men så slutar den så fint och får oss alla att bli påminda om att vi är ganska lika ändå, människa som grönsak: Vi får barn som liknar oss själva!
Vinnare av skolfröerna är Linnea Axelsson som går i första klass på Kyrkskolan i Värmdö kommun! Stort grattis!

 

Förskolepriset går till den här sagan:

Äpple banan är kära i varan.
Så kan man ju odla sakerna som man kan äta.
Dom blir gamla och gifter sig med varan, herr jordgubb och tjej hallon, sen fick dom tårta, choklad, godis, kaffe, saft, öl och techoklad. 
Sen var det musiker som spelade gitarr.
Sen kom herr äpple och gedde dom godis, mat och korv.
Sen fick dom kött och blod. 
Dom fick hallon och choklad och doppade tomater, sen godis.
Sen fick dom leva i alla sina dagar, sen blev dom gamla och dödde och sen var det bara en liten unge som var en vattentomat kvar med sin pappa som också var en vattentomat.
Sen träffade dom en farlig vithaj som åt upp dom så dom blev också död. 

 

Men hallå! En saga som innehåller både vattentomater, blod, öl OCH en vithaj. Vi smäller nästan av! Mycket lyckat. Grattis till en superbra saga. Vinnarna av förskolefröerna är Ur och Skur i Hudiksvall!
Teckningen överst i inlägget är från den är sagan.

 

 

Och vårt bonuspris, som är ett presentkort på impecta.se går till Broaryds förskola, avdelningen Glädjen. Ni har skrivit tävlingens längsta saga och det tycker vi ska belönas! Ni får ett presentkort och kan välja vilka fröer ni vill i fröbutiken på nätet.

 

Nu hoppas vi att ni ska gilla fröerna som barnen på Kalvsviks skola valt till sina odlingar på förskola och skola. Jag kommer att be om era adresser via e-post och skickar därefter fröerna De kommer till er på posten snart. Förhoppningsvis kan ni börja odla fort!

Stort tack till alla som har varit med och tävlat!

Om det finns föräldrar/skolpersonal som vill veta vilka fröerna i de olika paketen är, kanske för att kunna beställa samma till era odlingar, så kan jag sammanställa en lista. Hojta i så fall!

Lycka till i år alla skolodlare!
/Sara Bäckmo

 

20. mars 2018

3 svar till “Grattis till vinnarna av fröpaket!”

 1. huskultur skriver:

  Vilka fantastiskt fina sagor!!

 2. Robie skriver:

  Åh så glada vi blir nu! Vi ska förvalta fröerna väl
  Grattis till vinnarna
  /Robie Aqvilin, Broaryds förskola, Glädjen

 3. Karolin Axelsson skriver:

  Vi vann! Hurra! Vad spännande det ska bli att se vad som kommer ur alla fröerna! tycker Linnea
  Efter påsklovet kommer alla barnen i klass ett i kyrkskolan på Värmdö att få den glada nyheten.
  Grattis till alla vinnarna! Vi ser fram mot att få se bilder på hur det blev hos er och att få visa hur det gick med odlingarna på Linneas skolgård.

  /Karolin, mamma till Linnea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *