/>

- Kontakt -

Beställningar och allmänna frågor om studiebesök, evenemang och liknande skickas till hej@skillnadens.se.

Du når oss dagtid på telefon
0763-46 50 60. Maila om vi inte kan svara.

Läs mer om blommor till begravning här.

- Öppettider -

Fredag kl 10-16
Lördag kl 10-16
(midsommarafton stängt)

Torsdagar 17-20
(Blomsterkvällar)

SOMMAR PÅ SKILLNADENS

Varmt välkommen till Skillnadens handelsträdgård i Kalvsvik!

Nu laddar vi för en fin sommar på handelsträdgården med många besök i vår snittblomsodling. Vi har fortsatt växthusen fulla med växter, såklart, men det blir lite mer fokus på just blommor nu.

SKILLNADENS BLOMSTERKVÄLLAR

Våra populära blomsterkvällar på Skillnadens ser ut så här:

17.00 Öppet för självplock av blommor
18.00 Workshop i bukettbinderi
18.30 Bind din egen bukett.

Vi bjuder på gratis workshop i bukettbinderi. Därefter självplock av blommor innan besökarna binder egna buketter. Det krävs ingen anmälan – bara att droppa in. Blomsterkväll hålls varje torsdag kl 17-20 under juni-augusti.

Nytt på handelsträdgården är att vi under sommaren kommer att ha självplock också på en del grönsaker. Vi ser att ni är många som kommer långväga ifrån, till exempel med husbil, och då tyckte jag det passade bra att kunna erbjuda lite ätbart också. Vi hoppas kunna ha kronärtskocka, paprika, lök, tomat, bönor, gurkor och lite andra vardagsgrönsaker till er att plocka.

Vi säljer också utvalda odlingstillbehör (till exempel soilblockers och pluggbrätten), bokashi-strö, fröer och utsäde. Vi har alltid Sara Bäckmos böcker om Skillnadens Trädgård samt ett mindre utbud av keramikprodukter i Saras serie.

Handelsträdgården deltar också på både Tusen Trädgårdar den 30 juni, samt Land Öppen Trädgård den 21 juli.

Skillnadens handelsträdgård i Kalvsvik

Handelsträdgården i Kalvsvik odlar med stor passion och kunskap, för livets alla stunder – vardag och fest. Vi är uppskattade för fin kvalitet på växter och gediget hantverk på traditionella grunder. Vi odlar och säljer utplanteringsväxter, snittblommor, samt plantor av grönsaker och blommor.

Gården startades på 50-talet av Holger och Margit Larsson, då med grönsaksodling och försäljning på torget i Växjö som huvudsaklig inriktning. Dottern Anna-Stina Gustavsson tog över verksamheten 1990, med fokus på utplanteringsväxter och snittblommor. Från januari 2022 drivs handelsträdgården av Sara Bäckmo. Vi som arbetar på handelsträdgården är Anna-Stina, Göran, Margit, Sara & Anna. Välkommen!

Skillnadens handelsträdgård i Kalvsvik

Handelsträdgården i Kalvsvik odlar med stor passion och kunskap, för livets alla stunder – vardag och fest. Vi är uppskattade för fin kvalitet på växter och gediget hantverk på traditionella grunder. Vi odlar och säljer utplanteringsväxter, snittblommor, samt plantor av grönsaker och blommor.

Gården startades på 50-talet av Holger och Margit Larsson, då med grönsaksodling och försäljning på torget i Växjö som huvudsaklig inriktning. Dottern Anna-Stina Gustavsson tog över verksamheten 1990, med fokus på utplanteringsväxter och snittblommor. Från januari 2022 drivs handelsträdgården av Sara Bäckmo. Vi som arbetar på handelsträdgården är Anna-Stina, Göran, Margit, Sara & Anna. Välkommen!

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Det absolut finaste med att kunna binda en fin blombukett är egentligen inte att göra det med köpta blommor från blombutiken, eller ens blommor från ett närliggande självplock. Det är istället att få gå ut - i den egna trädgården eller längs vägen eller var som - och plocka blommor i säsong. Här och nu. Och göra en fin bukett. Se så vackert det blir! Blommorna är från vägkanten en tidig morgon i juni, samt några från en buske jag passerade på vägen ut ur trädgården. Ljuvligt. Jag tipsar er alla om att vi på Skillnadens handelsträdgård i Kalvsvik lär ut hur man binder fina buketter på enkelt vis. Hela sommaren har vi öppet på torsdagkvällar med gratis workshop i bukettbinderi. Kom till oss och se och lär och öva. Vi har blommor till självplock på handelsträdgården. När du tränat lite plockar du själv hemma och gör de finaste buketter. Skillnadens blomsterkväll hålls varje torsdag i juni-augusti klockan 17-20. Du behöver inte anmäla dig i förväg - bara kom. Upplägget är så här: 17.00-18.00 Du plockar blommor i vår odling
18.00 Genomgång och visning i binderi och inslagning av bukett
18.30-20 Du binder din egen bukett Pris efter vikt på färdig bukett 🌸
Det går såklart också bra att plocka blommor som du kan ta med hem och binda där. Det är så mysigt att göra en egen blomsterkväll, kanske tillsammans med vänner! Vår butik har öppet som vanligt med plantor och odlingstillbehör. Utöver torsdagskvällarna har vi öppet fredag-lördag klockan 10-16. Självplock av blommor är öppet då med, men då har vi ingen workshop att erbjuda. Skillnadens handelsträdgård ligger i byn Kalvsvik, cirka 2 mil söder om Växjö. Passera byn med kyrkan på vänster sida och följ därefter skylt mot handelsträdgården. Välkommen till en blommande sommar hos oss,
hälsar Sara Bäckmo & kollegor på Skillnadens! #skillnadenshandelsträdgård #trädgård #odla #självplock #blommor #sarabäckmo #skillnadens #skillnadensträdgård
Här är våra öppettider den här veckan 🌸 Ska försöka vara tydligare här på Instagram så ni inte behöver undra. Vi lägger ut här i flödet någon gång varje vecka, så bara scrolla igenom för se hur det ligger till inför respektive helg. Ingen föranmälan till våra blomsterkvällar på torsdagar. Bara kom! Vi startar klockan fem med självplock och klockan sex örr det genomgång av teknik för att binda fina buketter. Nästa vecka har vi öppet torsdag och lördag, midsommarafton stängt. På torsdagen binder vi kransar och buketter till midsommar. Och jag är på plats hela lördagen. Mysigt. Kom och säg hej! Notera att vi i år har öppet fram till sista augusti som vanligt. Därefter mer sporadiskt, troligtvis bara torsdagkvällar i september. Sen stängt resten av året. Vi förbereder då butiken för att bli packrum till alla växter vi odlar nu till webbutiken 🌿 Ska berätta mer inom kort. Med andra ord, passa på att besöka oss innan september! Välkomna hälsar Sara och kollegorna! #skillnadenshandelsträdgård #trädgård #odla #blommor #självplock #sarabäckmo
Och så en bukett på det 🌸 Studenttider nu och det trillar in lite beställningar på blommor. Roligt! Den här buketten gjorde jag dock till min granne som gick ut igår. Fint att kunna använda våra stora allium i buketter. Fint flankerade av pioner, Mose brinnande buske, röd hassel och vilda blommor från vägkanten. Planera gärna in ett besök hos oss en torsdag framöver. Då har vi gratis workshop i bukettbinderi. Tillsammans med självplock av blommor. Öppet varje torsdag till och med augusti, klockan 17-20 🌻
/Sara #skillnadenshandelsträdgård #trädgård #odla #blommor #buketter #självplock #sarabäckmo
Nu jävlar! Vi har försökt komma till tippen sen februari? Nu är vi äntligen på väg. Det är konstigt att det är så svårt att komma till skott med vissa grejer. Men desto goare är det när man är klar. Någon annan som skjuter på tippen turen? 
Anna och Agnes
Jag tror banner mig det här var bästa presenten till Anna och Agnes 🤣 De har nog saknat lite motorljud. Anna har fräst hela dagen. Kolla vad fint det blir!!! Jordfräsen luckrar det översta lagret av jord och lossar ogräset. Vi har väldigt lite rotogräs här, mest fröogräs. Och då är fräsen toppen. På en plats där det är mycket rotogräs däremot är den inget vidare. Då trasas ogräsrötterna sönder och varje liten rotdel blir en ny framgångsrik planta. På vår gård skulle alternativ till fräs vara att täcka jorden med markduk. Det kanske vi provar ett annat år. Är ju en del hantering med det också och fräsen gör oss mer flexibla. Däremot slutade vi plöja åkern när jag tog över gården. Rätt beslut. Än så länge växer det fint och det syns tydligt att mikrolivet gynnas. Vi har mer mask till exempel 🪱🪱🪱 Anna fräser i vårt självplock av grönsaker. Här växer en blandad kompott som våra långväga (eller kortväga såklart) gäster kan plocka till en husvagnsmiddag till exempel. Allt inramat av prima stockrosor som ni snart kan fotografera er vid. Handelsträdgården har öppet torsdagar kl 17-20 (med bukettbinderi) och fredag-lördag kl 10-16. Välkomna!
/Sara #skillnadenshandelsträdgård #trädgård #odla #självplock #sarabäckmo