02. juni 2018

En mini-enkät om min sajt

Nu har min nya sajt rullat i fem månader. Jag är jättenöjd och tycker att sidan är så himla fin. Men vad tycker du? När vi planerar för resten av året vore det värdefullt om du vill ge några synpunkter. Hjälp mig gärna med den här lilla enkäten!

Alltså, nu är det ju sommar! Maj var fantastisk och i ett huj inser jag att vi faktiskt ramlat in i årstiden de flesta av oss trädgårdsnördar väntat på. Det känns fantastiskt. Jag har ett bra utgångsläge inför den här säsongen, har hunnit med ungefär det jag förväntat mig och har lika mycket kvar som jag inte hunnit men ändå är ok med. Nästan alla mina land är sådda och planterade. I takt med att vi också skördar mer behöver jag hela tiden så nytt och fulla upp. Det ska jag skriva mer om i en längre artikel om några dagar.

 

Fem månader med nya sajten

Under våren har mitt stora projekt med den nya sajten börjat sätta sig. Jag är otroligt glad över vad jag lyckats sjösätta och så himla stolt varenda gång jag tittar på sajten! Den ser verkligen fin ut, faktiskt så som jag hade en idé om när webb-byrån för ett år sedan började presentera sina första skisser.

En viktig del på min sajt är medlems-sidorna. Där samlar jag mina mest genomarbetade artklar, recept, medlemsvideos och månadsvisa erbjudanden tillsammans med företag jag tycker extra mycket om. Med betalande medlemmar på sajten kan jag fortsätta producera det material som jag tidigare sålde till magasin och tidningar, fast i helt egen regi.

De första månaderna har väldigt många medlemmar strömmat in, vi är just nu drygt 1 400 medlemmar. Tack vare er har vi (min kollega Elin Iderström och jag) kunnat göra en väldigt fin struktur för arbetet med medlemssidorna och göra en plan för hela sidan som går helt i linje med mina önskemål. Bland annat har vi kunnat vara väldigt coola när det gäller annonsering på sajten och bara välja samarbetspartners vi verkligen tycker passar, utan att bli stressade av ekonomi. Gissa om det känns bra!

Med många medlemmar har vi också kunnat skicka iväg beställning på utveckling av sajten, till exempel med webb-butik för att hantera egen försäljning av mina böcker. Senare i sommar börjar vi ta emot förhandsbeställningar av nya boken Vinterodling (som finns i butik 6 september) och naturligtvis kommer du som medlem att få ett bra pris som tack för ditt stöd! Ja, egentligen vill jag skicka en stor varm kram till alla som stöttat mig i det här projektet! Du som är medlem, du som varit medlem, du som läst enstaka artiklar - stort och innerligt tack!

 

Vi blickar framåt

Nu när det gått några månader är jag förstås nyfiken på vad du som följer Skillnadens Trädgård tycker om det här. Vi håller på att planera framåt och vill gärna ha synpunkter för att kunna utveckla och förbättra. Därför skulle jag vilja be dig att hjälpa mig genom att svara på några frågor. Du kan lägga dina svar här i kommentarsfältet eller i kommentarerna på Facebook när inlägget delas där. Det är till stor hjälp, även om du inte skriver mycket eller svarar på alla frågor! Det vore också värdefullt om du som läser bloggen men ännu inte är medlem tar dig tid att läsa och svara på något.

 

 1. Vad är anledningen till att du är medlem på sarabackmo.se?
 2. Du som ännu inte är medlem, vad har gjort att du inte blivit medlem?
 3. Vilket slags material skulle du vilja se på sajten som skulle få dig att vilja bli medlem?
 4. Du som är medlem, vad tycker du om medlemsmaterialet (artiklar, recept, video, erbjudande)?
 5. Vilka produkter/tjänster skulle du vilja se som erbjudande till er som medlemmar?
 6. Vill du ha fler erbjudanden, med bra pris på trädgårdsrelaterade produkter?
 7. Har du några övriga tankar om medlemssidorna som du vill dela med dig av?

 

Det vi håller på att jobba med just nu är som sagt att förbereda en web-shop till sajten. Den kommer att lanseras under sommaren. Där ska mina böcker finnas till försäljning, samt senare web-kurser, föredrag och liknande. Flera av kunderna på sajten har efterfrågat möjlighet att betala på fler sätt än med kort. Vi håller därför på att koppla på Swish och eventuellt flera betalsätt. Det är lite krångligt och mycket att sätta sig in i, men vi hoppas att det inom några månader ska vara igång.

Andra saker som vi har på gång är en sommargåva till er som är medlemmar! Om några dagar ska jag spela in vårens föredrag och göra en video med den till er. Dessutom slutför vi planerna för en medlemsdag i augusti, då vi bjuder in till lunch på Rinkaby Gård och sedan en eftermiddag i min trädgård. Datum släpps snart. Ja, och så har vi några andra kul grejer inför senare delen av året som planeras, men det får vi återkomma till senare.

Hoppas du vill ta dig tid att svara på frågorna ovan och att du får en underbart härlig helg med mycket tid i trädgården!
/Sara Bäckmo

 

36 svar till “En mini-enkät om min sajt”

 1. ewablom skriver:

  1.för att jag är intresserad av trädgård o hur jag kan använda alla växtdelar i sin egen trädgård
  2.jag är medlem
  3.
  4. allt är jättebra
  5.vet ej
  6.ja det vore kul
  7.nej

 2. Lisa Runeqvist skriver:

  Vad är anledningen till att du är medlem på sarabackmo.se? För att du är så inspirerande och tack vare den får jag mer gjort i min egen köksträdgård. Jag gör något varje dag; litet eller stort.
  Du som är medlem, vad tycker du om medlemsmaterialet (artiklar, recept, video, erbjudande)? Det är bra, ska använda en del recept när bl.a svartroten kommit upp.

  Vilka produkter/tjänster skulle du vilja se som erbjudande till er som medlemmar? Som det varit hittills.
  Vill du ha fler erbjudanden, med bra pris på trädgårdsrelaterade produkter? Absolut, pluggbrätten, fröer men även bärbuskar, sekatörer mm.
  Har du några övriga tankar om medlemssidorna som du vill dela med dig av? Då jag söker på lök hittar jag inte alltid det jag letar efter för jag tänker gul lök men du tänker äll lök och då blir det mycket att leta igenom.

  Tack för ditt engagemang och positivitet!
  Hälsningar Lisa

 3. Erika Roos skriver:

  Jag är medlem för att jag tycker att materialet är bra. Jag tycker att det är kul att läsa och fundera kring min egen odling. Jag umgås inte så mycket med andra odlare, så det blir som en odlingskompis. Jag tycker att det är kul med erbjudanden även om jag inte nappar på dem så ofta. Det är ofta lite dyrt som helhet (för mig alltså, säkert inte för de flesta). Kanske fler erbjuanden med en %-rabatt hos nåt intressant företag? Då kan ju även de med en lite svagare ekonomi ta del av dem. 🙂

 4. Siv Svensson skriver:

  1. Jag är medlem för att din sida är som en uppslagsbok, fast ännu bättre. Att se dina videoinspelningar är obetalbart. Numera köper jag inga trädgårdstidningar, blir så inspirerad av dig.
  4. För min del har jag inget mer att önska , som jag skrev tidigare så är det så bra.
  5. Fröer, redskap, lökar. Ja det mesta har du ju redan.
  6 ja
  7. Ibland är det svårt att logga in och rutan kom ihåg mig funkar inte, men det är kanske bara på min padda det inte funkar.

  Detta kanske int3 gav så mycket feedback till förbättringar, men jag tycker att sidan är perfekt.
  Tack för att du finns, jag undrar hur många du fått att börja odla.

 5. Ulrika Bergström skriver:

  Jag är inte medlem pga av att jag tycker det är lite för dyrt och jag läste inte din blogg regelbundet tidigare och därför blir det naturligt att bara ta del av vissa blogginlägg. Jag har stort nöje av dina videor och vissa av dem har jag sett många gånger. De har jag större utbyte av än bloggen faktiskt. Och det beror nog mer på mig än på vad du gör/skriver. Jag älskar podden och den lyssnar jag på när jag promenerar. Jag har inga nya önskemål om vad du ska ta upp tyvärr.... Är väldigt glad om jag får se din jord lite då och då. Den är fantastisk!

 6. Sofia skriver:

  1. Fick tips om dina odlingsmetoder/odlingar av chefen och hakade på. Fått ovärderliga infallsvinklar på allehanda sätt och sorter!
  2.-
  3.-
  4. Jag gillar allt! 🙂 Bilderna med text under, tydliga och roliga videos,. Recepten verkar spännande även om jag inte testat nåt än. 🙂 Roligt med medlemserbjudandena. Alltid är det nåt intressant. 🙂
  5 o 6. Det här går lite i varandra för min del. 🙂 Jag är intresserad av allt som hör till själva trädgården/odlingen; krukor, ljus, bevattning, osv.. Kläder bryr jag mig inte om tex. 🙂 Bokashin var perfekt!
  7. Alltid svåraste frågan..vet inte..tror inte det.. 🙂

 7. Sara Holmberg skriver:

  Hej!
  Det blir fråga 2, då jag inte är medlem, men följer dig på FB. Har av olika skäl paus i min trädgårdsodling och gör bara pyttelite, då jag sållar i vad min tid går till. Som så många andra började jag märka att väggen kom lite väl nära, så jag övar i att säga ”nej” till mig själv... för det är ju så mycket som är roligt! Och de där 24 timmarna försvinner snabbt...

  Jag tror en stor del i att du fått så många följare är att inläggen är så prestigelösa. Inga pekpinnar eller konsumtionshets, utan sunt förnuft.

  Stort tack för alla tips och råd, när jag kan börja odla mera igen blir jag medlem.

  Mvh
  Sara

 8. elapalmer77 skriver:

  1: Jag vill gärna kunna ta del av ALLT material som Skillnadens delar. (dock har den sista månaden känts lite ”stressande” ? då jag ligger back i att läsa & kolla på allt. VILLHÖVER ju jobba ute med mitt eget oxå så mycket som möjligt) Tänker oxå på att det är ”Pay back time” för allt Skillnadens gjort för oss odlare ?

  4: Jag gillar de längre djupare & ingående inläggen. Är lite kass på att använda recepten. Men gjorde faktiskt igår filodegsknytena med spenat & dill My goodness ?? Serierna på youtube om utvalda grönsaker är TOPPEN!! Gillar även LIVE sändningarna skarpt, synd bara att det ibland hackar & stannar i sändningen.
  5: Skulle va kul att få erbjudande på vinterodlings grönsakerna i det nya projektet med Nelson. Kanske någon kortare webb-kurs. En såalong inför vintern typ spenatupproret fast med andra grödor.
  6: Vore trevligt
  7: Fortsätt i samma gemytliga anda ??

 9. Anneli skriver:

  Hej Sara!
  Självklart vill jag dela med mig att mina tankar om sajten som är ett för mig självklart vattenhål till kunskap päoch inspiration. Din sajt har ersatt några tidningsprenumeration och kan jag ge min syn till utveckling tar jag chansen att påverka.

  1: har ett brinnande intresse för trädgård, odling av ätbart och blommor som jag vill fortsätta att utveckla och fördjupa.
  För många år sedan när jag hittade din blogg var det ditt brinnande ärliga sätt att förmedla din passion som fångade mig.
  Vill gärna fortsätta att inspirera och utvecklas av dig och fin kunskap.
  Din sunda inställning till den allmänna medievärldens brus gör dig och din sajt till en ärlig plats att hitta svar. Tappa aldrig bort det, det är ditt starkare varumärke enligt mig. Det är därför det är en självklarhet att vara medlem!

  4: gillar utbudet av artiklar, recept och dina härliga videos.
  Ibland blir det för mycket löptext som när jag står i trädgården, mitt i action och söker svar på något specifikt som jag undrar "hur skulle/har Sara gjort?"
  Recepten gillar jag skarpt och skulle gärna se anvisningar hur långt man kan förbereda för att sedan frysa in, bjuda dagen därpå då jag ser till möjlighet med planering göra det mesta av tiden utanför arbetet till sådan man gillar.

  5:ditt samarbete med Nelson garden är en "tjänst" i rätt anda som jag älskar!
  I övrigt gillar jag deals på produkter som förenklar, som tex bra krukor etc. Men det får inte springa iväg prismässigt. Självklart har ju jag valmöjligheter. Men för mig är odlandet en passionerad hobby men jag kan inte lägga allt för vidlyftig budget, då det skall räcka till så mycket, frön, krukor och jord.

  6: gärna det! Gillar tanken på köpmöjlighet på dina egna sajt. Gärna swish, kanon.
  Önskar innerligt flera Föredrag, kurser i min närhet, Stockholm. Hoppas kunna hänga på medlemsdagens i augusti!

  7: önskar kortare artiklar / summerade handfasta punkter/råd, steg för steg med tex bilder om tex odling an en specifik grönsak, plantering etc. Hur man anlägger ny plantering etc som komplement till de längre artiklarna. Eller som en del i de längre artiklarna som man kunde "hoppa till" genom en länk i artikeln (som tex man kan göra i Powerpoint /pdf).

  Innerligt varmt tack för allt du ger!

  Anneli, (alias Hortensia garden)

 10. Cecilia skriver:

  Det enda som gjort att jag inte är medlem är att det kostar.Som pensionär gäller det att hålla koll på utgifterna.Om jag hade haft en lön så hade jag absolut varit med.Jag läser med stort nöje de mailen jag får och sparar dem alla i en "Sara"mapp.Jag gillar dig mycket

 11. Lena skriver:

  fråga 2) följer bara sporadiskt på fb, när det finns tid. tycker du presenterar på ett inspirerande, rakt, enkelt och snyggt sätt
  fråga 3) ej medlem för vill/kan ej spendera mer tid vid någon skärm, tillhör de som hellre läser bok och/lr lyssnar på er fina pod!

  keep up the good work!

 12. Johanna Hult skriver:

  Jahaja - var ska man börja...
  1. Jag är medlem för det är ett enkelt sätt att stötta det fina arbete ni gör och all inspiration ni ger. Det är också lättaste sättet att ha tillgång till allt jag vill läsa när tiden och andan finns eller inspirationen tryter.
  4. Ojojoj med en vår som denna har jag inte hunnit ta mig igenom materialet men uppskattar all information som kommer och tar sig igenom mitt "tid o ork"-filter.

  Erbjudanden i lagom årstid på produkter som är bra för allt inom odling och som du ofta nämner är det bästa sättet att hålla mitt intresse uppe. Lite retur på investeringen så att säga. Informativ reklam kan man väl kalla det ?

  Stort tack för allt och ser fram emot att följa utvecklingen.

 13. ewaehle skriver:

  1 Vad är anledningen till att du är medlem på sarabackmo.se?
  Fordi jeg hadde fått så mye inspirasjon av din bok, dine youtube-videoer, dine fjesbokpostinger og ikke minst foredraget ditt på Nesodden, Norge
  2 Du som ännu inte är medlem, vad har gjort att du inte blivit medlem?
  Er medlem
  3 Vilket slags material skulle du vilja se på sajten som skulle få dig att vilja bli medlem?
  Jeg er tilfreds
  4 Du som är medlem, vad tycker du om medlemsmaterialet (artiklar, recept, video, erbjudande)?
  Jeg er imponert over din evne til å variere fra det hverdagsfilosofiske, via det som inspirerer til veldig tekniske ting (kjøpte bøtte i går for bedre vanning av plantede trær f. eks.)
  5 Vilka produkter/tjänster skulle du vilja se som erbjudande till er som medlemmar?
  Mer på frø/plantesiden
  6 Vill du ha fler erbjudanden, med bra pris på trädgårdsrelaterade produkter?
  Ja, men frakt til Norge kan noen ganger bli for dyrt (og gjøre at det blir vel så rimelig å kjøpe tilsvarende produkt her tilands)
  7 Har du några övriga tankar om medlemssidorna som du vill dela med dig av?
  Ikke så mye, men se å få deg en ekstern mikrofon med lyddemper (særlig vind, såkalt dead cat), det er av og til irriterende støy på dine videoblogger - f. eks. denne: https://www.scandinavianphoto.se/produkt/1010718195/rode/mikrofon-videomicro

 14. evamajsan skriver:

  Jag är medlem för jag vill inte missa något inlägg som du har lagt upp vare sig det är nytt eller gammalt. Nyttjar bloggen som ett uppslagsverk och inspiration. Skulle gärna se en kort rad varje dag om vad och var du har sått och planterat. Som ny odlare så är jag orolig för att missa sista datum för sådd för att få någon skörd eller att jag sår vid fel tidpunkt så att växterna ex går i blom. Funderar även mkt över mängden frö, omplanteringsdjup och skötsel. Saknar dina veckosvep där jag kunde följa upp det jag missat i olika sociala medier. I övrigt tycker jag det är värt varenda krona. Herregud, för den summan röker, dricker el äter folk godis för dagligen.

 15. Ingegerd Heden skriver:

  Vad är anledningen till att du är medlem på sarabackmo.se?
  Jag tycker det är avkopplande och roligt att läsa. Som en vecko-/månadsmagasin fast digitalt. Och eftersom jag arbetspendlar bort under delar av veckan har jag det digitala med mig, en tidning glömmer jag här och där. Intressantast tycker jag det är när du själv spränger gränser o testar och hör det på ett mer systematiskt sätt än jag som hobbyodlare har tid med.
  Du som ännu inte är medlem, vad har gjort att du inte blivit medlem?
  Vilket slags material skulle du vilja se på sajten som skulle få dig att vilja bli medlem?
  Du som är medlem, vad tycker du om medlemsmaterialet (artiklar, recept, video, erbjudande)?
  Jag föredrar dina artiklar. Jag förstår om andra tycker det är kul med videor och livesändningar men de tar ofta lång tid att titta på. Däremot gillar jag dina kortare instruktuonsvideor.
  Jag förstår att det kan vara segt att besvara läsarfrågor, men ibland vore det roligt att läsa fler läsarsvar från dig. Det finns också digitala metoder för att klustra frågor i olika ämnesområden från början, ni kanske ska kika på det.
  Vilka produkter/tjänster skulle du vilja se som erbjudande till er som medlemmar?
  Allt passar inte alla och ibland är tiden fel:Jag ville gärna köpa Gjordnära bevattningssystem men bestämde mig för ett nytt växthus först.Jag hade gärna köpt sparrisplantor men mina trädgårdsland var ff frusna. Potatis lyckades jag beställa någon dag innan ditt erbjudande från Larsviken kom!
  Ok, då får man avvakta och hoppas på ny omgång nästa år. Jag köper gärna ditt frösortiment till rabatterat pris, kommer att handla båda bärhjälparna, skulle gärna se rabatt på Gjordnära växthus till hösten.
  Medlemsseminarier på Nordiska trädgårdsmässan vore kul.
  Vill du ha fler erbjudanden, med bra pris på trädgårdsrelaterade produkter?
  Har du några övriga tankar om medlemssidorna som du vill dela med dig av?
  Det är ok att du berättar om dig själv och din familj, och jag är säker på att den är fantastisk, men det är inte därför jag prenumererar och ibland tycker jag det kan bli lite mycket familjeliv. Du har ju ett erbjudande om att man tar del av ditt odlandet och utvecklar därigenom sitt eget, och det är därför jag gick med.

  Vänligen

 16. Ingegerd Heden skriver:

  Vad är anledningen till att du är medlem på sarabackmo.se?
  Jag tycker det är avkopplande och roligt att läsa. Som en vecko-/månadsmagasin fast digitalt. Och eftersom jag arbetspendlar bort under delar av veckan har jag det digitala med mig, en tidning glömmer jag här och där. Intressantast tycker jag det är när du själv spränger gränser o testar och hör det på ett mer systematiskt sätt än jag som hobbyodlare har tid med.
  Du som ännu inte är medlem, vad har gjort att du inte blivit medlem?
  Vilket slags material skulle du vilja se på sajten som skulle få dig att vilja bli medlem?
  Du som är medlem, vad tycker du om medlemsmaterialet (artiklar, recept, video, erbjudande)?
  Jag föredrar dina artiklar. Jag förstår om andra tycker det är kul med videor och livesändningar men de tar ofta lång tid att titta på. Däremot gillar jag dina kortare instruktuonsvideor. Dina veckosvep tyckte jag var bra.
  Jag förstår att det kan vara segt att besvara läsarfrågor, men ibland vore det roligt att läsa fler läsarsvar från dig. Det finns också digitala metoder för att klustra frågor i olika ämnesområden från början, ni kanske ska kika på det.
  Vilka produkter/tjänster skulle du vilja se som erbjudande till er som medlemmar?
  Allt passar inte alla och ibland är tiden fel:Jag ville gärna köpa Gjordnära bevattningssystem men bestämde mig för ett nytt växthus först.Jag hade gärna köpt sparrisplantor men mina trädgårdsland var ff frusna. Potatis lyckades jag beställa någon dag innan ditt erbjudande från Larsviken kom!
  Ok, då får man avvakta och hoppas på ny omgång nästa år. Jag köper gärna ditt frösortiment till rabatterat pris, kommer att handla båda bärhjälparna, skulle gärna se rabatt på Gjordnära växthus till hösten.
  Medlemsseminarier på Nordiska trädgårdsmässan vore kul.
  Vill du ha fler erbjudanden, med bra pris på trädgårdsrelaterade produkter?
  Har du några övriga tankar om medlemssidorna som du vill dela med dig av?
  Det är ok att du berättar om dig själv och din familj, och jag är säker på att den är fantastisk, men det är inte därför jag prenumererar och ibland tycker jag det kan bli lite mycket familjeliv. Du har ju ett erbjudande om att man tar del av ditt odlandet och utvecklar därigenom sitt eget, och det är därför jag gick med.

  Vänligen

 17. Sanna skriver:

  Jag är inte medlem, men skulle väldigt gärna bli om det inte var så att jag är arbetslös. Jag tycker du ska fortsätta med samma innehåll som du gör idag, av det innehåll som jag - icke medlem - får ta del av så är jag nöjd (även om jag skulle vilja ha mer! :P) Sen är det är helt förståeligt att du lägger störst energi på medlemmarna och utifrån medlemsrubrikerna verkar det vara ett brett och bra utbud - så fortsätt med det! Det jag ev kan komma på så här är att kanske varje vecka skriva en sammanfattning om vad du gjort och varför du gjort vissa saker.
  Om jag var medlem skulle jag också kanske gärna se att du hade några fler tävlingar där man kanske kan vinna en av dina böcker eller fröer etc, det skulle säkert locka fler till att bli medlem också 🙂 Medlemspriser är även det ett plus! Men i övrigt tycker jag faktiskt hemsidan är väldigt bra! Älskar layoten och upplägget med medlemssidor överst och sedan gratisinnehållet nedanför.

 18. Maria skriver:

  1. Jag blev medlem av flera anledningar,jag är nybörjare på trädgård, jag vill stötta Saras arbete och jag vill ha inspiration till vad jag kan göra i trädgården och vad jag kan göra för maträtter med det.
  2. -
  3-
  4. Jag tycker att det är bra,men jag skulle vilja ha det lättare att hitta olika saker som exvis trädgårdsdagboken och nybörjarguiden. Det är i alla fall svårt i mobilversionen som jag använder.
  5 -
  6 -
  7 - när jag läste reklamen för sajten trodde jag att det skulle vara några saker som skulle komma på postlådan - det borde kanske framgå att allt finns på sajten ?

  • Sara Bäckmo skriver:

   Tusen tack för din feedback! Vill ge dig ett svar kring det här med att du tycker det är svårt att hitta kategorierna. I medlemsmaterialet kan du scrolla ner på startsidan och där ligger kategorierna lätt nåbara. Blir det lättare då? Hälsningar Sara

 19. kerstin.h.olsson skriver:

  1.Vad är anledningen till att du är medlem på sarabackmo.se?
  Jag odlar själv sedan många år, olika intensivt under olika perioder i livet, men i mycket mindre skala än du, främst pga platsbrist (för liten trädgård). Jag hade följt dig när du bloggade på Land, samt sett dig via facebook. Jag ville självklart följa med när du blev din egen! Så visst blev jag medlem redan från starten!
  2.Du som ännu inte är medlem, vad har gjort att du inte blivit medlem?
  3.Vilket slags material skulle du vilja se på sajten som skulle få dig att vilja bli medlem?
  4.Du som är medlem, vad tycker du om medlemsmaterialet (artiklar, recept, video, erbjudande)? Medlemsmaterialet är bra, intressant och dessutom tilltalande.
  5.Vilka produkter/tjänster skulle du vilja se som erbjudande till er som medlemmar?
  På min önskelista står en sortdatabas! Kanske separat eller kanske som en utveckling av ditt såschema på insidan av pärmarna i din första bok. Jag tänker mig något i excel, men det kanske finns bättre format som är mer anpassade för webben. Du har så mycket erfarenhet och provar så många olika sorter. Sorterna har olika egenskaper. Du 'namedroppar' sortnamnen i dina videos och på andra ställen, men när jag står i fröbutiken, eller ser att det är kampanj på grönsaksfröer i en webbutik, kommer jag inte ihåg vilka sorterna var. I en databas skulle man kunna söka på 'spetskål', 'purjolök' eller vad det nu är, och få upp tidiga sorter, sorter lämpliga för övervintring etc. Jag vet att detta kan låta som ett 'stort' önskemål, ber isåfall om ursäkt. Men man kanske kan börja i liten skala, och låta det växa successivt?
  6.Vill du ha fler erbjudanden, med bra pris på trädgårdsrelaterade produkter?
  Gärna, men det är inte min främsta drivkraft för att vara medlem.
  7.Har du några övriga tankar om medlemssidorna som du vill dela med dig av?

 20. Tetti skriver:

  1. För att jag vill stödja dig och allt du delar med dig av, kunskap och inspiration. Prenumererade förut på en trädgådstidning men nu är jag medlem här istället och får mer användbart ut av det.
  4. Trevligt med de långa och ingående artiklarna, lärorikt! Medlemsvideon är alltid rolig att se, känns speciellt när man vet att den är bara gjord för oss! Recepten är inspirerande och så vackert fotograferade, alltid spännande att se vad nästa månads erbjudande blir!(tråkigt att vissa inte går att använda utanför Sverige men förstår att det beror på de olika företagen)
  5. Frön är alltid uppskattat, krukor (som de från trädgårdsbrevet), operpose (??) Arbetsbyxor ser så bra ut så det skulle vara kul med erbjudande på dem
  6. Jaa tack! Men på ett bra sätt, så det inte känns som överdrivet mycket reklam överallt.
  7. Ett ställe för oss medlemmar att kunna kommunicera med varandra skulle vara kul, minns att det var tal om det någon gång, men att det var lite svårt att ordna. Så kanske i framtiden 🙂
  Tack för det fina jobb du gör och allt du delar med dig av!

 21. Lillemor skriver:

  Hej Sara!
  Jag tycker väldigt mycket om din nya site. Den är estetiskt tilltalande, lätt att hitta på och har ett intressant material. Jag är medlem för att få tillgång till allt ditt material, längre artiklar och filmer. Det är bra att som medlem få tillgång till fördjupande artiklar om olika ämnen. Jag tycker det är skönt att slippa sponsrade inlägg, det känns inte tillräckligt trovärdigt för mig som läsare. Jag hoppar helst över sådana inlägg på andra bloggar. Känns mer seriöst att sponsring finns i tydligt märkta annonser eller i särskilda medlemserbjudanden.

  Jag har aldrig lyckats se dina livesändningar i realtid, men ser dem ofta i efterhand. De är fina att se, de är spontana och visar ju vad du gör i trädgården "just nu". Dina instruktionsfilmer känns väldigt proffsiga, även de nya filmerna känns väldigt mycket som Sara-filmer, även om du numera inte gör allt själv.

  Jag har ännu inte utnyttjat några medlemserbjudanden, sättpotatisen hade jag redan beställt. Annars är det den typen av erbjudanden jag skulle kunna nappa på; sättpotatis, vitlök, fröer, pluggbrätten, pluggbox, värmematta, redskap - trädgårdsrelaterade produkter helt enkelt. Gärna rabatter på fröerna du tagit fram i samarbete med Nelson.

  Ett utvecklingsområde skulle kunna vara att noggrannare läsa korrektur före publicering av blogginlägg - jag har en känsla av att det är något fler språkfel i dina blogginlägg nu, än det varit förut. Kanske är jag petig nu, men jag tycker att en välskriven text tappar i sting om det är stavfel i den.

  Jag uppfattar dig som väldigt professionell, det märks att du har lång och gedigen erfarenhet av arbete med media. Du är så inspirerande, både i text och film. Älskar ditt obekymrade förhållningssätt till odling, du sprider odlarglädje utan att ge millimeteranvisningar! Trots att jag inte är någon nybörjare - har odlat grönsaker sedan mitten på 80-talet - inspirerar du mig att utmana mig själv och göra saker på nytt sätt. Varmt lycka till med ditt fortsatta arbete med siten, kurser mm. Jag håller tummarna för att jag ska kunna komma på medlemsdagen på Rinkaby gård, det skulle verkligen vara skoj!

 22. Malin Klint skriver:

  1. Är väldigt trädgårdsintresserad och du är en väldigt bra inspirationskälla. Vill gärna stödja dig och allt arbete du lägger ner på detta för att jag ska kunna få ta del av mer inspiration.
  2. Är medlem.
  3.
  4. Är nöjd med utbudet. Den mesta informationen jag vill ha finns här. T ex artiklar om selleri nu när jag råkade så både rotselleri och själkselleri i februari. 😉 Ser fram emot "skördesäsongen" då jag tänkte testa många av dina recept.
  5. Testade att köpa gjordnäras bevattningssystem när det fanns ett erbjudande om det. Älskar det! Tycker i övrigt att mixen på produkter är bra. Kommer inte på nån särskild produkt eller tjänst jag önskar.
  6. Erbjudanden är ju alltid trevligt men jag är framförallt medlem på sajten på grund av all din kunskap och inspiration.
  7.

  Tack för all inspiration! Vi tittar mycket på dina youtube-klipp på jobbet, jobbar på förskola med yngre barn. Vi har i år dragit igång en pallkrageodling och barnen älskar att odla. Barnen vill gärna titta på "Sara" och då framförallt när du skördar grejer. Blir ju lite mer konkret när man får se grönsakerna. Mer såna videos önskar jag! 🙂

  Soliga hälsningar fram Malin

 23. Hanna skriver:

  Jag är inte medlem ännu men tror jag kommer bli det framöver. Känner att jag just nu inte ens hinner med att läsa gratismaterialet, det skulle då bli en stressfaktor att ha tillgång till mer.
  Tycker dock att sidan är toppen snygg med mycket inspiration och kunskap att hämta. Uppskattar även podden mycket, avslappnande att lyssna på när man reser.
  Kanske skulle lite mer info om det aktuella månadserbjudandet locka fler att bli medlemmar? Om man vet att man får tex 10% hos ett visst företag eller så.
  Tack för allt! Framförallt den trädgårdsglädje du sprider!

 24. Annu skriver:

  2.-Jag har helt enkelt inte haft tid att bli medlem. Jag följer så många olika sajter att det bara inte har blivit av. Men kanske en dag... (och priset är ok! Inte dyrt!)

  3. -Jag vet inte. Jag tor nog att det är bra som det är.

  5. -Jag bor i Finland, så att denna fråga kanske inte är relevant?

  6. - Känner inget behov till detta 🙂

  7.- Först av allt ett stort och varmt tack till dig. <3
  Jag tycker mycket om allt ditt material. Speciellt är din youtube-kanal super. Samt live-sändningarna på Instagram. (Mitt sociala media nr 1)
  Hoppas du inte kommer att göra allt "för proffsigt" - jag menar att om allt material kommer att se ut och låta som tv-sändningar/program, så försvinner du, den fina Sara - människan som är bakom allt. Så att inte Sara Bäckmo blir till en slipad och mycket överpresterande mediaperson . (Hoppas att du förstår vad jag menar!)
  Slutligen önskar jag dig (och oss alla andra också) god fortsättning på odlingssäsongen!

 25. Eva Eriksson skriver:

  Jag tycker att jag lär mig mycket och får inspiration till att prova olika metoder och nya grönsaker.
  Det enda jag stör mig på är jag hela tiden blir utloggad!

 26. nickanisala skriver:

  1.Vad är anledningen till att du är medlem på sarabackmo.se?
  - Har följ Skillnadens i snart 3 år och lärt mig massor. Jag täckodlar tack vare Sara och tycker det är helt suveränt.
  2.Du som ännu inte är medlem, vad har gjort att du inte blivit medlem?
  -Jag är medlem sen starten, vill inte missa något..
  3.Vilket slags material skulle du vilja se på sajten som skulle få dig att vilja bli medlem?
  -
  4.Du som är medlem, vad tycker du om medlemsmaterialet (artiklar, recept, video, erbjudande)?
  -Jag tycker det är omväxlande och täcker mina behov.
  5.Vilka produkter/tjänster skulle du vilja se som erbjudande till er som medlemmar?
  -Många gånger blir man nyfiken och inspirerad av de produkter du använder och som syns i dina filer eller i bloggen.
  6.Vill du ha fler erbjudanden, med bra pris på trädgårdsrelaterade produkter?
  - Ja
  6.Har du några övriga tankar om medlemssidorna som du vill dela med dig av?
  - Dina sidor är så bra, bara för att du skriver enkelt och inte utger dig för att vara det där fulländade proffset (även fast du är det). Du skriver även om det som inte går bra, ger tips och idéer som vi kan följa och testa på våra egna land, växthus och tunnlar. Jag är väldigt nöjd med din nya sida eftersom den är så lätt att söka i. Stora vackra bilder som inspirerar och spännande, lättläst och innehållsrik text. Den ger mycket inspiration, tack Sara!

 27. nathalie.hisinge skriver:

  1 följt dig så länge så det va självklart.
  4 välskrivet, proffsigt men personligt.
  5 nelson vinterfrö, grejer för barn i olika åldrar. Bärbuskar från någon trevlig plantskola
  6 ja!
  7 fortsätt göra så fint som nu. Kanske om det går lägga till ungefär hur många plantor du sätter i en bädd. Eller hur många frö på en viss plats.

 28. Gammal odlare skriver:

  Kan bara säga att som fattigpensionär finns inte pengarna att lägga på detta vilket är synd, har läst bloggen och har böckerna. Är självförsörjande nästan hela året på grönsaker o bär.

 29. annaksommar skriver:

  1. Får bra tips om odling, gillar din filosofi och ditt sätt.
  2. Är medlem
  3. Kalender för sådd och plantering osv. Fakta om olika grödor likt det som redan finns, mer recept, mer i samma stil. Bevattning kanske?
  4. Mycket bra! Gillar att du har både video och skriven text. Lär mig massor! Har inte provat recepten än, men kommer säkert när det blir skördedax ? erbjudandet med krukor var bra, byxorna innan för dyra tycker jag. Gärna mer erbjudanden på saker med rimliga priser och bra kvalitet.
  5. Absolut! Se föregående svar
  6. Gillar strukturen och sökbarheten. Kanske går det att ha fler färdiga sökord fört tex tomater, gurka, vattenmelon, gödsel osv? Har även sökt mkt på Google och hittat dina artiklar innan jag blev medlem. Tycker det är bra! Fortsätt dela med dig som nu om familjen också, det är också inspirerande!

  En ny prenumerant och odlare som är superpeppad och odlar lite av varje i pallkragar. Ser redan fram emot nästa år! Och årets skörder förstås. Spenaten har smakat jättebra hittills.

  Kram
  Anna

 30. villaglantan skriver:

  Vad är anledningen till att du är medlem på sarabackmo.se
  Är intresserad av trädgård framför allt att komma igång med mer odling och framförallt vinterodlingen och att tänka utanför ”boxen”, du inspirerar! Ett klart mycket bättre alternativ än trädgårdsmagasin!

  Du som ännu inte är medlem, vad har gjort att du inte blivit medlem?

  Vilket slags material skulle du vilja se på sajten som skulle få dig att vilja bli medlem?

  Du som är medlem, vad tycker du om medlemsmaterialet (artiklar, recept, video, erbjudande)?
  Jättebra, när jag läser, lite svårnavigerat för att se historik, eller så är jag inte riktigt med på hur saknar register eller nåt
  Vilka produkter/tjänster skulle du vilja se som erbjudande till er som medlemmar?
  Blandningen är jättebra med både text och video! Finns redan så mycket bra och kan inte kommapå något behov just nu kanske får återkomma gillar poddarna
  Vill du ha fler erbjudanden, med bra pris på trädgårdsrelaterade produkter?
  Ja det är bra, men gärna med alternativ hur man kan göra om man inte har möjlighet att köpa dyra alt t ex belysning vattning osv
  Har du några övriga tankar om medlemssidorna som du vill dela med dig av?
  Lite mer lättnavigerat någon form av register? Tycker att det är lite svårt att hitta historiken ibland
  Är annars väldigt inspirerad
  Bra att du skriver om det som inte går bra oxå ibland..Väldigt bra
  Med vänlig hälsning,
  Lisa i Olofstorp

 31. pipillan2 skriver:

  Jag ”snubblade” över din blogg på Land och började läsa. Ditt naturliga sätt att skriva, med en sund passion för jorden och det man kan få att växa fångade mig. Inga konstigheter utan sunt förnuft, ekologisk odling, enkelheten i allt och ditt härliga sätt att förmedla det, både med skrift och videor ger mycket mer än ”finfina” trädgårdstidningar. Det är skönt att se att allt inte är perfekt hos dig heller, utan det ligger lite leksaker, katterna går omkring, allt blir inte alltid som man tänkt....ja helt enkelt det riktiga livet. Uppskattar att du även delar med dig av din familj med vardagsstök, kissande barn och nyfödda kattungar! Du blir som en odlingskompis!!
  När du startade upp nuvarande sajt var det självklart att bli medlem direkt! Försöker hinna läsa allt. Har fått så många tips, råd och inspiration att jag bara var tvungen att köpa en tunnel i vår? Dina live-sändningar är härliga, lyssnar på podden samtidigt som jag vardagsstökar hemma, använder youtube och artiklarna som uppslag, inspiration och problemlösare. Har svårt att följa recept (det blir oftast något annat) men får inspiration även där.
  Erbjudandena är bra men ibland lite för dyra. Det funkar ju med ett par gamla jeans i trädgårdslandet också? (men operosebyxorna ser jättefina ut) Bokashin har gjort revolution här hemma! Ser gärna fler lite ”mindre” erbjudanden som värmemattor, fröer (varför inte dina Nelsonfröer?) fiffiga lösningar för trädgården och skulle köpa guldkannan om den kommer??
  Webshop låter spännande!
  Skulle gärna vilja läsa mer om dina träd du har i tunneln!
  För övrigt är din sajt enkel att förstå sig på, snygg och inbjudande. Fortsätt att vara som du är! ?

 32. lisabergendal skriver:

  1) Jag är medlem för att jag alltid varit odlingsintresserad och inspireras och lär mig mycket av dig, dessutom tycker jag du ska ha betalt för ditt jobb. Du skriver lagom personligt, men inte för privat, det är jätteviktigt tycker jag. Jag har också fyra barn (lite större) och känner igen mig i att inte hinna. Då är dina förenklingar och att det inte är en massa måsten fantastiska! Du visar att det finns flera sätt att göra saker på och jag kan våga pröva mitt eget sätt.
  Och självklart måste du få ha ditt privatliv ifred!
  Varmt tack för all inspiration och kunskap du delar!

 33. inkasorman skriver:

  1. Hittade dig på Youtube och blev väldigt intresserad av dig pga vinterodling. Nu planerar jag för det och dina fröer genom Nelson =D Du är en extrem inspiration i mitt liv. Älskar din röst, så otroligt lugnande.
  2. Är medlem. (medlemsavgiften får jag igen flera ggr om eftersom jag kan skörda så mycket mer)
  3.
  4. Tycker allt är bra.
  5-6. Gärna pluggbrätten, krukor och dina Nelson fröer.
  7. Jag har alltid hört att det är krångligt med det ena och det andra men DU har ändrat det för mig. Jag "leker" och lär samtidigt. Det är faktiskt inte hela världen om jag misslyckas, bara ner med nya fröer och gör ett nytt försök. Med dig i bakfickan så känns allt mycket lättare.
  Tack Sara för allt ditt arbete och din inspiration. Du har fått mig förstå så mycket om odling och samtidigt att det är okej att "göra fel". Jag är medveten nu att jag har satt kålen alldeles för tätt i år men det ändras till nästa år.
  Keep on going Sara. Du är bara såååå bäst =D

 34. camilla.mattsson skriver:

  Vad är anledningen till att du är medlem på sarabackmo.se?
  Jag vill inte missa någon viktig information från dig 🙂 det är så kul att lyssna och se vad du hittar på!

  Du som är medlem, vad tycker du om medlemsmaterialet (artiklar, recept, video, erbjudande)?
  Mycket bra, viktigt att allt är basic så att när man är nybörjare fattar hur man bäst gör och Varför! Dyra armaturer är inget som lockar då det finns billigt på Biltema men specialgrejer som en bärplockarbälte lockar mig att köpa.

  Vilka produkter/tjänster skulle du vilja se som erbjudande till er som medlemmar?
  Billiga erbjudande eller finurliga grejer som inte är så vanliga, bra arbetskläder, trädgårdsredskap. Kanske kan du pressa priserna till en beställning om vi är fler som köper?

  Vill du ha fler erbjudanden, med bra pris på trädgårdsrelaterade produkter? Ja

  Har du några övriga tankar om medlemssidorna som du vill dela med dig av?
  Kan man som medlem lättare få svar på frågor än att det klumpas ihop i "Frågor och svar" en gång i månaden eller hur ofta är det? Och var kan jag ställa frågor? Det är inte helt tydligt för mig...
  När du tex nämner fiberduk på rulle som kan hemlevereras, berätta var man kan köpa, varför inte göra mer reklam för det du är nöjd med?

  Mvh Camilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *