29. augusti 2014

Höst i odlingstunneln

Nyplanterat i odlingstunneln.


Ledsam syn i odlingstunneln idag. Bladmögel, bladmögel, bladmögel. Förvånar mig inte. Det har varit fuktigt därinne. 


Bland alla blad syntes inte den magra tomatskörden. Skrattretande få tomater! Och jag som tyckte jag hade så kul tomatsorter!

Nåväl. På friland ser de fina ut.

När jag väl började kapa bland bladen och fått fram tomatklasarna tyckte jag det var lite väl mycket plats att upplåta till så lite. Så jag klippte vidare. Och vips hade jag klippt ner rubbet. Du vet den där känslan när man klipper och klipper och bara inte kan sluta. Det kändes förlösande på nåt sätt!

Så nu har jag iordningställt en av bäddarna inför höst och vinter. Satt ut några av alla plantor vinterbroccoli som står och stampar, några salldskål, sockerärter och flyttat in två små gurkplantor som stått på friland tills nu.

Imorgon hoppas jag ha lite mer tid att göra iordning den andra delen av bädden och så och plantera ännu lite mer för att få en sen skörd i år.

 
Se fler bilder från dagen på Skillnadens Trädgårds Facebook-sida. Länk finns i högerspalten på bloggsidan.

Det är egentligen det här jag längtat efter när det gäller tunnelodlingen. Jag har alla förutsättningar att få riktigt bra mat på friland under sommarsäsongen, men behöver kapsla in en växtplats så jag kan få sena och tidiga skördar. Nu är jag på g! Och när tomathinkarna är bortforslade har jag glömt den taskiga skörden. Ska bara göra en fin grön tomatmarmelad och lägga de gröna klasarna att mogna inomhus.

Trevlig helg!
/Sara Bäckmo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *