Höstfina sommarhallon - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Höstfina sommarhallon

Ta hand om hallonen på hösten! Här visar jag hur jag skär ner en del av hallonplanteringen och gör fint inför vintern.

Den ganska så nya hallonplanteringen har tagit sig fint i år. Om jag sköter mina kort rätt blir skörden nästa år bra mycket större än i år, då plantorna mest har bott in sig på den nya växtplatsen. Jag har många fina årsskott som förhoppningsvis ger mycket bär nästa år.

I nya klippet från trädgården visar jag hur jag tar hand om sommarhallonen nu på hösten.

 
 

Jag vill absolut inte att mina hallon ska förvandlas till ett stort ogenomträngligt och vildvuxet hallonsnår. Därför är jag noga med att ta hand om dem. Flera gånger om året går jag igenom raderna och gallrar och skär bort. I klippet nedan visar jag hur jag gör under sommaren.

 
 

Här på bloggen har jag skrivit flera inlägg om hallon. Bland annat om varför jag inte vill ha hallonplanteringen i köksträdgården, hur jag gjorde när jag flyttade alla plantor, hur jag bundit upp dem och hur jag gödslar dem. Läs mer under taggen Hallon.

Fler klipp kan du se på min YouTube-kanal: Sara Bäckmo - Skillnadens Trädgård. Det är inte alla klipp som delas på bloggen eller Facebook, så prenumerera gärna för att inte missa något, det är alldeles gratis. Prenumerera här!

Senare i höst kommer ett klipp om mina hösthallon, hoppas jag.
/Sara Bäckmo

11. oktober 2016

Ett svar till “Höstfina sommarhallon”

  1. Amra Dzirlo skriver:

    Jag har nyinköpta hallon som inte hunnit bilda nya skott. Ska jag beskära de som burit bär ändå?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *