I odlingstunneln frodas det - Sara Bäckmo
Stäng menyn

I odlingstunneln frodas det

I mars månad har odlingstunneln varit en härligt varm och rolig plats att vara på. Det gror, växer och frodas. Här är en liten rundtur bland bäddarna.

I mars månad har odlingstunneln varit en härligt varm och rolig plats att vara på. Det gror, växer och frodas. Här är en liten rundtur bland bäddarna.

Odlingstunnel

Odlingstunneln belamras snabbt av sådder, sticklingar och annat. Varje ledig yta av jord är sådd eller planterad för att få tidig skörd.

Odlingstunnel

I en pallkrage står övervintrade sallatsplantor (sådda hösten 2014) som växer så det knakar. Mellan sallaten har jag sått rädisa och rucola.

Odlingstunnel

Några gånger per vecka skördar jag blad till våra frukostsmörgåsar. Ett blad från från varje planta. Att skörda blad för blad gör att plantan fortsätter att växa och ger på så sätt skörd under längre tid.

Sallat

En sallat som stått under hela vintern är 'Little Gem'. Små fina blad. Min favoritsallat.

Smörgåskrasse

Smörgåskrasse sådd 9 mars växer fint. Det blir skörd till påskmaten. Växer fort och är god både på vanliga smörgåsar, varma smörgåsar och i sallad.

Varmbänk

Fyra varmbänkar har lagts i odlingstunneln under vintern, i november, december, januari och februari. I januari-bänken växer morötter och nysådd rädisa. Morötterna ska förhoppningsvis ge skörd under maj.

Varmbänk

Varmbänken som lades i februari används för att ge småplantor lite extra värme. Nu är den cirka 25 grader varm. Här står kronärtskocka, kardon, rotselleri, potatis, mexikansk tagetes och rödbeta.

Potatis

I varmbänken som lades i december har potatisen börjat titta upp. Det var mycket små sättpotatisar som planterades här, med hopp om skörd under maj. Med tanke på den långsamma växttakten tvivlar jag på att det blir så. Potatisen täcks med fiberväv under nätterna.

Kål

Nu är det så varmt i tunneln både dag och natt att små kålplantor kan bo här. Jag täcker under nätterna med en enkel fiberväv.

Sallat

På platser där jag senare ska sätta ut andra plantor har jag bredsått sallat. Om några veckor kan jag skörda späda blad. Plantorna sätts mitt bland sallaten.

Odlingstunnel

I tunnelns tak har jag på enklaste vis hängt upp brödbackar för att förvara sådder i. Det är ont om plats i marknivå...

Odlingstunnel

Uppe i taket hänger bland annat flera sådder av sommarblommor. Dessa blåklint vintersåddes en snöig dag i början av februari. De som såddes på friland ungefär samtidigt har inte ens börjat gro.

03. april 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *