05. december 2018

Impecta Fröhandel är Skillnadens nya huvudsponsor

Idag är det jätteroligt att få berätta om en härlig nyhet. Under hela nästa år kommer Impecta Fröhandel att vara Skillnadens huvudsponsor! Det känns tryggt och fint att starta året med så bra samarbetspartner.

Impecta blir Skillnadens huvudsponsor

 

Det är grymt roligt att ett fröföretag som funnits med så länge i mitt eget odlande vill gå in och stötta arbetet med Skillnadens Trädgård på nätet. Jag jublade när alla delar i överenskommelsen var klara! Det är ett stort projekt att driva medieföretaget som Skillnadens nu är och att ha en huvudsponsor med på tåget är en bra trygghet.

I korthet betyder vårt samarbete att Impecta kommer att synas på annonsplats här på sajten, i videos och i Saras trädgårdsbrev under hela året. Redan innan samarbetet kring sponsorskapet var påtänkt hade vi också kommit överens om en fin rabatt till våra medlemmar, som tack för all stöd och pepp under året.

 

Ta del av frörabatten här: Stor frörabatt till medlemmar.

 

Frön och pepp

Impecta har funnits med här på sajten redan från starten förra året och var det första av företagen jag kontaktade som hurrade projektet. Det har betytt mycket för mig i arbetet med att driva sajten i egen regi, att en erfaren företagare och entreprenör trott på mitt projekt. Och på mig. Michael Karlsson, marknadschef och vice VD på Impecta, har varit ett fint stöd som jag verkligen uppskattar och som delat värdefulla erfarenheter från sitt eget företagande. Sånt är viktigt! Jag hoppas att jag senare kan dela med mig på liknande sätt till andra företagare när jag är mer varm i kläderna om några decennier. Ett av hans viktigaste tips finns med mig och Elin varje dag i vårt arbete: Utvecklas inte för fort! Våga växa långsamt.

Läs bra artiklar på Impectas sida:
Allmäna råd när du ska så frö
Tid för direktsådd
Vårt gröna kulturarv

 

Vilka är Impecta?

Impecta är ett familjeföretag i Julita, som sålt fröer sedan 1975. Det ägs av syskonen Michael och Veronica, som är vice VD och VD på företaget. Varje år kommer en tjock frökatalog ut, sprängfylld med grönsaker, kryddor, krukväxter, perenner, sommarblommor och träd och buskar. Typ allt. En stor del av fröerna jag odlar kommer härifrån och jag gillar deras ansträngning med att hitta växter som gör sig bra i vårt nordiska klimat. Varenda sort har provats i deras odlingar. Dessutom har Impecta en ambition att göra svenska kulturarvssorter tillgängliga för oss amatörodlare, vilket är guld värt. Det är till exempel bara genom Impecta som den fantastiska ärten Lokförare Bergfälts jätteärt finns att köpa.

På Impecta presenteras 2019 års nya frösorter idag!

 

Veronica och Michael står mitt i en blommande odling.

Veronica och Michael i provodlingarna. Impecta har hela kedjan från urval och provodling till packning, order och försäljning inom samma företag. De provodlar alla grönsaker de säljer och provsmakar skörden själva.

 

Kika gärna lite extra på de här platserna på Impectas webb för att få lite extra inspiration:

Exklusivt för internet
Här hittar du roliga saker som inte finns med i den tryckta katalogen, oftast på grund av att utbudet är litet. Särskilda kulturarvssorter i begränsad upplaga brukar till exempel finnas här.

Kulturarv
Sorter som i de flesta fall är minst 100 år gamla och som är Impectas sätt att bevara den biologiska mångfalden. Sorterna är beprövade och robusta och passar ofta särdeles bra för vårt klimat.

Jordnära
Här fyller Impecta hela tiden på med artiklar om allt från nybörjartips till ren nördkunskap. Och delar med sig av tips på veckans frösort.

 

Dessutom finns också en väldigt bra sökfunktion som jag vill tipsa om. Till vänster om sökrutan finns en liten symbol där vi får hjälp att söka efter frön till växter utifrån särskilda parametrar. Ställ in vilken tid på året du vill så, vilken höjd växten ska ha, om det ska vara ätbart eller blomster och så vidare. Ett jättebra hjälpmedel då fantasin tryter.

 

Mina händer håller flera fröpåsar från Impecta.

En del av mina favoritfröer från Impecta i år, med vackra sommarrudbeckan 'Goldielocks' främst.

 

Som avslutning vill jag också skriva att ett sponsorskap inte betyder att jag tar emot produkter som jag sedan visar upp i mina kanaler. De produkter jag använder i min odling köper jag själv. En stor del av dem kommer från Impecta, helt enkelt för att jag tycker det är ett väldigt bra företag att handla av. Och jag är en av dem som kommer att göra en storbeställning i samband med medlemsrean, förstås.

Det enkla i att jag tycker mycket om Impecta är anledningen till att jag vill ha dem som sponsor på min sajt. Jag vet att de värnar om kvaliteten på fröerna och månar ett långsiktig hållbart sätt att handla med dessa. Det bådar gott för framtiden.
/Sara Bäckmo

5 svar till “Impecta Fröhandel är Skillnadens nya huvudsponsor”

 1. alfrida_thulin skriver:

  Vad roligt Sara, grattis! Din framgång är så välförtjänt och jag glädjer mig åt den! Har lärt mig mycket av dig redan och ser fram emot att lära mig ännu mer. Tack för inspirationen! /Alfrida

 2. alexandra.froderberg skriver:

  Härligt! Det var exakt det här jag ville höra - för vem älskar inte Impecta?! ??

 3. annaksommar skriver:

  Vad kul med Impecta! Grattis Sara!

 4. annarocksen skriver:

  Hej Sara och grattis till din nya supersponsor!

  Jag hade dessvärre redan hunnit med att göra en storbeställning av fröer - från just impecta. Jag har dock inte betalat än och undrar om den här fantastiska rabatten på något sätt kan läggas på min faktura i efterhand? Jag tänker att det ju inte skadar att fråga... Det skulle vara guld värt om det gick vägen.

  Ha det fint och grattis igen,
  Anna

  • Elin Iderström skriver:

   Hej Anna! Om jag var dig skulle jag mejla Impecta och fråga, de hanterar allt kring betalningen. Vi har endast avtalat de här dagarna, så chansen kanske är liten. Men som du skriver, ställa frågan kan man alltid 🙂 /Elin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *