Stäng menyn

Inga föredrag hösten 2019

Jag gör massor av föredrag varje år och det är en stor del av mitt jobb. Det är otroligt roligt att resa iväg och träffa alla er fantastiska odlare. Jag lär mig massor och har kul. Men under hösten har jag bestämt mig för att ta en paus med resorna.

Sara står i en lada med dator, pumpor och ett gstort leende.

 

Oj, oj. Det här känns lite läskigt att skriva om, för i samma stund som jag gör det har jag ju bestämt mig på allvar. Men nu gör jag det!

Jag har bestämt mig för att ta en paus från mina föredragsresor i höst. I flera månader har jag konsekvent tackat nej till alla förfrågningar om hösten. Det är svårt, för det kommer så otroligt många fina frågor om evenemang som jag skulle vilja vara med på. Men jag hoppas att det ska komma minst lika många fina förslag inför våren 2020! Jag börjar boka nästa vår efter sommaren 2019.

 

Varför?

Jag tror att jag höll mitt första föredrag om Skillnadens Trädgård 2012 innan vår dotter Alba föddes. Det var en liten kort presentation, som sedan blev större och större. 2014 var jag med på Framtidsveckan i Alingsås och började tänka att det här med föredrag om trädgården är ju himla kul. Det var också då förfrågningarna om föredrag på allvar började trilla in och jag såg en möjlighet att väva in den typen av evenemang i mitt jobb. Sedan dess har jag gjort otroligt många resor varje år, endast med ett uppehåll på några månader då vår minsting Loa föddes 2016.

Nästa år fyller Loa fyra år och börjar på förskolan efter sommaren 2020. Jag känner att jag verkligen vill ta vara på tiden och vara hemma med honom och syskonen en tid utan att behöva parera med så många resor. Det är helt enkelt skönt med en paus. Resorna tar mycket tid och förberedelse och även om det är otroligt rolig så behöver hela familjen anpassa sig mycket efter dem. Och jag tänker att det är bra att stanna upp och låta vardagen få en annan lunk en tid.

Jag vill verkligen understryka att jag inte tar en paus från resorna för att jag mår dåligt eller för att något särskilt hänt. Jag har bara lovat mig själv att måna mig själv mitt i livet och ta vara på det jag bryr mig allra mest om. Det borde fler göra! Jag läser och hör om så många som missar att göra kloka val när erbjudanden och spännande saker duggar tätt.

Jag har yrkesjobbat sedan jag var 18 år och aldrig varit i närheten av att bränna ut mig eller hamna i svackor där jag inte orkat av olika orsaker. Sett i backspegeln har jag varit bra på att välja rätt. Jag har jobbat lagom mycket och prioriterat bra. Under småbarnsåren har jag stått på mig med att vilja jobba deltid och jag har tackat nej till otroligt många lockande uppdrag och jobb för att kunna leva det här livet, med maximal tid med barnen och stor frihet i jobbet. Så nu när jag väljer att skippa resorna för en säsong är det inget särskilt konstigt. Och jag kommer att längta efter våren 2020 när jag hoppar på tåget igen!

 

Vad händer istället?

Åh, det här är såååååå spännande! När jag inte gör några resor har jag ju tid till annat. Flera av er som följer Skillnadens har frågat efter digitala evenemang som alla kan ta del av, istället för föredrag där man måste vara på en specifik plats vid ett särskilt tillfälle. Det första jag ska sätta tänderna i efter att nästa bokmanus är inlämnat den 1 september är att göra ett genomarbetat och fint föredrag/webinar som ska hållas digitalt under hösten.

Då ska jag sätta ihop hela min berättelse om hur Skillnadens Trädgård skapades! Det är något som många av er frågar efter och vill inspireras av. Jag har, konstigt nog, gjort himla många bra grejer i den här trädgården, trots att jag var så grön när jag startade, och det ska bli väldigt roligt att få gräva fram bilder och visa mer i detalj hur jag gjort och tänkt. Hoppas ni ser fram emot det!

 

Föredrag 2020

Jag vet att många av er som är engagerade i organisationer och föreningsliv vill ligga långt fram med bokningar, särskilt för större evenemang. Jag börjar ta emot bokningar inför våren 2020 först efter sommaren, i augusti-september sådär. Det är först då som jag har tema för föredraget klart och vet hur jag vill att de ska organiseras.

Tack för att du läst och hoppas du håller med om att det är en bra idé att vara hemma en tid med barnen och ladda batterierna!
/Sara Bäckmo

 

27. mars 2019