05. april 2020

Inställda föredrag

Alla vårens evenemang; föredrag och öppen trädgård, ställs in. Biljetterna återbetalas. Den här våren blev ju inte alls som jag tänkt mig, men på något vis får man väl lära sig något av det med.

Bildcollage inför föredraget med grönsaker och porträttbild på Sara

 

I spåren av coronaepidemin har redan några av vårens föredrag ställts in och bokats om. Nu är det tid att boka av också vårens återstående evenemang. Det handlar om alla föredrag, samt den öppen trädgård jag har sett fram emot så mycket här på lilla Berghem.

Eftersom vi inte vet besked om när saker och ting kan vara något sånär som vanligt har jag bestämt mig för att inte flytta fram fler evenemang till hösten, än de som sedan tidigare är framflyttade (Kil, Arboga och Umeå). Alltså kommer samtliga biljetter som sålts till vårens evenemang att återbetalas.

De berörda evenemangen är följande:

Öppen Trädgård på Berghem den 2 maj
Föredrag i Vara den 9 maj
Föredrag i Genarp den 10 maj
Föredrag i Falun den 3 juni

Dessutom avbokas alla biljetter till föredrag på Åland. Detta evenemang var gratis och därmed återbetalas ingenting.

 

Återbetalning

Att återbetala vårens biljetter är både tidsödande och kostsamt. Därför har jag bestämt mig för att försöka sprida ut arbetet under våren så att inte mitt företags ekonomi äventyras. I första hand är det viktigt att återbetalningen görs en månad då jag kan kompensera med annan intäkt, till exempel royalty från bokförsäljning. Jag ber därför om lite tålamod, även om återbetalningen dröjer. Min förhoppning är att samtliga biljetter ska vara återbetalda i början av juni.

Vi har uppgifter till alla som köpt biljetter och återkommer till alla kunder med information via e-post.

 

Stötta mig

Det är svårt att ge en bra och omfattande bild av vad ett företag som mitt behöver i den här tiden. Och vad det inte behöver. Alla vårens föredrag och evenemang är inställda. Det här är svårt att kompensera för och precis som andra företagare har jag en klump i magen över att utgifter ska riskerar att överstiga intäkter.

 

Medlemskap

Om du vill stötta mig och Skillnadens är det allra bästa du kan göra att bli medlem på min sida. Helst i ett år. Om du redan är medlem går det bra att teckna ett medlemskap och ge bort till någon annan, genom att fylla i dennes e-postadress.

Medlemskap 3 månader - 237 kronor
Medlemskap 6 månader - 425 kronor
Medlemskap 12 månader - 849 kronor

 

Digital produkt

Näst bäst är att köpa vilken digital produkt som helst i min webbutik. De digitala produkterna kräver ingen hantering av mig eller mina kollegor och gör att vi kan jobba på som vanligt.

Föredrag om Skillnadens Trädgård 2011-2013
Videoserie i 12 avsnitt om vinterodling
Webbkurs om att odla bönor och ärter

Stickmönster: Färgglad tubkrage
Stickmönster: Fuskpolo med pluppar

 

Böcker

Tredje bäst är att köpa min bok Odla med barn. Varför specifikt den boken? Den boken har jag många av på lager just nu och om många skulle köpa den kräver det inte något stort inköp som belastar min kassa. Odla med barn är en berättelse om mig som mamma i trädgården och hur jag odlar i en tid som först och främst präglas av familjeliv. Massor av praktiska tips för både barn och vuxna. Det här är den bok som jag lagt mest av min själ i och som ligger mig närmast om hjärtat. Förstås för att mina viktigaste älsklingar är utgångspunkten!

Köp Odla med barn här

 

Fjärde bäst för att stötta mig och mitt företag är att köpa vilken bok som helst i webbutiken. Köp någon! Om du har böckerna sedan tidigare kanske du kan ge bort till en vän eller spara som gå-bort-present? Inget kommer att vara mer rätt den här våren än att börja odla mat, så lite inspiration kommer garanterat att vara behövligt.

Skillnadens Trädgård - Ett ekologiskt trädgårdsskafferi
Skillnadens skörd - Mat från trädgården året om
Vinterodling - Skörda när det är kallt
Skillnadens favoriter - Femton fenomenala grönsaker att lyckas med

 

Tack för att du läser och peppar! Jag vet att många av er som följer sliter som fasen just nu, inom vården och andra branscher som har det tufft. Ta hand om er! Och glöm inte att odla något - det skänker ljus i mörkret!
/Sara Bäckmo

10 svar till “Inställda föredrag”

 1. Caroline skriver:

  Kära Sara.

  De hundralapparna jag betalade för att lyssna på dig i Vara kommer jag inte vilja ha tillbaka och jag hoppas många tänker likadant. Jag ser fram emot att boka in mig på ett nytt föredrag när tiden är kommen men tills dess ska jag stötta så gott jag kan genom att bli medlem.

  Stort tack för all inspiration, Caroline

 2. Eva Bönström skriver:

  Hej Sara!
  Jag väntar gärna på det framflyttade föredraget i Kil. Förstår att detta måste vara jobbigt för dig. Hoppas detta är över snart, så allt blir som vanligt igen. All styrka till dig.
  Mvh Eva

 3. helens.halsocenter skriver:

  Hej Sara!
  Det är med sorg i hjärtat jag läser dessa rader. Vi hade så gärna tagit emot dig här i Genarp men nu får vi se fram emot att träffa dig och inspireras vid ett annat tillfälle.
  Vi är många runt om i landet som har fått ta del av all din klokskap och blivit inspirerade i vårt odlande.
  Nu är det vår tur att ge tillbaka och stötta dig!
  ☀️❤️☀️

 4. Cecilia skriver:

  Ett förslag är att erbjuda en digital föreläsning och de som tackar ja till den inte är aktuella för återbetalning. Nu har ju många personer tid för odling så det känns ju högaktuellt. Jag hade nappat på 😀

  • Sara Bäckmo skriver:

   Jag har gjort en digital föreläsning för att prova hur det tas emot. Ett väldigt roligt koncept, men dessvärre inte så intressant hos läsarna att det motsvarar arbetet. Beroende på hur läget i Sverige utvecklas kanske jag gör en variant senare, men just nu är det inte aktuellt. Om du vill kika på föredraget blir jag dock jätteglad, det ligger som länk här i inlägget =)

 5. louise skriver:

  Hej, kan man ge bort en webbkurs i present? Hur gör jag rent praktiskt i webbutiken?

 6. catarinabernhardtz50 skriver:

  Kära Sara!
  Inte sjutton behöver du hålla på att betala tillbaka till mig! Ingen människa kunde förutse denna pandemi och hur det kom att påverka hela samhället och i synnerhet er som är egna företagare.
  Jag ser fram emot att få lyssna till dig en annan gång här i Skåne. Nån gång tar eländet slut.
  Tack för all inspiration du ger och nu är det min tur att ge något lite tillbaka.
  Pepkramar till dig!

  Catarina Bernhardtz

 7. ingalisaadler skriver:

  Heja heja! Nu har det shoppats 2 webkurser och självklart fortsätter jag mitt medlemskap.

 8. Frida L skriver:

  Hej, jag undrar om det är någon skillnad för dig att köpa någon av dina böcker i en vanlig bokaffär jämfört med i webshopen? Är något av alternativen bättre eller sämre för dig?

  • Sara Bäckmo skriver:

   Tack för att du frågar! Bägge alternativen gör mig glad - viktigast att ni vill läsa =) När du köper boken i bokbutiken tillfaller mellanskillnaden mellan inköpspris och försäljningspris bokhandeln. När du köper i min webbutik tillfaller mellanskillnaden mitt företag. Så att köpa direkt från mig är det bästa för Skillnadens.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *