14. december 2017

Jag blir min egen på ny sajt!

Den 2 januari öppnar min helt nya och alldeles egna sajt: Sara Bäckmo - Skillnadens Trädgård. Min trädgårdsvärld på nätet. Min nya plattform. Mitt digitala odlingskvarter.

Det känns helt overkligt att äntligen få skriva det här inlägget! I över ett år har jag planerat och jobbat för detta och undrat hur det ska kännas att få berätta för dig som läser och följer Skillnadens. Vid årsskiftet är det premiär för min alldeles nya och alldeles egna sajt: Sara Bäckmo - Skillnadens Trädgård!

Än så länge är sajten inte publicerad, så du kan inte besöka den och kika, mer än på bilderna du ser här. Men du får mer än gärna ge mig en kommentar efter att ha läst inlägget och säga vad du tycker! Förhoppningsvis kommer du vilja göra ett besök när vi är live den 2 januari.

 

Vad kommer att finnas här?
Min nya sajt nås från exakt samma adresser som den här bloggen; skillnadenstradgard.se och sarabackmo.se. Gissa om jag är nervös!?! Min önskan har varit att skapa en plattform där alla mina aktiviteter ryms, så att du som vill följa Skillnadens kan göra det från ett och samma ställe. Fram till nu har du kunnat läsa bloggen, prenumerera på tidningar där mina artiklar finns med, kolla YouTube och nå podden från olika sidor och tidningar. Min nya sajt väver ihop allt och gör det lättare läsa och se allt jag producerar från en och samma plats. Och jag blir därmed helt min egen, vilket jag längtat efter länge!

Självklart finns bloggen på nya sajten - i oförändrat skick. Hela bloggen, med alla tidigare publicerade inlägg, har flyttats över till nya sajten och finns att läsa där. En bra grej är att det är ännu lättare att söka efter gamla inlägg och det vet jag att det är många som önskar.

 

Små "boxar" med artiklar och rubriker.

I en enkel meny finns medlemsinnehållet - recept, längre artiklar och reportage, samt månadsvisa erbjudanden från företag jag gillar.

 

Den största förändringen från nu är att den nya sajten har ett medlemsinnehåll. Du som vill kan bli medlem och få tillgång till en mängd längre artiklar och andra saker som jag vill dela med mig av. Varje vecka publicerar jag flera nya artiklar på temat grönsaksodling och mat - Skillnadens hörnstenar:

· Genomarbetade grönsaksporträtt med odlingsbeskrivningar
· Längre artiklar om olika odlingsmetoder
· Odlingshandbok för nybörjare
· Skillnadens mat - min digitala receptbok
· Saras trädgårdskalender med sådd, skörd, trädgårdsarbete och mat
· Q&A månad för månad
· Inspirerande bildreportage

Dessutom får du som medlem varje månad ett erbjudande på trädgårdsrelaterade produkter i samarbete med företag jag gillar, första tjing på odlingskurser och event, exklusiva videos och andra roliga saker som jag velat genomföra.

 

Vackert stekt pak choi med tillbehör.

Stekt pak choi är en av mina favoriträtter på våren och hösten. Här tolkad av Maria Strömberg Bååth.

 

Mera mat
I augusti i år kom min andra bok Skillnadens skörd - Mat från trädgården året om. Och något jag velat göra är att satsa mer på mat. Jag vill så gärna visa hur lätt det är att väva in grönsakerna vi odlar i vardagsmaten. Mat för var dag. Det är inte krångligt och svårt, men ibland behövs inspiration eller bara en liten påminnelse för att komma ihåg allt fint som finns att äta. Nu har jag börjat bygga min digitala receptbok på allvar och fyller på med nytt varje vecka i Skillnadens mat - en helt egen receptsida.

Det här projektet gör jag i samarbete med underbara matfotograf Maria Strömberg Bååth, som du kanske känner igen från bloggen All things green (tidigare Made by Mary). Vi började prata redan i våras om hur hon skulle kunna hjälpa till att fotografera mina recept/beskrivningar. Snacka om spännande att se mina grönsaksrätter tolkade av ett styling-proffs! De enkla rätterna blir till små konstverk i Marias kök.

Jag räknar med att fylla Skillnadens mat med ny vardagsmat varje vecka, hemodlat och efter säsong. Tips och idéer på bra mat att laga från grönsaker skördade året runt. Om du vill får du gärna komma med förslag på grönsaker du tycker är kluriga att laga mat av.

 

Vacker uppläggning med squashplättar och lingon.

Läckra plättar/biffar av squash är underbar vardagsmat. Foto: Maria Strömberg Bååth.

 

Varför medlemskap?
Den nya sajten skiljer sig från nuvarande i att de nya formaten, med bland annat artiklar, receptbok och trädgårdskalender är ett medlemsinnehåll. Det är bara du som blir medlem eller som köper enstaka artiklar som kan läsa dem. Medlemskapet kostar 79 kronor per månad (via enkel betallösning på sajten, med summa som dras från registrerat betalkort). Enskilda artiklar kan köpas för 15 kronor.

Det är otroligt spännande att utforska en helt ny väg för min trädgårdsblogg, som på det här viset blir lite mer djupgående och får en ny touch. I våras diskuterades betalmaterial flitigt på min YouTube och det de flesta efterfrågade var en möjlighet att prenumerera på mitt material. Och så blir det! I bloggsammanhang är det här ett helt nytt sätt att jobba och jag hoppas att du ska gilla det!

 

Bloggen gratis
Till dig som blir orolig för att allt kommer att kosta pengar att läsa och se vill jag på förhand säga att; nej, allt är egentligen som förr. Allt som är gratis nu kommer att vara gratis också efter nyår. Men efter nyår kan du, om du vill eller när du vill, få lite mer av Skillnadens. Artiklar och bilder jag idag säljer till andra tidningar kan du prenumerera på via min egen sajt, istället för att prenumerera på andra tidningar. Dessutom får du mycket, mycket mer! Fler inlägg på bloggen. Fler recept. Längre artiklar och fler tillfällen att möta mig och prata odling.

Självklart är jag inte ensam om att jobba med den här satsningen. Du som läser och följer noga vet att jag sedan hösten har fenomenala Elin Iderström vid min sida. Fast när Elin började jobba kunde vi inte gå ut och berätta om den här satsningen, det var för tidigt. Elin har ansvar för nya sajten och är spindeln i nätet för att se till att allt ser så proffsigt ut. Hon gör helt enkelt det jag inte är så bra på, för att jag ska kunna göra mer av det jag gillar bäst - att skriva och berätta om min trädgård.

 

Varför en ny sajt?
Jag har bloggat för Land i tre år och tyckt mycket om vårt samarbete. Men nu känner jag mig redo att göra något nytt. I första hand längtar jag efter att rå om min plattform och driva bloggen framåt. Den möjligheten har jag inte just nu. Utvecklingsmöjligheterna är väldigt små och så behöver det antagligen vara på en plattform där många samsas om utrymmet. Jag är otroligt tacksam för att jag kunnat blogga för Land under de här åren och satsa på mitt trädgårdsjobb. Nu skriver jag här på bloggen i tre veckor till - sen blir det nytt!!!

Om du som läser undrar över något kring den nya sajten får du gärna ställa frågor. När något nytt presenterats brukar det dyka upp en del undringar och jag ska ta mig tid att svara på dem så snart jag kan. Ställ din fråga här i kommentarsfältet eller på Facebook.

Nu håller jag tummarna för att du gillar min satsning och fortsätter peppa och stötta. Det är nu jag behöver det som mest, när fjärilarna i magen susar omkring och preimärnerverna gör sig påminda. Jag tycker att det blir så fint! Vad tycker du?
/Sara Bäckmo

 

66 svar till “Jag blir min egen på ny sajt!”

 1. Emma skriver:

  Det låter jättebra! Jag har saknat någon bättre funktion när man ska leta efter ett speciellt inlägg. Hoppas det blir bättre, men allt låter bra och jag blir gärna medlem.

 2. Carro skriver:

  Vad roligt! Det låter som en alldeles ypperlig satsning, jag hänger såklart med!

 3. Maud skriver:

  Fantastiska nyheter! Jag tycker själv att det är många olika ingångar nu och jag undrar hela tiden om jag missar något.
  Lycka till Sara, det kommer gå jättebra!

 4. Anna skriver:

  Hej Sara,

  Det ser så fint ut! Har följt marias blogg ett tag och hon är så duktig på det hon gör! Tror att detta kommer bli en lyckoträff. En riktigt fin nyårspresent. En fråga dock, kommer man teckna prenumeration på ett visst antal månader eller är det löpande med uppsägningstid?

  En grönsak jag tycker är svår är rotselleri. Det är ju så gott men blir lätt bara gjort till mos..

  Hälsningar om en god, grön jul!

 5. Susanna skriver:

  Det här blir så bra! Ser fram emot fortsättningen 🙂

 6. Ulrika skriver:

  Hej Sara,
  Det kommer så fint och så bra med din nya plattform och det ska bli väldigt spännande att se den och fortsätta följa dig där. Ser fram emot dina längre djupgående artiklar, recept och andra tips och trix. För en nybörjare som mig är du en pärla och och guldgruva och jag gissar att det inte ändrar sig när jag blir lite mer varm i kläderna ute i grönsakslandet.
  Stort lycka till! ☀️?

 7. Hanna Lindblom skriver:

  Så jäkla kul!! Fantastiskt att du gör det här, kommer vilja läsa allt!

 8. Malin skriver:

  Spännande! Grattis!

 9. Lina skriver:

  Fantatstiskt kul initiativ! Jag ser så framme mot att få djupdyka ännu mer i skillnadens trädgård och köper alla gånger hellre ett medlemsskap där jag vet stt det är 100% kvalitet än prenumerera på en teädgårdstidning som mest består av annonser eller tips på sånt som man ska köpa. SUPERKUL!

 10. Karin på Ösäter skriver:

  Låter spännande!

 11. Lena Wirblad skriver:

  Det ser Helt underbart ut! ?
  Du är en sån fantastisk och inspirerande person! Detta blir jättebra!!!
  För min del räcker det att prenumerera på din sajt -
  jag behöver ingen tidning längre.
  Jag tycker du gör rätt som satsar på egen sajt och jag är övertygad om
  att det är många fler än jag som följer dig och älskar
  allt du delar om odling - och som vill ha det där lilla extra!
  Jag önskar dig ett stort lycka till! ❤️

  Kram från stora fanset Lena ?

 12. Sara Nordin skriver:

  Ser fantastiskt ut! Du är en enorm inspirationskälla och jag följer mer än gärna med till ditt nya forum! Jag betalar gärna för ett medlemskap hos dig där jag vet att kvaliteten är toppen! Stort lycka till!

 13. Sofie skriver:

  Låter helt fantastiskt spännande! Ser fram emot din nya sajt supermycket 😀
  Det ska bli kul och lättillgängligt att (som jag tolkar det?) samla hela Skillnadens på ett och samma ställe. Jag tycker också det låter toppen med medlemskapet och det känns som en rimlig och mycket prisvärd peng.
  Lycka till <3

 14. johan skriver:

  Helt klart spännande, och definitivt en tumme upp för detta!

 15. Susanne Ljungberg skriver:

  Hej!
  Låter riktigt spännande ? Vill absolut följa med på denna resa ? Kan man ha allt på en och samma sida kan ju inte bli bättre, tycker jag ?
  Bondbönor skulle jag vilja ha något recept på??

 16. Anncie skriver:

  Låter otroligt spännande och jag blir nyfiken på allt! ? Såsom du inspirerat mej blir jag gärna medlem ?Stort lycka till! ?

 17. Petra skriver:

  Åh, så roligt att följa denna nya plattform. Det finns några influensers som har tagit det steget och det har många gånger blivit superbra. Med dina kunskaper och samarbeten kommer det inte bli annat än väldigt bra. Lycka till!!!

 18. Mia skriver:

  Toppen med en egen, samlande, sajt! Du är bäst Sara!

 19. Inger Johansson Berglund skriver:

  Jag har följt dig i ett par år nu och sett att du jobbar hårt för det du tror på och det är tydligt vilket proffs du är! Jag är då och då inne på andra trädgårdsboggar och kanaler men allt verkar lite amatörmässigt nu när jag vant mig vid din nivå. Undantag möjligen för Monty Don ?Ska bli jättespännande med din nya satsning! Jag odlar grönsaker på ett helt annat sätt än tidigare, äter mer grönsaker och allt är ju mycket godare än det köpta. Allt tack vare dig faktiskt! En hake är fortfarande att lära sig laga mat av allt godis. Särskilt recept med bönor av olika slag behöver jag. Ser fram emot 2 januari, jag ska hänga på låset ???

 20. stig ekström skriver:

  Låter väldigt spännande klart jag följer med och ettstort lycka till

 21. Christina Forsberg skriver:

  Spännande! Bra att inte behöva leta! Facebook är en härva av trådar! Blir kul stt se alla fina bilder!

 22. Erika Roos skriver:

  Det låter toppen! Allt på samma sida. Vilken beroendeframkallande sida.

  Jag kommer kolla flera ggr om dan ifall nåt nytt har hänt. Fortsätt som du gör. Det är fantastiskt att du kan leva på sin trädgård tycker jag. Vilket driv du har!

 23. Inger lise Haavelsrud skriver:

  Dette gleder jeg meg til!

 24. Laila Hälleljung skriver:

  Låter jättebra! Och spännande! Lycka till?

 25. Anette skriver:

  Å vad roligt!!! ?❤?? Jag gläder mig verkligen med dig och ser fram emot att ta del av allt du kommer att dela med dig av som medlem!!! Stort LYCKA TILL!!! ❤???

 26. Annika Goffhé skriver:

  Låter väldigt spännande och kul. Ser fram emot att ta del av alltihopa ?

 27. Monica Hagel skriver:

  Låter spännande! Självklart kommer jag följa dig även när du blir din egen?.
  Utan dig och den inspiration och den odlingsglädje du sprider hade jag aldrig vågat mig på odling på alla våra årstider. Stort lycka till!

 28. Gerd Landin skriver:

  Fantastiskt... Va roligt! Det är så kul att det är någon som gör på ett annat sätt och som tänker utanför den så kallade boxen eller pallkragen kanske denna gång. En undring från mig är om man kan få något " register eller vad man ska kalla det " över dina tips. Även i kronologisk ordning skulle vara bra. Då kan man se hur ditt arbete och dina lösningar har utvecklats under åren. Ser verkligen fram emot detta.

 29. Pia Ruthgård skriver:

  Räkna med mig, det låter jättebra och jag är så glad och tacksam för all kunskap och pep du ger. Vill bara understryka att det är viktigt att det blir en rejäl skillnad på att följa bloggen gratis och att betala 79 kr per månad.
  Ska bli väldigt spännande och jag önskar dig varmt lycka till! ?

 30. Lena skriver:

  Men Sara! Du är helt sanslös ju! Jag tvivlar inte ett ögonblick på att det blir stor succé. Jag kommer såklart bli medlem så fort det går. Underbart!
  Ps Såg faktiskt ett stavfel ? Under rubriken ’Vad kommer att finnas här’ i skillnadenEstradgard.se

 31. Emma j skriver:

  Helt rätt beslut, du är så smart och driven! Det inspirerar på så många sätt!

 32. Tina skriver:

  Så roligt att att blir samlat och lätt att komna åt ?! Recept gillar jag ??? och stort Grattis ?

 33. Eva åkerström skriver:

  Åh, så roligt! Du delar ju med dig av så mycket kunskap och roligheter. Tänker nytt och inspirerar fler att göra det. En god spiral är igångsatt. Fortsätt så!

 34. Alicia Andersen skriver:

  Det lyder virkelig meget spendende! Jeg laeser alt hvad du skiver paa svensk og igen naar det kommer paa norsk (hvor jeg fostaar lidt mere,) og ser alt hvad du sender paa youtube ,alt er godt og inspirerende.Jeg glaeder mig til at se hvad du nu har fundet paa!!!

 35. Kerstin skriver:

  Mycket spännande! Vilket driv du har!

 36. Aila Thorsander skriver:

  Äntligen får vi möjlighet att visa vår uppskattning för allt du gör, förutom våra kommentarer på dina inlägg förstås, genom att bli medlemmar. Och så bra att allt material följer med, fullt sjå att hitta dina inlägg idag på de olika forumen. Tack fina Sara för att du finns, en sådan inspirationskälla att orden inte räcker till. Kronärtskockan ser jag gärna lite tips på hur man kan använda den i maten.

 37. Nina skriver:

  Spännande! Ser fram emot detta!

 38. Åsa skriver:

  Åh, så bra med en medlemsfunktion! ? Det känns roligt att få möjlighet att visa uppskattning utöver "gillaknappen" och kommentarsfältet ? Jag har själv, precis som så många andra här, revolutionerat mitt odlande de senaste två åren tack vare dina fantastiska Youtube-klipp och alla dina inlägg om grönsaksodling. Önskar dig lycka till och ser fram emot att bli medlem!

 39. Christine skriver:

  Oh vad roligt! Grattis Sara! Det låter toppen att lättare kunna söka bland gamla inlägg och att man ffa kan ta del av fler recept. Perfekt med en plattform som innehåller allt. Jag blir gladeligen medlem. ❤️ Lyckönskningar från Christine

 40. Marie Nordahl skriver:

  Åh vad roligt! Det är så roligt att följa dig Sara! Du har så många härliga idéer och tänker så klockrent runt metoder och användning av grönsakerna! Min största inspiratör! Varmt lycka till?
  Marie

 41. Julia skriver:

  Jaaaa!!!! Sara, det här är heeelt fantastisk! Du är så himmelens modig och stark! Jag kommer följa dig in i detta och är bara sååå tacksam att du gör det du gör! Du är anledningen till att jag tog tag i att börja odla, du kommer vara anledningen att jag fortsätter inspireras och växer i kunskap!

 42. Anita Säll skriver:

  Lycka till?

 43. Sara skriver:

  Hej Sara! Jag tycker det låter som en riktigt bra idé! Verkar smidigt att ha allt samlat. Ser ut att bli snyggt också, det gillas såklart! Kul att du hittar på nytt och vågar satsa. Heja dig!

 44. Emelie skriver:

  Va spännande! Har bara väntat på att du ska göra nåt sånt här! Kommer gå hur bra som helst! Nu blev jag sugen på att önska mig ett ”presentkort” på medlemssidan i julklapp ??

 45. Lisa skriver:

  Tycker det låter jättespännande! Jag ser fram emot att sökfunktionen förbättras och att det blir en bättre översikt över blogginläggen. Lycka till!

 46. Cattis skriver:

  Åhh, va kul! Ser fram emot 2:a januari! Vill gärna vara medlem!

 47. Anna skriver:

  Super! Hänger på så klart! Låter som en underbar plats att förkovra sig. Blir helt klart medlem!

 48. Annika Olsson skriver:

  Spännande och kul! Jag är med??
  Det ser jättefint ut!!
  Mvh-Annika

 49. Caroline skriver:

  Hej!
  Åh vad kul!! Ser fram emot detta.
  Ny medlem har du här oxå. Man ska stötta varann, vi odlare emellan 😉 även fast jag är något av en newbie haha. Tycker mkt om dina videos och jag har fått många fina råd o tips av dig.

  Lycka till. Detta kommer gå galant *tummen upp*

 50. Anna-Karin Lund skriver:

  Odling kan man inte få nog av,
  Och inte Sara Bäckmo heller!
  "Gammalt djungelordspråk"

 51. Gun Glimsell skriver:

  Inspirerande och Roligt ?Blir såklart gärna medlem ?

 52. Maggie skriver:

  Härligt att du satsar, kommer gå kalasbra! ?

 53. Maria Stömne skriver:

  Jag ska vara med! Grattis till dig!

 54. Johanna skriver:

  Kul och spännande att kunna ta del av mer.
  Bra vågat!

 55. Sandra skriver:

  Så bra, ska bli jättespännande att följa! Nu vet jag en perfekt julklapp till mig själv, ett medlemskap är ju hur bra som helst ? lycka till Sara!

 56. Jackie Gmar skriver:

  Jösses!!!! Så fantistiskt! Vilken underbar julklapp. Grattis till dig och tack för allt det fantastiska arbete. Det nya året kommer onekligen börja bra!

 57. Gina skriver:

  Jag har blivit beroende av dina positiva peppande inslag...brukar avsluta dagen med att kika på några avsnitt...för att komma i balans liksom...tack för det!
  Jättekul att du kunnat utveckla det du gör, som du gör så bra...Se bara till att hålla det på en rolig nivå..så jobbet inte tar överhanden...lusten måste finnas kvar...inte tappa den!
  Super att allt hamnar på samma ställe nu...vi ses även efter jul..Ja, framför allt då...det lackar mot jul nu, men det kommer en vår..och då jädrar.... 🙂

 58. Ann-Christine skriver:

  Fantastiskt roligt - kommer absolut att bli medlem. Du har definitivt bidragit till att min odlingslust har fått en boost. Lycka till❤️??

 59. Lotti i Killstad skriver:

  YES!!! Härligt spännande!!? Ser fram emot att få allt det fina du gör presenterat och samlat under ett tak...så man inte missar nåt! 😉 Tack för din härliga inspiration och fina kunskap!! Längtar till den 2 januari...Medlem? Definitivt, min julklapp till mig själv!! ?????

 60. Sandra skriver:

  Wow vad spännande för dig! Och för oss som följer dig så klart! Jag önskar dig all lycka och ser fram emot att följa ett nytt trädgårdsår med dig och inspireras på din nya plattform!

 61. Therese skriver:

  Såå roligt och spännande! Klart jag blir medlem! ?

 62. Nina Lokøen Knudsen skriver:

  Gleder meg!

 63. Veronica skriver:

  Vilken härlig Nyhet!! Kommer bli helt fantastiskt.Ser framemot att bli medlem. Stort Lycka till!
  Önskar er en grön och fröjdefull jul!

 64. Elin Runsten skriver:

  Å va roligt! Heja dig Sara!
  Ser jättefint ut på bilderna. Kommer absolut att hänga med och självklart att prenumerera så fort det är möjligt.
  Ha en härlig jul!

 65. Siv Svensson skriver:

  Fantastiskt roligt. Jag har följt dig länge och du har inspirerat och lärt mig oerhört mycket. Älskar dina inlägg,filmer podden trädgårdsbrevet och böckerna.
  Sajten ser så fin ut och jag kommer att stå i kö den 2 januari för att se din blogg och bli medlem.
  Stort lycka till, det kommer att bli så bra.
  God Jul och Gott Nytt År
  /Siv Svensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *