20. maj 2014

Jag orkar inte städa - också

Arbetsbänken belamras med redskap, krukor och skräp då det är tid att plantera ut. 

Har du någon plats i trädgården som just nu svämmar över av sånt du inte orkar ta tag i? Som ger dig dåligt samvete? Som får dig att välja annan väg? Som liksom skriker till dig: Gör nåt då för helvete!

En av mina tre kaosplatser ligger allt för synlig i köksträdgården och fast jag inte borde fortsätter jag att langa prylar över arbetsbänken hela dagarna. Vid komposten på norrsidan svämmar det över av spruckna hinkar, tomma säckar och barnens olika byggprojekt. Och utanför tunneln börjar krukor och tråg torna upp sig i flera tornliknande högar.

Idag fick det vara nog. Jag bara orkar inte städa i trädgården - också! Idag gjorde jag klart för mig själv att det faktiskt får se ut så här till dess jag har fått ut alla plantor i köksträdgård och växthustunnel. Nån måtta får det vara på min duktighet. Hur är det med din?
/Sara Bäckmo

3 svar till “Jag orkar inte städa - också”

 1. maria trolle skriver:

  Igenkänning på den! Vi har ett gäng sådana platser i vår trädgård eftersom den är så "ofärdig" tyvärr är det så lätt att hänga upp sig de stökiga områdena och bli stressad...

  http://trollesgarden.blogspot.se/

 2. Det är bra för själen att ha en kaosplats. Som det är ok att låta förfalla lite grann. Tids nog blir det ordning även där. 🙂

  Mvh Anders Anderssons

 3. Absolut! I min pyttelilla trädgård kan jag tyvärr inte ha en plats som får vara stökig utan att hela trädgården "smittas" av det. Så det är ofta stökigt, jag är igång med ditt och datt, saker och ting är framme, på väg hit och dit. Funderar på vettig förvaring av krukor, redskap och annat. Kanske bygga en lång sittbänk under pergolan, en bänk som också är förvaring, men som ändå låter grejerna vara lätta att nå och använda. Och lägga tillbaka. Dream on, dream on...
  Ha det gott!
  /Katarina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *