Kokta bondbönor med smör

När det gäller grönsaker är ofta det enklaste det godaste. Bondbönor är inget undantag. Få saker är så gott som kokta bondbönor med smör.

Gör så här:
Skörda lämplig mängd bondbönor.
Pilla ur bönorna ur skalet.
Lägg bönorna i lättsaltat kokande vatten.
Låt koka några minuter tills bönan är mjuk, men inte för mjuk. Färska bönor blir färdiga snabbare än frysta.
Skölj bönorna hastigt i kallt vatten.
Lägg i en skål med en ordentlig klick smör på som får smälta över bönorna.
Lite vitlökssalt med chili på toppen blir pricken över i.

Det är onödigt att pilla bort höljet runt varje böna efter kokning. Vänj dig vid att äta hela bönan, med hölje och allt. Det spar arbete och är precis lika gott.
/Sara Bäckmo

18. juli 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *