08. augusti 2017

Komposter och meloner frodas

I vårt nya avsnitt av podden Två odlare emellan - Bäckmo & Wätterbäck stämmer vi av läget i våra melonprojekt.

Både Johannes Wätterbäck och jag odlar extra mycket meloner i år. Det är en sällsynt härlig lyx att kunna skörda egenodlade meloner. I veckans avsnitt av vår gemensamma podd blir det mycket melonsnack, men också en hel del prat om komposter och bladlöss. Det här är vårt trettionde avsnitt. Hoppas du vill lyssna!

 

 

Läs mer om mina meloner här: 
Melontips på vattenmelonens dag
Meloninspiration
Den perfekta melonen

 

Vad är en podcast?
En podcast är ett radioprogram som finns att höra på nätet. Det kostar ingenting att lyssna och du behöver inte ha någon särskild teknik för att höra. Det är bara att klicka på den gröna pilen i spelaren ovan så har du ett helt samtal om odling att njuta av. Radioprogrammen finns också i speciella appar för podcasts, till exempel iTunes, Podcaster, Acast och Libsyn, som kan användas via dator eller mobiltelefon. De kostar ingenting att ladda ner.

Varje månad hörs våra avsnitt nästan 150 000 gånger. Helt otroligt! Tipsa gärna vänner om vår podd om du tycker den är bra. Alla våra program finns samlade på hemsidan www.tvaodlareemellan.se.

 

Nytt FAQ
Imorgon onsdag spelar vi in avsnitt till nästa vecka. Då gör vi ett nytt FAQ (frågeavsnitt) där vi plockar upp frågor från dig som lyssnar. Kommentera gärna här eller på Facebook och berätta vad du undrar över.
/Sara Bäckmo

3 svar till “Komposter och meloner frodas”

 1. Erika Roos skriver:

  Jag har en fråga om pumpor. Jag storsatsade i år och planterade massor av squash och pumpor som jag trodde jag skulle få massor av skörd ifrån att äta hela vintern. 😉
  Nu har jag några stora fina frodiga plantor och några lite klenare, gemensamt för alla är dock avsaknaden av frukt... Några har fått honblommor och jag försöker handpollinera de jag ser för att va säker på att få nånting. Men nu till frågan: Är det egentligen försent nu? Borde det inte redan ha funnits pumpor?

  • Sara Bäckmo skriver:

   Så synd! Det är verkligen inget bra år för vissa gurkväxter. Flera av mina plantor ger dåligt också, där blomningen kom igång väldigt sent. Melonplantor som inte satt frukt än har jag tagit bort, just för att jag bedömer att det inte hinner bli något. Hälsningar Sara

 2. Andrea skriver:

  Fråga till FAQ: Så här i skördetider när trädgården är full av saker att skörda och ta hand om, vad gör ni med allt ni skördar? Hur förvarar ni det som ni inte har möjlighet att äta upp med en gång?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *