Köp dahlia från Skillnadens handelsträdgård - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Köp dahlia från Skillnadens handelsträdgård

Nu finns 24 fina sorters dahlia i Skillnadens webbutik. Förköp dina knölar och få leverans till våren. Läs mer och se alla sorter här.

Foto: Maria Fors Östberg

 

När odlingen vilar under vintern är det hög tid att börja drömma om nästa års stordåd. Och vad kan vara pampigare än att satsa på några plantor av dahlia! Oavsett om du i huvudsak odlar grönsaker, eller går all-in för en blommande trädgård, är dahlia en blommande favorit. Den går att kombinera med det mesta - också med sig själv!

Nu öppnar vi förköp på dahlia från Skillnadens handelsträdgård. Vi har 24 utvalda sorter att längta efter! Alla är lämpliga att använda till snitt, utom den lilla Gallery Bellini som har kort stjälk och därför passar särskilt fint i kruka.

Köp dahlia i Skillnadens webbutik

 

 

Foto: Maria Fors Östberg

Foto: Maria Fors Östberg

Foto: Maria Fors Östberg

Foto: Maria Fors Östberg

 

Om våra dahlior

Dahliorna du köper i vår webbutik är från holländska odlare. Vi väljer den största storleken på knölarna, vilket ger kraftigare plantor än mindre knölar, om de får rätt förutsättningar under odlingen.

Du förköper din beställning redan nu och säkrar dina knölar. Vi får dahliorna i mitten-slutet av mars och levererar dem till dig kort efter detta. Oavsett var du bor finns det gott om tid att förodla dahliorna efter att du fått dem. Det kan vara bra att göra för att få tidigast blomning. Knölarna kan också sättas direkt i uppvärmd jord från maj, men risken är då att blomningen blir onödigt sen.

 

Läs mer: Förodla dahlia till trädgården

 

Dahliorna kostar 75 kronor styck, inklusive frakt. Observera att beställningen kan delas upp på flera försändelser, beroende på storlek, och att det då kan leveras med några dagars mellanrum. Ibland kommer ju posten lite oregelbundet nuförtiden...

Om du har frågor om dahliorna eller din beställning kan du alltid vända dig till min kollega Helene, som svarar på alla frågor. Adressen är info@sarabackmo.se.

Sorterna vi säljer i webbutiken är listade nedan. Handelsträdgårdens traditionella vita dahlia (Anna-Stinas dahlia) är ej inkluderad. Den kommer att säljas först till våren. Bilder på alla sorter finner du om du klickar på länkarna.

 

Henriëtte - kaktus
Karma Purple - kaktus
Cornel Brons - boll
Eveline - boll
Golden Sceptre - boll
Janick's Symphony - boll
Jowey Nicky - boll
Linda's Baby - boll
Cafe Au Lait - stor dekorativ
Penhill Watermelon - stor dekorativ
Gallery Bellini - dvärg
Break Out - storblommig
Bristol Striped - storblommig
Labyrinth - storblommig
Porcelain - storblommig
Feline Yvonne - liten blomma
Gitt's Attention - liten blomma
Orange & Snow - liten blomma
Seniors Hope - liten blomma
Burlesca - pompon
Nescio - pompon
Rocco - pompon
Glory of Heemstede - näckros
Stefan - näckros

 

Hoppas du vill handla dahlior från Skillnadens! Om du föredrar att handla över disk i butik kommer det att finnas en mindre mängd dahlia i mars-april på handelsträdgården. Dock kan vi inte garantera att alla sorter finns, och hur länge.

Bästa hälsningar,
från Sara Bäckmo

 

Foto: Maria Fors Östberg

 

Foto: Maria Fors Östberg

 

Foto: Maria Fors Östberg

 

Foto: Maria Fors Östberg

 

Foto: Maria Fors Östberg

 

Foto: Maria Fors Östberg

 

Foto: Maria Fors Östberg

02. december 2022