Köp min nya väska - för trädgård och aktivt vardagsliv - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Köp min nya väska - för trädgård och aktivt vardagsliv

Den smarta väskan 'SARA' kan bäras på minst fyra sätt och är min nya favorit tillsammans med arbetskläderna. Läs om hur väskan blev till och vilka funktioner den har.

Den smidiga väskan rymmer bra-och-ha-grejer som behövs i arbete och fritid. Foto: Johanna Söderström.

 

Äntligen är det dags att presentera en liten kläd-bebis som vi har jobbat med en tid! Förhoppningsvis har du det senaste året sett mig bära en smart väska i trädgården och blivit nyfiken? Det här är väskan 'SARA', som jag gjort tillsammans med Johanna Söderström på Operose. Nu finns väskan att köpa i min webbutik! I det här inlägget kan du läsa om alla finesserna med väskan. Nedan finns länk till produkten i webbutiken, där du kan göra ditt köp.

 

KÖP VÄSKAN 'SARA' I MIN WEBBUTIK

 

Min favorit är att bära väskan som ett hölster, med rem över axel och runt midja. Då sitter väskan stadigt. Foto: Johanna Söderström.

Kort om väskan

Väskan ’SARA’ är min smarta lösning för att bära nödvändiga saker med mig i odling och aktivt liv. Väskan är skapad utifrån mina önskemål om funktion och formbarhet. Med enkel och praktisk design kan väskan bäras på flera sätt:

 • som hölster med extra rem runt midjan
 • som axelremsväska
 • som midjeväska
 • som benväska med extra rem runt låret

Den extra remmen gör att väskan alltid sitter stadigt mot kroppen, utan att glida på sned. Då stannar också prylarna i fickorna kvar även när jag rör mig. Väskan är idealisk att använda i odling och vardagsliv, utanpå eller under ytterkläder.

Väska ’SARA’ är ett samarbete mellan sarabackmo.se och operose.se.

 

RABATT PÅ OPEROSE-KLÄDER FÖR SKILLNADENS LÄSARE, UPPGE KODEN  RBSKILLNADENS23AW I WEBBUTIKEN.

 

Ett måste på en väska som en influencer bär är förstås en smart mobilficka. Fickan är större än öppningen och tillåter att mobilen hindrar från att trilla ur när användaren rör sig. Foto: Johanna Söderström.

 

Väskan har tre fack och en mobilficka. Foto: Johanna Söderström.

Väskan kan bäras som en midjeväska, men också som en cool benväska. Den sitter lagom stadigt över benet och är bekväm att bära. Foto: Johanna Söderström.

Produktinformation

Det här är en mindre väska med fyra fickor och två medföljande remmar med karbinhakar att fästa i väskan. Två utanpåliggande mindre fickor för sekatör, kniv, penna etc. En större ficka för diverse. En ficka för mobil, med mindre öppning som hindrar mobilen att falla ur då du rör dig.

Bredd: 22 cm
Höjd: 25 cm
Remmar: 93-144 cm (passar stl 34-52)

Väskan är gjord av 100% bomull certifierat med Oeko-Tex 100 Class 1, samt förstärkningar i Cordura. Läs mer om material och tillverkning på Operose.se.

Den extra remmen gör att väskan kan fästas runt midja eller lår, så att väskan alltid sitter stadigt mot kroppen utan att glida på sned. Då stannar också prylarna i fickorna kvar även när jag rör mig. Väskan är idealisk att använda i odling och aktivt vardagsliv, utanpå eller under ytterkläder. Den är lätt att fösa fram eller bak på kroppen, utifrån var den hänger bäst.

 

Ett av mina barn tycker att jag ser supercool ut med väskan, lite army-style fast i trädgården. Foto: Johanna Söderström.

Så här började det

Jag tillhör de som gärna bär med mig en rad mindre saker oavsett var jag går, men jag gillar inte att ha saker i byxfickorna. Särskilt inte i trädgården, eftersom det blir knöligt och obekvämt när jag rör mig. I flera år har jag försökt vänja mig vid att bära olika midjeväskor, förkläden, extrafickor och liknande - men jag har aldrig varit nöjd. Väskor av olika slag har inte passat mitt rörelsemönster - allt hamnar på sned när jag böjer mig eller rör mig. Mobilen trillar ur fickorna. Och jag blir tokig när jag hela tiden måste växla väskor som fästs direkt i kläderna, eftersom jag sällan bär samma plagg varje dag.

Min önskan blev att göra en axelremsväska utformad som ett hölster, med en extra rem runt midjan som håller väskan på plats också då jag rör mig. Helst ska väskan vara så platt att jag lätt kan dra på mig en jacka eller väst över, utan att behöva spänna loss väskan och sätta på igen.

Vintern 2021 ringde jag till min samarbetspartner Johanna Söderström, som driver klädföretaget Operose, för att höra om vi kunde slå våra kloka huvuden ihop och ta fram en gemensam produkt. Johanna har designat grymma arbetskläder för kvinnor och har kunskaper och precis rätt kontakter för att ro något sånt här i land. Och hon blev jätteglad för frågan!

Mina första skisser på väskan var pinsamt enkla, messade i all hast. Utifrån dessa tog Johanna fram en ihoptråcklad prototyp som var spot on i funktion. Under våren och sommaren bollades nya versioner, med små och nödvändiga ändringar för att väskan skulle passa mina önskemål. Det gick otroligt smidigt och Johanna fångade upp alla mina justeringar. Nedan kan du se en av mina skisser och en av Johannas många prototyper.

 

Den här typen av skisser har Johanna fått förhålla sig till under arbetet. Ha ha. Inte så lätt att förstå kanske, men resultatet blev himla bra.

Här har Johanna tolkat skisserna och provat att sätta lappar med våra loggor på olika ställen. Vi enades om att den sitter bäst upptill, där den också syns tydligast. Foto: Johanna Söderström.

 

Till exempel var det viktigt för mig att mobilfickan var rymlig, men designades så att inte telefonen ramlar ur när man böjer sig. Och att spännena är lätta att ta av och på med bara en hand. Och att väskan är lagom hög för att inte knöla ihop sig också på en kortare bål. Och att fästena på spännena sitter i vinkel så bandet ligger bekvämt mot kroppen. Och en hel rad annat. Vi synkade så bra i det här arbetet och det var otroligt kul att bolla fram och tillbaka - och att testa resultatet.

På senhösten fick vi väskan helt klart. Magiskt. Resultatet är allt jag kunde önska; en smart väska i superfin design - gjord i genomtänkta material och tillverkad under schyssta villkor!

 

Jag tycker att väskan är bekväm att bära högt upp under armen, då slår man inte emot väskan med handen när man jobbar. Foto: Johanna Söderström.

Hur jag bär den

Jag använder väskan varje dag när jag odlar. Allra helst bär jag den som ett hölster under vänster arm, då kan jag lätt fösa väskan både frampå magen och bakpå ryggen, utifrån vad jag håller på med. Nu när det är kallt har jag ofta en stickad tröja under väskan och bär en väst över. Med det nödvändigaste i väskan är den lagom platt och stör inte. Den hänger med över överkroppen precis hela arbetsdagen. Love it!

Jag har också använt väskan en hel del privat och älskar att den hänger med under ytterkläderna, eller över en klänning på sommaren. Den kan liksom hänga med en hel dag utan att störa. Nu ser jag fram emot att ha en "fin-väska" till vardags, med plats för mobil, plånbok och lite sånt. Kanske en gul?

Väskan finns i fem färger:

 • svart
 • petrol
 • grön
 • vinröd
 • senapsgul

Vid tillfället när vi fotograferade bilderna i det här inlägget hade vi inte fått alla färgerna från fabriken, men inom kort uppdaterar vi så du får se de olika varianterna.

 

Väskan kan också hänga något lägre över höften. Kolla så fint den hänger kvar fastän man böjer sig fram! Så himla bra! Foto: Johanna Söderström.

 

Den fina väskan är gjord i samma material som Operoses övriga slitstarka kläder. Den är gjord för att användas och justeras lätt efter kroppen som ska bära den. Foto: Johanna Söderström.

 

KÖP VÄSKA SARA I MIN WEBBUTIK

 

Väskan kostar 599 kr plus frakt. Du som är medlem på sarabackmo.se har självklart rabatt vid ditt köp. Glöm inte att du måste vara inloggad på www.sarabackmo.se för att din medlemsrabatt ska dras automatiskt i kassan.

Det här är en produkt som gör stor skillnad i mitt odlarliv. Hoppas att du ska bli lika förtjust i väskan som jag är!
/Sara Bäckmo

 

24. februari 2022

2 svar till “Köp min nya väska - för trädgård och aktivt vardagsliv”

 1. camilla_valborg skriver:

  Verkar verkligen vara toppen 👍

 2. erika skriver:

  Måste ha! Kanske lika bra att bli medlem? 🙂 Hur stor rabatt får man på väskan då!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *