Köp mina fröer till utlandet

Jag trodde inte det var möjligt, men en av mina läsare har hittat en butik som levererar mina fröer till utlandet. Kul!

Närbild på två knubbiga kålplantor med gröna blad.

Det här är tatsoi-kål, en asiatisk bladgrönsak som är mycket köldtålig. Det är en av sorterna i kollektionen Så året runt.

 

I augusti släpptes min frökollektion Så året runt, i samarbete med Nelson Garden. De finns att köpa i de flesta trädgårdsbutiker i Sverige, till exempel i många av de stora kedjorna för trädgårdsrelaterade produkter.

Många av er som läser Skillnadens i andra länder undrar var ni kan köpa fröerna på webben. De flesta webbutiker skickar inte frö utomlands, så jag har behövt hänvisa till att kollektionen nästa år släpps i butik i Danmark, Norge, Finland. Det sker i augusti.

Men under min resa i Norge fick jag ett tips. En läsare hade köpt fröerna hos Adlibris och fått dem skickade till Norge. Hurra!!!! Så nu får du tipsa dina odlarvänner vidare om detta. Vad jag kan se finns nästan alla fröer ute på deras sajt och de skickar till Danmark, Norge och Finland.

 

 

Om frökollektionen

Så året runt är ett frösortiment speciellt framtaget för odling i kallt klimat. Det är sorter av grönsaker som jag provat i min egen trädgård för att få mat att skörda sen höst, vinter och tidig vår. Varje fröpåse har en unik såanvisning utifrån årstid. Fröerna finns i hundratals trädgårdsbutiker över hela landet. Exempel på sorter kan du se i videon ovan.

I Sverige kan du beställa fröerna via odla.nu.
/Sara Bäckmo

24. oktober 2018

Ett svar till “Köp mina fröer till utlandet”

  1. Linda skriver:

    Fast här på Åland finns dina fröer i butik sen kollektionen släpptes. 🙂 Beror antagligen på om trädgårdsbutiken tar dem från Sverige eller Finland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *