Köp Philips nya bok om kärlek - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Köp Philips nya bok om kärlek

Jag har en man som skriver böcker om kärlek! Idag släpps Philip Bäckmos nya bok Kärleken väntar. Och jag tycker förstås att du ska läsa den. För er som vill finns boken i min webbutik.

Montage av bokomslag och porträttbild av en man.

Fotograf: Åsa Siller

 

När stora saker händer får man avvika lite från det normala innehållet här på bloggen och ropa hurra inom andra områden än trädgård. Idag är jag superstolt över att min man Philip Bäckmo släppt sin nya bok - Kärleken väntar: 42 tips för att stärka er kärleksrelation. Eftersom flera av er varit nyfikna på boken vill jag gärna tipsa lite extra om den idag, när det är premiär och allt.

Boken är utgiven på Roos & Tegnér och finns att köpa i min webbutik. Jag har förstås bett Philip att signera sina böcker.

Köp Kärleken väntar - 42 tips för att stärka er kärleksrelation

 

Vår kärlek

Philip och jag möttes 2005 på en konferens om lokal ekonomi i Växjö. Han var 28 och jag var 27. Vi blev blixtförälskade, där och då. Han jobbade på Ekobanken i Järna och jag jobbade på SVT i Växjö. Vi var bägge trötta på jobbet jämt, eftersom vi pratade i telefon hela nätterna. Hans röst var (och är) magisk och när längtan blev för stor ringde jag hans telefonsvarare bara för att bli påmind om tryggheten och kärleken den förmedlade till mig. Våra första månader var fantastiska, med spontanbesök till varandra mitt i vintern, överraskningar och en stark känsla av att det var "vi". Jag flyttade till honom i Stockholm ganska snabbt eftersom vi helt enkelt inte kunde vara utan varandra. Vår favoritsysselsättning när vi bilade fram och tillbaka till Skillnadens i Småland var att berätta för varandra hur vi träffades, måla ut detaljerna och göra minnena starka så de aldrig bleknar. Jag ler när jag skriver det här. Vårt första möte var väldigt speciellt!

Faktum är att jag vid något tillfälle under konferensmiddagen frågade Philip vilken hans drivkraft i livet var. Kärlek, blev svaret. Vi har levt tillsammans i femton år nu, har fyra fantastiska barn, ett underbart liv på landet som vi själva designat och därtill har Philip släppt sin andra bok idag. Den handlar om kärlek!

Philip jobbar som psykoterapeut sedan många år tillbaka och har egen mottagning i Växjö. Han är mycket uppskattad och hjälper både enskilda och par att hitta bra vägar i livet.

 

Hör mer: Kärlek och trädgård i podd med Philip

 

 

Bokomslag för Kärleken väntar av Philip Bäckmo

Så här ser bokomslaget ut ill Kärleken väntar, av Philip Bäckmo

42 tips om kärlek

Philips bok är en vacker rosa karamell som handlar om olika sätt att vårda och utforska kärlek på. I 42 korta delar berättar han om områden som kan vara viktiga att fundera extra på för att hålla kärleken vid liv i en långvarig relation. Det handlar till exempel om att lära sig att lyssna, ge varandra uppmärksamhet, att åtrå sin partner, prata om sex och bygga ett meningsfullt liv tillsammans.

- Om ni inte vårdar kärleken så går den förr eller senare sönder, säger Philip Bäckmo. Den här boken ger tips på hur ni vårdar de mest avgörande delarna i en lång kärleksrelation.

 

Porträttbild av en man med glasögon och kort hår.

Fotograf: Åsa Siller

Min favorit - passionen

På Instagram bad en av mina följare att jag skulle dela en personlig favorit ur boken. Jag har inte hunnit läsa hela, men vissa delar. Helt ärligt är det ganska känslosamt att läsa och se i tryck delar som följt i vår relation genom åren på olika sätt.

Jag är en person som gör, men känner mig själv ganska fyrkantig rent känslomässigt ibland. Särskilt när det låser sig i konflikter i vår relation. Som för de flesta andra par har också vår kärlek prövats under åren och jag tänker ofta att vi till stor del hittar tillbaka till varandra på grund av Philips väldigt fina och ibland tålmodiga intresse för vår kärleks väl. Han har liksom en intuition som är enastående när det gäller relationer.

Som svar på frågan om en personlig favorit ur boken skulle jag nog vilja lyfta fram avsnittet som handlar om att behålla passionen. Jag tycker det varit svårt att lämna småbarnsbubblan, se mig själv som en kärlekspartner och inte bara mamma. Hitta stunder för oss att ägna oss åt varandra mitt i allt som skriker efter uppmärksamhet i vardagen. Uppskatta mig själv när kroppen ändras, av graviditeter och ålder. Ett tag kändes det rätt uselt, helt ärligt. Att läsa de här avsnitten och fundera på resan som vi gjort, och som vi fortfarande gör, som par känns väldigt fint. Jag känner mig stolt över att vi håller ihop och utforskar vår passion. Och jag tycker Philip är så himla klok när han skriver och pratar om de här sakerna. Min man!

 

Bokomslag Själen är ett verb av Philip Bäckmo

Så här ser omslaget ut till första boken som Philip Bäckmo gav ut: Själen är ett verb.

 

Köp Philips böcker

Ni var många som tyckte det var en bra idé att lägga upp också Philips böcker i min webbutik, även om de ju inte handlar om trädgård. Idag har vi därför lagt ut sprillans nya Kärleken väntar - 42 tips för att stärka er kärleksrelation och första boken Själen är ett verb - Konsten att ha en god relation till dig själv. Böckerna kostar 259 kr styck plus porto. Du som är medlem på sarabackmo.se har som vanligt rabatt på alla böcker i webbutiken om du är inloggad.

 

Köp Kärleken väntar - 42 tips för att stärka er kärleksrelation

Köp Själen är ett verb - Konsten att ha en god relation till dig själv

 

Philip har signerat böckerna (sina egna alltså...) som säljs i webbutiken. Vi tar emot beställningar av böckerna från och med idag och börjar skicka böckerna under nästa vecka.

 

Följ Philip här

Om du vill veta mer om Philips jobb eller se mer av det han delar i sociala medier följer du honom lättast här:

hemsida philipbackmo.com
facebook Philip Bäckmo - Tankar om vuxet växande

 

Tack för att du vill läsa!
/Sara Bäckmo

20. maj 2020