Köp Skillnadens blomhållare i keramik

Möt våren med Skillnadens blomhållare! Nu finns en ny produkt i min webbutik - en vacker vårlig blomhållare i keramik. Passar till tulpaner och många andra blommor.

Färgglada keramikprylar med hål i, i ljusa pastellfärger.

Så här ser de vackra blomhållarna i keramik ut. De finns i två storlekar och fyra färger.

 

Äntligen är det dags att dela med mig av ett projekt som jag jobbat med sedan sommaren 2020! Det har varit svårt att hålla detta hemligt och jag är glad att jag slipper smussla med roligheterna längre. Nu finns Skillnadens blomhållare i webbutiken - en så kallad flower frog - i keramik, där du kan sätta blommor i en snygg installation utan att binda bukett.

 

Se Skillnadens blomhållare i keramik i min webbutik

 

En vacker bukett med tulpaner och blå pärlhyacinterstår fint i en blomhållare i keramik..

Blommornas stjälkar sticks ner i hålen på blomsterhållaren. Sedan sätts hela installationen i en skål eller på ett djupt fat med vatten. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Visningsex av blomhållare ligger på ett bord med en rosa tulpan bredvid.

Alla blomhållare är handgjorda och unika. De finns i färgerna rosa, grön, vit och svart. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Fyra färger och två storlekar

Nu har vi ett gäng fina och unika blomhållare som precis publicerats i webbutiken! Jag har valt fyra fina nyanser på glasyren som jag tror passar i många hem och miljöer. Alla blomhållare har också min logga stämplad på sidan. Jag är så nyfiken på att höra vad du tycker!

ANVÄND BLOMHÅLLAREN SÅ HÄR

Blomhållaren i keramik används genom att hållaren ställs på ett djupt fat, i en skål, vas eller liknande, som fyllts med vatten. Hålen går hela vägen igenom hållaren så att stjälkarna får kontakt med vattnet.

 

Skillnadens blomhållare finns i två storlekar och fyra färger på glasyren; rosa, grön, vit och svart.

Den stora har 13 hål och är 9 cm i diameter och 3 cm hög.
Den lilla har 7 hål och är 6 cm i diameter och 2,5 cm hög.

 

Skillnadens stora blomhållare (inklusive frakt) - 349 kronor

Skillnadens lilla blomhållare (inklusive frakt) - 269 kronor

 

De är väldigt fina tillsammans, till exempel på ett fat eller i skål bredvid varandra. Hålen är cirka 1 cm i diameter på den stora blomhållaren och något mindre på den lilla. De passar fint till tulpaner nu på våren och det funkar fint att sätta både en och flera stjälkar i varje hål senare på säsongen när blommorna är fler. Hålen lutar lite svagt så att blommorna får fin vinkel.

 

Foto: Maria Fors Östberg

Foto: Maria Fors Östberg

Foto: Maria Fors Östberg

Foto: Maria Fors Östberg

 

Blomhållare - så blev de till

Det här projektet tog sin början sommaren 2020, eller egentligen redan på våren. Jag hade beställt mjölksyrningskrukor av keramiker Agneta Brogren/Höghuset i Kungälv för att ha till försäljning vid Öppen Trädgård. Dessvärre blev alla evenemang inställda i spåren av corona. När Agneta levererade alla superfina krukor började vi prata om att göra en mindre pryl tillsammans, som kan skickas med posten. Med nyvunnet blomsterintresse tog idéerna snabbt fart. Jag hade fyndat en massa gamla blomhållare i glas på loppis, att arrangera blomsterstjälkar i. Borde inte dessa gå att göra i keramik? Det visade sig finnas en uppsjö av dessa, framförallt utomlands. De kallas för flower frogs och både Agneta och jag tyckte det här var en suverän grej att ta fram.

 

Kvinna står med lerklumpar och knådar.

Här är Agneta Brogren i sin ateljé, där hon drejat några hundra blomhållare till Skillnadens. Tack, tack, tack! Foto: Privat.

 

Under hösten och vintern har Agneta gjort en lång rad prototyper - klumpar med hål i som vi provat och provat igen. Det har flitigt skickats "froggar" med posten och mina kollegor, min blomstervän Anna-Stina på handelsträdgård och jag själv har testat och kommit med inspel.

Nu är vi nöjda!

Det blev två olika storlekar, med olika många hål. De passar till blommor med grövre stjälkar, likväl till de med tunnare stjälkar. Tunnisarna kan sättas i hålen i små "buntar" - det ger ett fylligt uttryck i blomhållaren.

 

Pastelliga färger passar så fint till vårens tulpaner, sommarens blommiga prakt och höstens envisa kvardröjare. Blommorna i det här inlägget kommer från Kalvsviks handelsträdgård; tulpanerna 'Queensland' och 'Liberstar', samt pärlhyacinter. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Keramikprylar liggandes på rad.

Det finns fyra fina färger att välja mellan; svart, vit, grön och rosa. Har du förslag på fler nyanser du skulle vilja ha? Foto: Maria Fors Östberg.

 

Arrangemang med blommor i en skål.

Blomhållaren behöver stå på ett fat eller i en skål eller vas med lite högre kant. Stjälkarna behöver vatten för att hålla sig fina. Foto: Maria Fors Östberg.

En keramikpjäs med hål, sedd underifrån.

Blomhållarna har hål som går genom hela keramikpjäsen och stjälkarna kan suga upp vatten lätt underifrån. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Keramikpjäs med räfflad yttre och Sara Bäckmo stämplad på sidan.

Alla blomhållare har min snirkliga namn-logga stämplad på sidan. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Vi skickar produkter ur webbutiken en gång per vecka. Din beställning av blomhållare skickas i liten kartong med stötdämpande fyllning. Frakt ingår i priset. Observera att vi endast kan skicka blomhållarna inom Sverige. Om/när produkter tar slut fyller vi gärna på lagret, så om din favoritfärg tagit slut får du gärna titta in i webbutiken snart igen.

Om du har frågor om produkterna eller ditt köp, var vänlig skicka din fråga till info@sarabackmo.se.

Jag blir jätteglad om du vill handla en blomsterhållare av mig! Passa gärna på att köpa en extra till en vän, det är en perfekt present. Kanske med en bok om Skillnadens Trädgård till? Alla böcker i min webbutik är signerade.

 

Text av Sara Bäckmo
Foto av Maria Fors Östberg & Agneta Brogren

 

30. mars 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *